tiistaina, toukokuuta 01, 2007

Naisteniltaa ja nalkutusta


Eilen oltiin vikaa kertaa maanantaipuistossa suomilasten kanssa. Siellä on niin tautisen kuuma, että ihan vaan varjossa seistessä hiki valuu. Päätettiin ens kerralla mennä tuonen aavikolle, Arabian rancheille altaaseen pulikoimaan. Eipä ole sielläkään koskaan tullut käytyä.

Puistossa vietetyn tunnin jälkeen kurvattiin Kepan kanssa shoppailemaan. Illalla eessä oleva naistenilta oli hyvä syy ostaa vähän uutta kampetta. Aiemmin tehty periaatepäätös olla ostamatta mistään Suomesta löytyvästä kaupasta mitään kumottiin alkumetreillä ja niin H&M:stä lähti ihana mekko mukaan. Se oli ku tehty mulle. Hyvä etten ihan kiljunu riemusta siellä kopissa kun sitä sovittelin. Kengät ja kaulakoru lähti muista kaupoista. Tosin se kaulakoru ei sitten sopinukkaan siihen mekkoon.

Illalla tuli kiire. Siinä tuntia ennen ku piti olla tuolla tien poskessa taksia oottamassa leivoin karjalanpiirakat (puuro oli valmiina), paistoin ne, käytin koiran ulkona, kävin Kepan kanssa kaupassa, vaihoin vaatteet ja kampasin tukan. Sivutuotteena tuli perheriita. Se ei tunnelmaa latistanut, lapselle pillimehu käteen ja heippa. Taksissa lakkasin kynnet ja tuskastelin jo rakoilla olevia jalkoja. Jouduin juoksemaan loppumatkan taksiin. Ei hyvä.

Mutta ilta oli hyvä Jumeirah beach hotellissa. Ruoka oli ehkä parasta, mitä täällä oon syöny. Pehmiskoneesta täys kymppi! Seura oli hyvää, 13 suomalaista emäntää. Kahen hienon hotellin välissä ulkona syötiin. Miten sattuikaan, venäläisiä oli viereinen pöytä täynnä. Ei sillä, että niistä mitään haittaa olis, mutta niitä vaan on joka paikassa.

Vaan kovin nopeaa se aika menee, kun on kotoa poissa. Aamulla tutut kuviot taas seiskalta. Meillä herätään nykyään kellon tarkasti seiskalta, riippumatta nukkumaanmenoajasta tai yöheräilystä. Rannalle suunnattiin nokkamme jo ennen kymppiä. Mentiin sellaselle hiljaselle rannalle, joss meän lisäksi oli vain kourallinen muita. Ku puoliltapäivin lähettiin pois, rannalle ei jääny ketään. Paitsi ne meduusat taas, joita on pilvin pimein. Tuossa on kuva jo veivinsä heittäneestä meritähestä, kokoa ehkä 10 senttiä. Yks jalkaki on taistelujen tuoksinnassa hiukan amputoitunut.


Meillä on orbitin telkkarikanavat. Tai ainaki pitäis olla. Yli 2 kuukautta sitten tapahtuneen muuton jälkeen ei olla saatu yhtään järkevää orbitin kanavaa näkyviin ja ollaankin päätetty, että koska ilmankin tullaan toimeen, niin irtisanotaan sekin homma heti kun se vuosi tulee täyteen. Jos ennen vuotta irtisanoo, joutuu pulittaan reilut 100 euroa ihan tyhjästä. BBC prime ei näy ollenkaan, joten euroviisut jää näkemättä. Tänään kävin pitkästä aikaa orbitin sivuilla ja ilokseni hokasin, että Conan O'Brienin show alkaa tänään. Vielä iloisempaa on se, että sama jakso esitetään samana päivänä jenkeissä. Kerrankin jotain tuoretta telkusta.

Vaihteeksi eilen istuin netissä ja puhelimessa lentolippuja kinuamassa. Löysin mm. Air Francen, KLM:n sekä Lufthansan hinnastot, joittenka mukaan kilo koiraa maksaa 20 euroa. Eli se viime vuonna saamani yli 70 euroa kilolta ranskan kautta ei ihan piä paikkansa. Finnairille soitin myös ja yritin löytää järkevää selitystä siihen heän laskuttamaansa noin 50 euroon kilosta. Ei osannu virkailija sitä ihan selittää, vaan väitti, että se maksaa vaan noin kympin kilo. Lopulta selitti kalliin hinnan sillä, että koska käytössä on kaksi eri lentoyhtiötä, hinta nousee pilviin asti. Kumma kun Suomeenpäin mennessä ja kahta yhtiötä käyttäessä kyse on pikkurahasta. Nyt vielä pitää selvittää, onko mahollista tehä matkaselvitys vain puoleen väliin saakka ja sitten Moskovassa uusi, jolloin maksaisin Hiposta kahelle eri yhtiölle erikseen, mutta silti se olisi edullista. Tai sitten lennetään KLM:llä. Enää 29 yötä. Tai 28.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Vauh mitä mimmien iltoja pidätte siellä ! Pariisin vastaavat ovat kuivuneet kokoon, nyt kun itse olen menossa. Kahtena viime kertana meitä oli tasan kaksi - kummatkin uusia. Oli kuin sokkotreffeillä olis ollut, mutta synkkasi upeesti ja oli huimat illat. Siis samat kaksi molemmilla kerroilla...

=)