maanantaina, toukokuuta 07, 2007

Aerofloppia


Tuli eilen sitten varailtua vähän lippuja Suomeen. Mies pakkasi tavaroitaan työreissua varten ja minä yritin tehä jotain järkevää. Päätin, että me lennetään aeroflotilla, samoin ku tehtiin viime vuonna. Ei muuta ku tuumasta toimeen ja naputtelin nettisivujen kautta kaikki tarvittavat tiedot: 1 adult plus 1 infant, eli yks aikunen ja yks sylissä matkaava lapsi, alle 2-vuotias. Omasta mielestäni laitoin Kertullu oikean "tittelin" ei mitään Dr. tai Mister. Maksoin miehen luottokortilla ja painoin viimistä nappia. Näytössä luki, että varaus onnistui mutta maksu ei. Näytössä myös luki, että varattu 2 aik. Jonna ja Kerttu Väyrynen sekä infant Kerttu V. Laskun summa oli jotain nelinumeroinen summa dollareina. Ei sen niin pitäny mennä! Netin kautta sitä ei tietenkään voinu peruuttaa. Miehelle puhelin käteen ja soittamaan. Minähän vältän viimiseen asti englannin puhumista. Ties vaikka joku kuulee ja lynkkaa mut samalla tavalla ku nyt on Hanna Pakarinen lynkattu huonon enkun takia. Kuvitteliko joku, että trukkikuskit tarttee hyvää enkkua? Aeroflotin päässä ei osattu Pakarisenkaan vertaa vaan käskettiin soittaa tänä aamuna uusiksi. Onneks netissä luki, että jos ei matkaa makseta 48 tunnin sisällä, se raukeaa.

Yritin uusiksi. Tarkemmin nyt tällä kertaa laitoin Kertulle tittelin kohalle vaan tyhjää ja sama homma! Varasin jo toiset liput kahelle aikuselle ja yhelle lapselle. Onneks taaskaan maksu ei onnistunu. Suuntaan siis huomenna luultavasti niitten toimistoon johonki deiraan. Ei kyllä kauheaa hajua ole siitä, missä deirassa se pulju on. Pitää samalla varata Hipon boksille paikat.

Kerran näin Suomessa ku joku täti otti autoa parkista pois ja kolhi sekä eessä että takana olevia autoja kolme kertaa, ite sitä muka huomaamatta. Ei käyny ainakaan jälkiä kattomassa. Hitaasti se sen teki, ettei välttämättä ite ees oikeesti tienny sitä. Eilen näin täällä yhen kolauksen. Aattelin taas, että vitsi mikä dorka! Tätä seuraavaa juttua ei voi myöntää miehelle, mutta tein ite tänään saman homman. Parkkeerasin Battutassa autoa ja kolautin sen siihen eessä olevaan autoon niin, että se auto heilahti. Paniikki iski. Onneks sen auton omistaja oli vielä paikalla ja se vaan sano, ettei se haittaa ja lähti kiireisenä kauppaan. Ei onneks mitään jälkiä tullu mihkään.

Varmaan tuonkin möläytän vielä joskus miehelle, kuten yleensä kaikki muutkin jutut. Kerran kerroin että viimeks ku tuosta hiekka-oikotiestä ajoin, niin siinä oli poliisit. Mies takertui jo siihen lauseen keskivaiheeseen ja vannotti olemaan ajamatta enää koskaan muualta ku oikeita teitä pitkin. Samoin kerroin, että viimeksi kun pesetin autoa Moessa, niin... Taas vannotti olemaan koskaan pesemättä autoa siellä Moessa, koska niillä on niin vähän vettä käytössä, että ne naarmuttaa autot. Tänään tein työtä käskettyä ja kävin pesettään reilulla veellä auton, 25dhs eli 5 euroa se maksaa. Markettien parkkiksilla vähällä veellä pestynä lysti maksaa 2 euroa. Talon parkkihallissa se maksaa 3 euroa. Ei ole kallista lystiä. Hyvä niin, koska vähintään kerran viikossa auto täytyy kuurata hiekan takia.

Ja tein taas elämäni virheen. Tylsää elämääni virkistyttämään latasin Australian big brotherin avausjakson. Olipa viisasta. Nyt oon kattonu 5 ekaa päivää ja kolme seuraavaa on koneelle tulossa. Mutta kun se on niin huippu. Siellä on vaikka mitä kiemuroita kuvioita. Yhet on pariskunta oikeasti, mutta ne ei saa kertoa sitä kellekkään. Sitten tän pariskunna naisen ex-poikakaveri tuli myös taloon ja kuviot on ihan sekasi.

Aloin taas miettiin uusiksi sitä Gotlannin kisaturneeta. Joko mennään sinne tai koko perheen voimilla Gällivaaran näyttely- ja kisaviikonloppuun kesäkuun lopussa.

Sanoin tänään tuolle alakerran securityukolle siitä saunan toimimattomuudesta. Kerroi, että oon kaks kertaa sitä yrittäny laittaa päälle ja se vaan sammuu tai joku käy sen sammuttamassa. Setä sanoi, että siinä on jo ongelma, että se vie jotenki liikaa virtaa ja se sammuu itestään. Kun kerroin, että yritin laittaa 65 astetta setä hymähti. Mitä seki hymähtelee, sehän on vielä ihan peruslämpöä. Ehkä se ei filippiiniläisenä pysty kuvitteleen, että joku haluaa kesällä mennä saunaan. Käski tulla sanomaan seuraavalla kerralla, pystyvät kuulemma jotenki ohittaan sen virtahomman. Höyryhuone toimii moitteetta se on myös mukava homma. Ei tarttenu ku 5 minsaa siellä kevyissä höyryissä istua Kepan kanssa ja johan alko nahka lähtemään.

Voi että olen miehelle kateellinen kun se saa olla Suomessa. Ja mikä pahinta, siellä on hillittömät viisuhuumat ja se näkee jääkiekkoakin ihan töllöstä!

Ei kommentteja: