keskiviikkona, huhtikuuta 18, 2007

Kertun veroehotus


Taas on viikko melkein vierähtäny, mutta mitään merkittävää ei oo tapahtunu. No, vetäsin auton ovella pikkulommon naapurin auton oveen. Ja kävin tunnustamassa! Totesin sen jälkeen itteni tulleen aikuiseksi. Muutama vuosi sitten olisin vaan vaiennu ja ollu niinku mitään ei olis tapahtunu. Seuraamuksista en vielä tiiä. Onneks siinä autossa oli vanhempiaki naarmuja, eikä se ollu mikään ferrari vaan subaru, tuunattu sellanen.


Mekin käytiin taas tuhannennen kerran kattomassa autoja kaupassa. Todettiin vaan, ettei tarvita just nyt toista uutta autoa. Kun kesän jälkeen tehään päätökset, missä ens vuosi asutaan, katotaan sitte uusiksi sitä autohommaa. Tän vuojen jälkeen ei kuiteskaan saatais vietyä Suomeen kahta verovapaata autoa, koska viihyn liian hyvin kotimaassa. Lentoja ei vieläkään oo varattu, koska kukaan juntti ei vastaa mun kyselyihin Hipon lentohinnoista. Halvimmat lennot on tietty jo myyty.


Itkuhälytinkokeilu johti siihen, että nyt olen muutaman päivänä käyny hyvillä mielin kuntoilemassa keskellä päivää. Eka kerralla tunnin hiljaiselon jälkeen aattelin, että josko se ei sittenkään toimi, kunnes neiti alko huhuilemaan. Nukkui poikkeuksellisen lyhyet päikkärit, mutta kerkesin lähes tunnin polkea pyörällä. Ei mene enää päikkyajat vaan netissä surffailuun.


Oli sitten tullu veroehotukset kirjailemmlisesti koko perheelle. Kerttukin sai omansa! Oli muita verotettavia pääomatuloja 0,17eur ja maksuunpannut verot 0,05eur, jossa lukee "Ei peritä". Ite saan rutkasti enempi. Olihan niitä tuloja viime vuojelle reilu 1000 euroa, mutta etuuksia sentään enemmän, joista perityt verot palautetaan. Josko niiden rahojen turvin sanois hyvästit silmälaseille.


Ai niin. Kysyin shköpostilla paikallisen koirakoulun omistajalta, että jos vuokraisin sen esteitä omaan käyttöön tunniksi, niin mitä maksais. Vastas, että on mahollista vuokrata se kenttä hintaan 225dhs=46eur. Vastasin, että oliko hinta yhelle kerralle vai kuukaudelle. Neiti vastas, että hinta on yhelle tunnille, I am afraid. Antaapi olla, piä kenttäs. Täytyy olla tosi hullu jos tollasta hintaa maksais. Onneks ei kysyny paljonko haluaisin maksaa, oisin ehottanu kymmentä euroa tunnilta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tule kuule tänne KSPK:n kentälle. Ei tartte maksaa mitään. Ei kyllä ole kummoisia telineitäkään.
Paitsi vähän resuinen pikkuA ja enempi resunen metrinen.
Mutta märkää ja liiskaa senkin edestä.
Kertulla mukava oma maja. Lapsen kanssa siellä on varmasti mukava asustaa, kun ei tartte koko aikaa pukea alle ja päälle.
Verot ne köyhälistön verta juo- laulettiin kauan, kauan sitten. Ja oltiin niin tosissaan, että pois alta. Tässä tulee kansanvalta.
tervolan poppoo