torstaina, huhtikuuta 06, 2006

Connecting people

Olen aina ihmetellyt tuota Nokian tunnuslausetta. Meilla se ei ole koskaan toiminut. Esim. eilen en nahnyt miestani ollenkaan. Aamulla se haipyy ennenkuin nousen ylos ja illalla se ei ole viela kotona kun silmat laitan kiinni. Eilinen tosin oli kylla ihan maksimi pituinen paiva. Noin 17 tuntia toissa, mina en moiseen alkaisi. Joskus sita aattelee, etta vain miesvaltaisella alalla tehdaan nuin pitkia paivia koska jos naiset olisivat toissa noin kauan, kotona odottelevat miehet valittaisivat. Mutta miehethan voivat olla poissa kotoa ihan huoletta. Taman aamun aloitinkin yksinaisella kauppareissulla. Yksinaisella siksi, etta jatin Kertun kotiin ja autolla kurvasin ostoksille. Takaisintulomatkalla huomasin, etten ole lapsestani ollut erossa vimeisen kuukauden aikana yhtaan. Tama puolituntinen oli siis totaalista lomaa...

Nokialla ensin luvattiin ensi sunnuntai vapaapaivaksi. Kahden tunnin paasta se peruttiin. Nyt se vapaapaiva on maanantaina. Saapa nahda. Taalla se on vapaata jonkun muhammedin syntymapaivan kunniaksi. Sekin voi kuulemma vaihdella kuten ramadanin alkaminenkin kuun asennon jne. mukaan. Koskaan ei voi tietaa. Joskus mietin, etta elavatko taman maan taksikuskitkin kuun mukaan. En voi kasittaa, etta jos otan taksin isosta ostarista tanne kotialueelle, jossa asuu tuhansia muitakin, minun pitaa neuvoa taksille reitti. Jos olen asunut taalla kuukauden verran enka koskaan joutunut miettimaan reittia, miten osaan opastaa jotain. Sitten ajettiinkin jotakin aivan ihme reittia, mutta kotiin paastiin.

Olen nyt saanut tanne kolmen vuoden viisumin, jonka ansiosta saan sen ajokortin luultavasti lauantaina.

Ja Mikon Suomen matkasta osa peruuntui, koskahan perutaan loppukin.

Jos Suomessa olisi sama palvelutaso kuin taalla, ei Suomessakaan olisi niin paljoa tyottomyytta. Taalla huoltoasemilla on ikkunanpesijat ja tankkaajat. Itse ei tartte autosta nousta, sen kun sanoo, etta mita haluaa ja kuinka paljon. Kaupoissa ei kasseja itse pakata, eika kanneta kasseja autoon. Siihen on omat jepet. Ja kotiinhan saa vaikka mita halpoja palveluita: ikkunanpesua, autonpesua, kaasupullon tayttoa, vesikanistereita, puutarhapalvelut yms. Kaikkeen hommaan on lajapain tekijoita.

Vastasin viime ostarireissulla kyselyyn, jonka piti kestaa noin 15 minuuttia. Sen se kestikin, ja kysymykset koskivat eri ostareita. Siis kokonainen vartti erityyppisia kysymyksia, jotka kaikki koskivat samaa asiaa, mika on ostareista paras. En edes vastannut kuin reilusti alle puoleen kysymyksista, mutta kupongin tayttaja veteli rukseja oman mielen mukaan sinne kaavakkeeseen. Vaikka en siis vastannut yhtaan mitaan. Vaihtoehtoja oli esim. yhteen kohtaan yhdesta kuuteen, sen mukaan onko joku asia taysin paska tai taydellinen. Neiti laitteli kakkosta ja kolmosta kysymatta minulta mitaan. Todella nousi taas luottavuus eri tutkimuksia kohtaan.

Aikansa kun surffailee netissa, aina eksyy sattumalta esim. eri kenneleiden sivuille katsomaan kuka TAAS on ottanut uuden koiran ja minne TAAS on tulossa pentuja. Sitten voi itsekseen laskea joidenkin ihmisten koiramaaria ja pyoritella paata. Itse jotenkuten parjaan yhden kanssa. Ja juuri kun menin tarkastelemaan KoiraNetista aikaisempien pentueiden terveystuloksia, se meni kiinni. Silla samalla minuutilla. Tuli joku kahden tunnin huoltokatkos.

Ja perhanan karpat. Ottivat ja havisivat. Olis taas ite pitanyt olla pelaamassa.

Belgipalstalla jatkuu sama ainainen kadenvaanto nayttely ja kayttopuolen vaen kanssa. Hieman sanotaanko erikoiset ihmiset tappelevat keskenaan. Toisaalta kai me kaikki ollaan hieman erikoisia. Kaikki vaan ei lahde siihen kadenvantoon mukaan. Eraskin todella pateva minua nuorempi yhden pentueen kasvattaja joka ei tajua mistaan mitaan, tunkee sinne valiin viisaita kommenttejaan. Mutta varmaan kaikissa roduissa loytyy naita puupaita. Asutaan me viisaat vaan taalla lampimassa ja nyt lahdetaan kotirouvien palaveriin allasalueelle.

Jos muuten joku (jos tata kukaan lukee) tietaa milloin on Helsingin agility-pm-kisat tana vuonna, voisko laittaa tiedon mulle.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hesan PiirM kisat (kuuluuko Dubai kans Hesaan?) on 1.10. Purinalla.
Hitto että mä oon kateellinen teitin ilmastolle...

Jonna kirjoitti...

Luin mean seikasta etta Dubai liitetaan virtuaalisillalla Pohjois-Haagan ja Lassilan valimaastoon. Joten kai se sitten kuuluu. Tuo paivamaara on kylla meille liian kaukana kesasta, joten pitakaa pokaalinne prkl...