keskiviikkona, huhtikuuta 26, 2006

Sähköä ja hiekkaa ilmassa

Aamu ei sitten oikein kunnolla valjennut koskaan. Hiekkaa pöllysi koko päivän ja lämpöä kohtuudella noin 40. Auton mittarissa korkeimmat havainnot oli 46. Ei siis juurikaan oltu tänään ulkona. Aamupäivällä kävin kyläilemässä Aaltosilla; perheenisä on Mikko Aaltonen... Mutta siis ei tietenkään sama kuin koirapiireissä. No mutta heillä oli sähköt lyöty poikki laskun maksamattomuuden vuoksi. Se kyllä tapahtui heti kun oli tarvis, mikään muuhan täällä ei ajallaan tapahdu. Tällä hetkellä sähköt on onneksi jo palautettu ja ihan saunassa ei heidänkään tartte olla koko aikaa. Täällä kun se laskun maksaminenkaan ei ole ihan helppoa. En ees tiiä, miten se käytännössä tapahtuu. Heillä lasku oli yritetty kyllä maksaa ja luultiin että se laskun maksu onnistui, mutta ei. Meillä oli kuulemma myös kolme kertaa pitänyt yrittää sitä maksamista ennenkuin oli onnistunut.

Tuossa on Millalle kuva sieltä sisälaskettelupaikasta. Jos tuosta jotain selvää saa. Ei ole tullu testattua paikkaa vielä, mutta sinne näkee ostarin sisältä.

Sieltä kyläpaikasta kurvattiin Kertun kanssa ostarille. Posti oli tarkoitus löytää ja löytyihän se puhelinkonsultaation avulla. Yksi erikoisuushan täällä on myös se katuosoitteitten puuttuminen. Ei puhettakaan, että taloissa olis postilaatikot, ei. Muutamassa paikassa on postilokerot, joista sitten voi hakea postinsa jos sellaista haluaa. Tämä missä minä kävin oli monen nurkan takana ja jonkin sortin liikkeen yhteydessä. Sieltä sain postimerkit ja vein kortit ulkona olleeseen laatikkoon. Jostain luin, että kortit menee Eurooppaan kymmenessä päivässä. Katotaan sitten joskus...

Joku aika sitten kun ostettiin se uuni, niin saatiin siitä hinnasta 30% ostokorttina takaisin. Se ostokortti piti kuluttaa siihen samaan kauppaan kodinkoneisiin luokiteltaviin tavaroihin tämän kuun loppuun mennessä. Etukäteen mietittiin, että mitä tarvitaan, rahaa oli käytössä euroissa noin 150. Mikroon päädyttiin. No eka valitsin sen mikron, tietenkin ulkonäön perusteella, sitten otin silitysraudan, entinen on jo tosi vanha, vaikkakaan ei paljoa käytetty... Rahaa oli vielä joten seuraavaksi taisin ottaa jonkun ihmesekoittajan, jolla voi tehdä vaikka pirtelöitä. Rahaa oli vieläkin, joten sitten otin vohveliraudan. Ja vielä piti kuluttaa, joten otin sitruspusertimen. Siis mitä ihmettä me nuilla kamoilla oikein tehhään, sitä en tiiä, mutta jotain piti ottaa. Radion olisin halunnu, mutta niitä ei saanut. Imuri on uusi ja kahvinkeitin samoin ja veenkeitin. Leivänpaahdinkin löytyy eikä sitä kukaan ees käytä. Yhessä mikrossa oli muuten radio, siinä kohalla mietin kauan, että jos ottaisin sen, mutta se oli muuten ruma.

Perjantaina olen menossa kattomaan koirien jotain viehejuoksua. Siis jotain vinttikoirahommaa, mutta sinne saa mennä muutkin koirat. Hippo nyt tuskin uskaltaa mennä mukaan, mutta menen tiiraileen kuiteski.

Muistakaahan siellä Suomen päässä katsoa sitä Hiki-ohjelmaa ens viikon keskiviikkona, toivottavasti ymmärsin oikein, että se on vasta ens viikolla. Siellä on pätkää agilitystä. Taavi ja Nelsoni siellä menevät. Ja Nina ja Jukka siinä sivussa..

Meidän ilta päättyikin sitten iltauinteihin. Siitä voisi tulla tapa, tai sen voisi siis ottaa tavaksi. Mikäs sen mukavampaa kuin lillutella altaassa Kepan kanssa pimeässä. Altaassa tietty on valot. Ja tyttö tykkää kovasti. Viime yötä tuli muuten ylös yksi hammas ikenen läpi. Nii ja läpi tuli ostarilla toinen juttu, nimittäin paskat tuli housuista läpi. Piti käydä välillä vaihtamassa housut. Siis Kertulle.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti kuvasta :) Ja kaikista muistakin kuvista!