maanantaina, huhtikuuta 02, 2007

Oohlalaa happy hooligan!


Otsikon kanssa samanniminen kissa oli joskus 80-luvulla kova sana kissanäyttelyissä. Ja oohlalaa, meillä on netti. Ja se tuli ajallaan ja se toimii heti, miten yllättävää. Oltiin aamulla eka Terhillä valokuvattavana tai siis Kerttu oli ja sieltä puiston kautta kotiin. Kotona oli nettimiehet tehny työtä käskettyä ja nyt ollaan palattu takasin sivistyksen pariin. Mietittiin tuolla puistossa, että kohta mennään oikeasti Volvolle mankumaan jotain sponssikahveja tms. Oli nimittäin 10 Volvo xc 90:stä siinä puiston parkkiksella hienossa rivissä. Oli siellä toki välissä jokunen Mersu, Honda, Ford ja Wolkkari, kaikki maastureita. Huvittavannäkönen rivistö. Ja ne miesrukat kun ne menee sitten perheitten kakkosautoilla tai takseilla töihin. Täällä on kotirouva arvossaan. Meillä on kyllä mies lomalla ja se oli nettivahtina, enkä minä kulje nykyisin ku bussilla. Ollaan muutaman kerrannyt käyty bussilla ajeleen ja ei vi valittaa.

Me saatiin myös kuntosali tuonne alakertaan. Ei menny ku reilu kuukausi niin jopa valmistu. Sieltä löytyy 2 juoksumattoa, 2 kuntopyörää ja yks soutulaite. Lisäksi on käsipainot, jumppamatot ja sellannen iso hökötys, jossa pystyy tekeen neljä eri tyyppiä yhtäaikaa ehkä 8-10 eri liikettä. Ohjeitahan siellä ei ole, joten kaikesta en oo ihan satavarma.

Saunat ja uima-altaat ei sentään oo vielä valmiina. Ootellaan sellasia näkösuojia, ei haluta aiheuttaa enää yhtään enempää liikenneonnettomuuksia. Nykyisellä tahillahan täällä tapahtuu joka 36 tunnin välein yks kuolemaan johtava liikenneonnettomuus. Ja täällä on 2/3 kaikista ihmisistä miehiä. Siinä päivän tilastopläjäys.

Nyt kun täällä on asuttu jonkin aikaa, pystyy jo sanomaan, ketä tässä talossa asuu. Naapureina kummallaki puolella on brittejä, lapsettomia. Kuntosalilla tapasin yhen intialaisnaisen, jolla on samanikänen kakara ku meillä. Muutama muu lapsiperhe on nähty, ehkä jostain naapurimaasta. Hirveästi on sellasia perheettömiä, varmaan jonkun firman vuokraamassa asunnossa majailevia "bisnes"tyyppejä. Yks Bahraininkilvillä varustetun Porshen omistaja meinas heittäytyä hankalaksi kun oltiin kuulemma saatu sen autopaikka ja ei suostuttu sitä vaihtamaan. Ei se asia niin ollu. Me otettiin se, mikä saatiin. Ja on muuten vaikea parkkeerata siihen. Mutta kaikkeen tottuu.

Äsken jutskasin ton seinänaapurin kanssa parvekkeella. Tuli ihan yhtäkkiä sellanen hirvee ukonilma, ukkonen jyrisi ja tuli pari tippaa vettä. Taivas meni ihan synkäksi. Tempasin kameran ja menin kuvaamaan. Saman teki naapuri. Ne muuten soittaa ihan sairaan lujalla musiikkia aina iltasin. Tosin täällä on ihan hyvät seinäeristykset. Ovien alta mahtuu toki vaikka hiiri menemään. Olivat muuttaneet tänne nyt tammikuussa. Kirosi siinä, että mies lentää tänne ens yönä ja jotain muita sukulaisia myös. Tossa kelissä voi olla hankala tuo lentäminen.

Me ollaan muuten enää tunnin aikaeron päässä Suomesta, meillä on kello tunnin eessä. Asia tuli selväksi kun Ylesat vaihtui just YleX:stä johki ruottinkieliseen molotukseen. Josta tuliki mieleen, että meillähän näkyy sellanen Italian Pet tv. Siinä tulee noin puolet vuorokaudesta kaikkea lemmikkiohjelmaa ja toinen puolikas jotain olisko matkailua. Joka päivä ne esittää noin kolmen eri rodun esittelypätkiä, tähän mennessä on näkyny bortsuja, leonbergejä, huskyjä, shar peitä, nöffejä jne. Samoin melkein joka päivä tulee jotain koiranäyttelypätkiä ja messuja. Kerran näin paimennusta, kerran vesipelastusta ja kerran ihan pienen pätkän agilitya. Vepessä oli nöffit Italian maisemissa ja ne veti venettä, jossa oli 6 ihmistä. Samoin hukkuvan pelastuksessa oli renkaassa itse hukkuva ja 2 apuria, joten se koira yhteensä kolmea tyyppiä. Kuten Suomessa, koirat vei veneeseen tavaroita. Koirat myös kiipes veneeseen takaisin.

Kesämatkoja ei olla vielä varattu, suunnitelmissa olis lentää joskus 24.5 sinne suuntaan ja elokuussa takas. Jatkovuojestahan ei edelleenkään ole mitään tietoa. Helsingin vuokralainen irtisanoi ittensä, joten sekin ongelma pitäis ratkaista. Eikä me mitään mökin rakennuslupaa saatu, se oli vasta poikkeuslupa. Rakennuslupa on kuulemma eri juttu. En minä niistä mitään ymmärrä.

Mutta sen ymmärrän, että taas viime yönä olin unissani kisoissa, MM-kisoissa. En vaan muista siitä mitään, olinko ees oman koiran kanssa. Tosin yks yö seurustelin Toni Niemisen kanssa.. Ehä se johtuu siitä, ttä silläkin on Kerttu-niminen tyttö.

Kertusta puheenollen, se on nyt avannu sanaisen arkkunsa. Eilen juttua pukkas jo ihan kivasti ja sama meno jatku tänään. Se lukee lehtiä ja kirjoja aika äänekkäästi ja selittää. Oikeita sanoja tulee kakka, kukko, kukka, (H)ippo, (H)eppa, dino, kuu, ki(ss)a, koi(r)a. Suluissaolevat ei tuu. Lisäks aika hyvin alkaa jo toistamaan sanoja perässä ja yrittää sanoa niitä oikein. Ja mikä parasta, yöheräämiset on meillä historiaa. Nykyään ne on jo harvinaisia. Päiväunet kestää edelleen 2-3 tuntia, tosin ne on siirtyneet jo niin myöhään, että eilenkin herättiin vasta 18.00.

Mutta eiköhän tämä sepustus riitä. Rupean suunnittelemaan sitä Suomen reissua. Josko sais päätettyä meneekö Ruotsin kisoihin vai jääkö etelä-Suomen kisoihin stadi gameseihin tai sm-kisoihin asti? Mitä jos en saa sitä yhtä puuttuvaa nollaa? Totaalisella tauolla ollaan nyt oltu kohta 8 kk!!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olipa mukava, että tet siellä olette saaneet netin. Sinun juttujasi on niin mukava lueskella. Ilmoita ihmeessä Kerttu vuoden huippumalli-haussa-kisaan. OPn se niiiin nauravainen tyttö. Mutta oikeat mallit ovat just tommoisia mutrusuita, Kerttu on aivan oikeassa.
Kevätalviterveiset Tervolasta.
PS.Oispa meilläkin sellaine petteevee. Kattelisin kyllä kaikki bortsuohjelmat.