lauantaina, toukokuuta 26, 2007

Valmiina lähtöön!

Eilen oli meän alueen community-päivä. Neljältä iltapäivällä alkoi markkinameininki. Ihmiset sai myydä tarpeettomia tavaroitaan ja paikalla oli mm. lapsille kaikenlaista pomppulinnaa ja liukumäkeä, oli myös kasvomaalausta ja ilmapallotaikureita yms. Menin optimistisena sinne heti neljältä Kertun ja Hipon kanssa. Kävelin paikalle noin 300metrin matkan ja hiki valui norona. Oli aivan SAIRAAN kuuma päivä. Kuumin ikinä, tänä vuonna siis. Siihen lisäksi hillitön kosteus. Hipon palautin heti vartin jälkeen kotiin. Kannoin sen kaiken muun matkan paitsi nurmikon, muualla ei voinu kävellä. Kerttu vaan jaksoi pomppia ja riehua. Ostettiin sille parit kengät lisää, mitäpä muuta kenkäfetissin omaavalle lapselle voisi hankkia. Niitä onkin jo käytetty ahkerasti. Eilen ei myöskään nukuttu päikkäreitä ollenkaan.


Tapasin tänään illalla toisen koiran tuolla pihalla. Muuttivat tähän taloon eilen, kuulemma. Siitä oli heti hyötyä meille. Hipon on niin kamalan vaikeeta kusta ihan vaan hiekkaan. Se koira oli heti nostanu jalkaa tuonne useampaan paikkaan, jonne meänkin hienohelma halusi merkkailla. Oon meinannu jo monena iltana kirjaimellisesti nirhata tuon elukan, kun on niin vaikeeta ihan vaan kusta. Kattoo alta kulmain ja luimistelee kun yritän usuttaa kusemaan. Ei siinä muuta ongelmaa ku, että aamulla voi taas sitten tarkistaa, että mihin kohtaa mattoa on yöllä osunu. Ei jaksais koko ajan mattoa pestä.

Päivällä saatiin Hipolle tarvittavat lupapaperit kasaan. Käytiin cargo villagessa tapaamassa eläinlääkäriä. Eka sain sen täältä poistumislapun, se kävi helposti. Kunnes sen tätin tulostin alko sylttään paperia. Se toimisto ei ole koskaan tuntunu mukavalta paikalta. Vähän ku olis jotain rikollista tekemässä tai väärentämässä jotain. Onneks se täti oli paljon mukavampi kuin edellisvuonna töissä ollut setä. Vihdoin se tulostin sylttäs sen takaisintuloluvan ulos. Täti alko selittään, että kun tuun takas, Hiposta pitää ottaa rabiesvasta-ainetesti. Minä sitä ihmettelemään, että mitä helv....? Joo, se on ihan uus sääntö. Täti luki papereista ja asia tuli selväksi. Pyysin sitä paprua, että otan siitä ittelle kopion. Onneks kopiokoneen eessä oli ruuhkaa ja oli aikaa lukasta sitä lappua tarkemmin. Siinä sanottiin, että jos eläin tulee ryhmän 1 maista, pitää veritestit ottaa, mutta jos tuut 2-ryhmän maasta, ei tartte testejä. Suomi oli ryhmässä 2, joten ei mitään testejä tartte. Täti sanoi, ettei ittekkään oo vielä sujut sääntöjen kanssa. No ei ollu.

Täti muuten katto Hipon EU-passia ja siinähän on kuva liimattuna. Hipsulla on sellanen keltanen villapaita siinä. Sain selitellä, että Suomessa on oikeasti joskus kylmä, että niitä tarttee pitää. Oon myös yrittäny ettiä kaupoista meille kaksjalkasille lämpimiä vaatteita, tuloksetta. Kun nuita tuoreita kisakuvia kattelee netistä, siellä kaikilla on vielä pitkähihaista ja -lahkeista päällä. Ittellä on viimeksi ollu pitkät housut kai helmikuussa, ku kävin Suomessa.

Sain ilmoitettua vielä muutamaan kisaan. Juhannuksena ollaan Rokualla 3 päivää ja kesäkuun lopussa mennään sinne Jällivaaraan kaheksi päiväksi. Oulussa hypätään junasta pois heti kesäloman alussa yhtä iltakisaa varten, kun Helsingistä ollaan menossa Keminmaahan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mikä Hipon oikea nimi on? Ihailin teidän kisavideoita, niissä on iloa ja fiilistä:D

Jonna kirjoitti...

Hippo on oikeasti Pistaasi. Ksavattajanimeä ei ole. Ihan itte keksitty tuo virallinenkin nimi.