lauantaina, toukokuuta 19, 2007

Rottabongausta

Miten saahaan yks kappale vajaa 2-vuotiaita rääpäleitä pysymään pinnasängyssä? Kyselee epätoivoiset vanhemmat. Toissayönä valvottiin koko perhe pari tuntia ja katsottiin olkkarissa Animal planettia noin kello 03-05. Sitten nukuttiin aamukymppiin. Neitillä vaan oli joku paikka kipeänä ja sitä piti kanniskella pari tuntia. Unirytmit on ihan sekasin. Eilen saatiin se nukahtamaan joskus yhentoista jälkeen illalla. Sitä ennen se esitti uuen taitonsa. Jalka heivautetaan laian yli ja mennään itte perässä kokonaan. Sain ilmasta kiinni. Nyt sitä pitää vahtia koko ajan ennenku nukahtaa. Tänä iltana nukahtamisprosessi kesti tunnin ja vartin. Nyt ei yritetty tulla laian yli. Päivällä kyllä sitäkin koitettiin, mutta kielto meni perille.

Eipä ole aasinsiltaa rottiin, mutta kerron niistä silti. Ennenku muutettiin tänne kerrostaloalueelle, en ollu Dubaissa koskaan rottia nähny. Täällä oon parin kuukauen aikana nähny noin puolenkymmentä elävää ja saman verran kuolleita, auton alle liiskautuneita tapauksia. Nyt kun aattelee tarkemmin, niin tämäkin maa on aika roskalla kyllästetty. Varsinkin raksa-alueilla nuo maket, siis työmiehen vaan tiputtaa roskat siihen, missä sattuvat seisoskelemaan. Tuossa naapuritontilla niitä rottia vilistelee aina silloin tällöin. Eilen käytiin yhellä huoltiksella, joka muuten sekin on toinen tarina, mutta kummiskin, siellä nurtsilla näin yhen rotan ja vinkkasin miehelle siitä. Mies totesi, ettei ole koskaan nähnyt livenä rottaa. Kattelin ympärille ja totesin, että tuolla on toinen, ja kolmas, ja neljäs ja tuolla vielä viies. Siellä ne tuumaili ihan rauhassa, ei ykskään lähteny karkuun. Heitettiin niille babyporkkanoita, kun sattui olemaan matkassa eväinä.

Varmaan tuostaki nyt joku lukija syyttää meitä itteämme roskaamisesta, mutta ihan vapaasti!


Ei ole mitään uutta kuvaa, mitä laittaa, niin laitetaan puoli vuotta vanha. Oltiin Montsun kanssa aavikkosafarilla ja meän kuski oli sellasta vouhottajasorttia. Kurvasi auton reteästi muitten eteen ja juuttu hiekkaan kiinni! Meän kuski oli tuo autoon nojaileva harmaapaitainen. Tartti muitten apua auton liikkeellesaamiseksi. Lopulta se hinattiin toisella autolla irti.

Se toinen tarina siitä huoltiksesta. Sen yhteydessä oli rengasmyymälä. Käytiin siis kysymässä autoon uusia renkaita. Ei meillä kyllä hajuakaan ole siitä, milloin renkaat pitäis vaihtaa, mutta varalta käytiin utelemassa asiasta. Jos ne täällä sattuis oleen halvemmat ku Suomessa. Myyjä oli tyrkyttäny sellasia talveksi sopivia renkaita. Siis sellaisia, joilla voi ajaa sateella ja kovassa tuulessa... Ei kai ymmärtäny, mikä on talvi. Pari sataa euroa kipale oli sellaset tavisrenkaat tuohon autoon. Se myyjä itteessään oli nähtävyys. Tai sen tukkalaite. Kansalaisuutta en osaa ees arvella, mutta se letti! Joskus täällä näkee sellasia kohtuullisen epäonnistuneita miesten hiustenvärjäyksiä. Intialaiset ja pakistanilaiset mustatukkaiset miehet laittaa punaista tilalle. Tällä ehkä parikymppisellä kaverilla oli sellanen sivuilta ajeltu, takaa ja pään päältä pitkä, ponnarilla oleva punaiseksi tai ehkä oranssiksi värjätty letti. Vain se ponnarilla oleva osa oli värjätty, muuten mustaa. Jos olis ollu pokkaa, oisin ottanu kuvan. Lisäks sillä oli sellanen niinku pulisongeista lähtevä partaviiru leukaan asti.

Agilityn sm-kisoihin saahaan mielenkiintoinen joukkue. Edustan siis lenderiyhistystä ja samassa joukkueessa on luultavasti Hippo, Chili, Rumba ja Ralli. Vauhtia ei tältä joukkueelta puutu, taidosta en sano mitään. Me munattiin itte ainaki viime vuonna totaalisesti joukkueosuus.

Piti tarkistaa kartasta, missä sijaitsee Enontekiö. Etin siis googlesta Suomen karttaa ja löysin tällaisen. Aika mielenkiintoinen ;)

Ei kommentteja: