perjantaina, huhtikuuta 20, 2007

Just kun pääsin sanomasta...

...niin meillä ollaan kuumeessa, kirjaimellisesti. Kertulle nousi viime yönä kuume ja valvottiin taas. Tämä päivä onkin sitten ollu tosi tapahtumarikas. Ekan kerran pääsin ulos tossa kuuen aikaan illalla. Mihinkäs sitä lähtee kuumeisen kakaran kanssa. Ollaan luettu kirjaa, katottu telkkua, luettu kirjaa, nukuttu, luettu kirjaa, leikitty, piirretty ja luettu kirjaa. Ja jokaisessa välissä oltu sylissä, mikään muu ei kelpaa. Syöty ei olla mitään. Siinä sivussa yritin saaha jotain tolkkua nuihin Hipon lentoihin, seuraavassa tulos.

Sain selville, että jos lennetään Aeroflotilla Moskovan kautta, menomatka maksaa sen tutun 150euroa Hipolle. Paluumatka on taas tuttu yli 700 euroa, koska se on Finnairin operoima se eka pätkä Helsingistä Moskovaan. Jos lennetään sekin pätkä aeroflotin koneella, ei keretä siihen oikeaan jatkolentoon, vaan joudutaan oleen Moskovassa yötä. Katoin jo juna-aikatauluja välille Hki-Moskova ja mietin olisko lentokentällä hotellia. Ja mitä papruja tarttee koiran vientiin venäjälle, entä tarttenko ite viisumia. Meni liian monimutkaiseksi.

Seuraavaksi keksin Tukholman. Sinne pääsee samalla hinnalla kuin Helsinkiin aeroflotin koneella. Tukholmasta vois tulla laivalla vesistön yli, tosi helppoa. Paluumatkalla on taas ongelmia, koska Tukholmasta Moskovaan (ette kai luullu, et olis suora Dubaista Tukholmaan...) on SASsin lento ja se maksaa taas niin paljon, että lennot ja laivamatkat menee ainaki samaan ku tuo Venäjän kautta tulo, vaikka oliski finnairin yks pätkä.

No sitten tuli mieleen, että josko Tallinnaan pääsis, sieltä sitten pikalautalla taas yli. Menomatka meneeki ihan ok:sti taas Moskovan kautta, mutta paluu... Tallinnasta lähtevä kone käy mutkan jossain keski-Euroopassa. Liian monta vaihtoa.

Mietin vielä Osloon lentoa. Katoin sitten taas pätkää Oslo-Helsinki. Blue 1:lla pääsee, mutta siihen taas koiran lennot ja pitäis olla Oslossa yötä, koska lennot ei mene sillai sopivasti lomittain. Näitä Oslon lentoja kattellessa mies pyöritteli päätään ja sanoi, että älä nyt sentään tuollasia kato.

Mutta kun en ole tottunu maksamaan matkustelusta ylihintaa, menen aina sillä, mikä on halvinta kunhan pääsee. Mitä tästä opimme? Seuraava koira tulee olemaan joko borderterrieri tai joku pieni russeli, joka pääsee matkustamoon jalkatilaan.

Ei kommentteja: