tiistaina, toukokuuta 22, 2007

Viikko aikaa joulun alkuun!


Tasan viikko koneen nousuun, alkaa jo puntit tutiseen. Tänään löysin lähistöltä melkein metrin korkeudella olevan narun, jonka yli hypytin Hippoa. Joten sekin alkaa olemaan kisakunnossa... Heh heh. Ei tartte siellä nettipalstoilla huolehtia kunnostamme. Kommentoin siis siellä asiaa, joka koski iltakisoja ja sitä, ehtiikö sinne iltakisaan ajoissa jos on työssäkäyvä. Vastasin, että täältä Dubaista pitää lähteä jo tiistaina matkaan, että ehtii perjantaiksi Kirkkonummelle. Siinä välissä kun pitää vielä kahtena päivänä käyä reenaamassa useiden kuukausien tauon vuoksi. Joku valopää ehotti, että kantsii ensin hankkia kuntoa ja sitten vasta kisaamaan. Juntti! Jos on just 2,5kk aikaa harrastaa vuojen harrastukset, niin me ainakin mennään jokaiseen kissanristiäisiin, mitä järkätään. Tämän hetken suunnitelmalla kesäkuussa mennään akselilla Helsinki-Rovaniemi-Gällivaara 15 starttia plus mahollinen sm-startti. Ei siinä kuulkaas paljon reenaamaan keritä. Moukan tuuria sinä tarvitaan.

Moukan tuuria tänään oli taas mukana. Aamulla ei mitään suunnitelmia kunnes puhelin piippaa. Lähettekö Ikeaan? No tottakai. Neuvoin niin hyvän reitin, että oltiin ihan väärässä paikassa. Just kuski (Piia) kertoo, että hän yleensä aina löytää ittensä väärältä sillalta. Minä siihen, että tee vaan niin ku minä sanon, minä KYLLÄ tiiän reitin. Että pysy vaan tällä kaistalla. Vaikka tuossa lukee, että Maktoum-bridge, niin ei se silti sinne mene. No menihän se! Loppumatkan pysyin hiljaa. Käytiin Mark&Spencerillä mm. Ainut paikka, minne ite välttämättä halusin, oli yks silmälasikauppa. Siellä oli viimeksi yhet siistit rillit, mutta nyt ne oli myyty. Kokeilin yksiä toisia ja ostin ne samantien. Kerrankin löytyi jotain, joka tässä maassa on halpaa. Siis limujen ja sipsien lisäksi, niin ja bensan. Kehykset maksoi kokonaista 240dhs eli 50 euroa ja ne linssit piti olla 80dhs kappale eli 16euroa. Laskun loppusumma oli kokonaista 300dhs eli sain ihka uuet rilekset 60 eurolla! Tuostahan vois tulla tapa. Entiset rillit on Hipon pentuna syömät, siis lähes 4 vuotta vanhat. Toinen sanka on oikeesti syöty ja toinen nenätyyny liimattu kiinni. Ne on siinä kunnossa, että aina kun menen kattoon rillejä, jota oon harrastanu nyt 3 vuotta, menen piilarit päässä, koska en kehtaa kellekkään näyttää niitä resuja.

Sen aikaa ku olin näöntarkastuksessa, Piia oli Kepan kanssa oottamassa. Ku tulin siitä kopista pois, Piia sanoo, että tuolla yhellä myyjällä oli muuten Kepan kuva kännyssä. Käytiin siinä liikkeessä joskus 3 viikkoa sitten. Silloin se miekkonen otti kuvia Kepasta aurinkolasit päässä. Siellä ne kuvat siis oli edelleen. Oli muuten kyllä omituinen näkötesti. Näetkö tän ekan vaiko tokan rivin paremmin? No en tiiä, ehkä eka, eiku toka. En tiiä, kummatki näyttää samalta. No entäs tämä, eka vaiko toka. Eka ehkä. Sillä testillä tuli silti sama tulos ku Suomessa aikoinaan.

Hippo on käytetty jo saamassa se heisimatolääkitys, vielä maastapoistumislupa hankinnassa. Nyt sen voisi jo hakeakin, kun on alle 10 päivää aikaa lähtöön. Pitää muuten taas rokottaa koiraparka Rabiesta vastaan, vaikka edellinen rokotus oiskin voimassa ens vuoteen asti. Agisäännöt velvoittaa rokottamaan ulkomailta tuodun koiran max vuoden välein.

Kepan leuka näyttää, no ehkä ei kamalan kauniilta. Laastari otettiin eilen lopullisesti pois. Arvelisin, että on siitä teipistä saanu vähän oireita. Se ympäristö on kuiva ja karhea ja hiukka punanen. Ite haava on kyllä auki, siis siitä tursuaa se rasva ja siihen on tullu pieni rupi päälle. Seuraavaksi pääsee isi lääkäriin, hammaslääkäriin. On valvoskellu vimpat 3 yötä hammaskivun kourissa. Juurihoitoa lupasivat tänään.

Kyllä täällä ei taas tunne oloaan juurikaan ulkomaillaeläjäksi. Lähes joka päivälle on jotain aktiviteettia. Yks aamu oltiin aamukahveilla muitten suomalaisten kanssa yhen kotona isommalla porukalla. Onneks jollain on isot talot, jonne mahtuu. Eilen oltiin maalaamassa keramiikkaa yhessä kahvilassa. Tänään olis ollu tässä lähellä iltakahveet, jotka skippasin. Huomisia aamukahveja taas ei voi jättää väliin, siellä on aina niin hyvä porukka. Kävin yks ilta kampaajallakin, toki suomalaisella. Ja mikä parasta, olin siellä ilman Kepaa.

Ei kommentteja: