lauantaina, huhtikuuta 15, 2006

Lauantaita pukkaa

Tama paiva alkoi Handymanien vierailulla. Siis olin tilannut ne laittamaan verhotankoja ja muutaman taulun seinalle. Ajaksi oli sovittu puhelimeen vastanneen neidin kanssa 8.30-12.30. Ajanvarausta lasketaan kaavalla 3 verhoa per tunti. Puoli ysilta ei kuulunut mitaan. Ei tietenkaan, sehan olisi tassa maassa ennenkuulumatonta. Tahan mennessa ainoastaan nettiyhteyden laittaja on tullut ajallaan. Ysilta ovikello soi ja kaksi miesta tulee porakoneensa ja tyokalupakkinsa kanssa. Samoin niiden jonkinmoinen pomo kai. Pomo selittaa, etta miehen ovat meilla 9-11 ja ne mita jaa laittamatta, ne sitten jaa. Joo, ymmarretaan. Laitetaan ne, mita ehitaan. Miekkosen alkavat hommiin ja aika ripeasti verhot nousevat ikkunoille ja taulut seinille. Meidan perhehan ei omista porakonetta, saati etta osaisimme sellaista kayttaa. Kesken vierashuoneen laiton miehet haetaan hommiin toiselle asuinalueelle. Yksi tyomies on jotenkin saanut lukittua itsensa jonnekin kylppariin, eika paase sielta ulos. Nama miehet lahtevat pelastusreissulle ja palaavat noin puolen tunnin paasta. Koska miehet osaavat viela huonommin englantia kuin mina, en ihan taysin ymmarra, miten tama lukkiutuminen oikein tapahtui. Tassa miesten poissaollessa katsoin taman meidan tyon tilauslappua, jossa luki tyon suoritusaika 8.30-10.30. Ihan ei sitten ajat tasmanneet, mutta valmista tuli. Nelja verhotankoa, nelja laskosverhoa, nelja taulua, yksi avaintaulu, kaksi koukkua ja yksi pelastettu mies kylpyhuoneesta. Saldona 150Dhs, kiitos. Ei paha.

Iltapaivalla kaytiin ostamassa Ikeasta lisaa niita laskosverhoja makkariin. Hakkasin ne tietysti naulalla seinaan, joka on jotain betonia. Arvaatte varmaan, onko niista verhoista jo yksi tullut alas?

Ikeassa kaynti oli varmaan jo kolmas kerta kukauden sisaan. Puhuttiinkin, etta taalla kaydaan Ikeassa enemman kuin Suomessa. Joka kerta siella pitaa myos kayda syomassa. Eka kerralla ainoastaan otettiin ne ruotsalaiset lihapullat. Muuten ollaan syoty lohta. Jotenkin siella tuntuu olevan viela enemman kotonaan. On niin hassua katsella huntupaisia ja kaapuun pukeutuneita ihmisia Ikeassa. Siihen Ikean yhteyteen avataan Festival Centre. Otin yhdelta poydalta esitteen, mika selvensi, mika se sellainen centre oikein tulee olemaan. Ensinnakin siihen avataan lahes yhta suuri hypermarketti kuin se itse Ikea on. Sitten tulee tietenkin hotelli, 90 ravintolaa, kahvilaa ja pikaruokalaa ja hannan huippuna 450 kauppaa. Kylla siella sitten kelpaa. Nakis vaan, etta ne toteutuu luvatulla aikataululla. Talla kertaa muuten taas meinattiin ajaa koko ikean ohi, koska se tie ei mennyt enaa samaa reittia kuin viikko sitten. Kotiintulomatkalla ei paasty tankille kun sekaan tie ei mennyt enaa samaa reittia. Koskaan ei voi tietaa, onko tiet yon jaljilta enaa paikallaan. Eihan ne siella kehakolmosen varrellakaan pysy tiet paikallaan, mutta taalla se on pikkuisen eri mittakaavassa.

Pitaisi alkaa opiskella sita englantiakin kai pikkuhiljaa. Juteltiin etta jos opiskelis vaikka 10 sanaa paivassa tai edes yhden sanan paivassa, niin sekin tekis jo paljon. Kerroin Mikolle, etta olen maa jo muutaman sanan opetellu sanakirjasta. Ekaks katoin, mika se pimp on kun en ole aiemmin ottanut selvaa. No se on parittaja ja sutenoori. Sitten brothel. Lehessa luki, etta Kelly Osbourne menee brothelliin, no se oli tietysti bordelli. Sitten siina ylpeys ja ennakkoluulo- elokuvassa oli duke. Se oli joku kreivi tai joku sinnepain. Tosi hyodyllisia sanoja, totesi mieheni. Mutta kylla joku osaa kai viela huonommin. Oltiin Mikon veljen perheen kanssa emirates mallissa ja hissiin oli tulossa nainen rattaitten kanssa ja se nainen kysyi, etta 'Do you mind if I...jne', Kimmo vastas etta 'Of course, of course' ja viittoili jotain kasillaan. No ei se nainen sitten tullu samaan hissiin.

Luin netista Riihimaen tuloksia ja Frodo oli aika nasevasti ottanut kolme voittoa kolmesta... Masentavaa. Kerroin tietysti kotona tohkeissani, etta aattele, Hipon pahin kisakumppani oli voittanu kaikki kolme kisaa. Mikko jotenkin taas sai ajatuksen katkeamaan toteamalla, etta jos Hipolla satut kesalla parjaamaan kisoissa, niin Suomen taso on kylla paska. Jos koira, joka ei reenaa, parjaa, niin taso on surkea. Onhan se tosin hyva, etta kotoakin annetaan lupa epaonnistumiselle. Ja nyt vois jo alkaa selittelemaan.

Se mudi on jo saanut nollansa kasaan ainakin sm:iin, siis se Xosmo. Nama ei mitenkaan liity toisiinsa, mutta Virtasen Siirikin oli saanut olikohan Nupullansa nollavoiton kakkosista.. Koira on syntynyt vuonna -95. Eika tama liity mitenkaan edellisiin, mutta miksi Pilli ei kisannut Riihimaella, Maria? Ja missas Paju ja Taavi olivat?

Ei kommentteja: