torstaina, elokuuta 16, 2007

Tahtoo tietoa!


Täällei kyllä sitten mittään tapahu. Aamuisin yritetään viiä miestä töihin, että saahaan auto. Taksin saaminenhan on mahotonta aamuisin, kuulemma. Ittellä ei yleensä ole ongelmaa, mutta joillekki on ongelma jos joutuu oottaan vaikka 20 minsaa. Neiti on nukkunu niin huonosti viime yöt, ettei oikein tänään ollu saumaa lähtä aamulla kuskiksi. Otettiin sitten taksi. Jotain edistystä on täällä tapahtunu, koska sanoin puhelimessa vaan talomme nimen ja taksi tuli 5 minsassa. Ennen oli yhtä tuskaa yrittää saaha sentraalisantraa paikantamaan, minne sen kuppasen koslan halusin. Käytiin vähän neitin kanssa shoppailemassa. Pitkästä aikaa käytiin ehkä 10 vaatekauppaa läpi ja kokeilin varmaan yhtä montaa vaatekappaletta. Yhen ostin, ihan peruspaian. Ittelle kun ei koskaan löyä mitään. Yks ilta kävin Kepan kanssa taas Moessa ja ostin sille 4 paitaa, hameen, mekon ja housut eikä ollu yhtään vaikeeta kun niitei tartte sovitella, aina ne on sopivia. Milloin muuten tarttee alkaa sovittaan lapsille vaatteita?

Mummu onnistu opettaan Kertulle kivat jutun kesällä. Mummu kun on tonkijasorttia, se on löytäny jostain Tervolan autiotalon vintiltä sellasen kummituskirjan. Sen sivut kun aukasee, sieltä hyökkää esiin kaikenmaailman lepakoita ja ökkimönkiäisiä. Sillä se pelotteli Kerttua muutaman kerran kesän aikana. Se oli tehokasta. Ihmettelin ku Kerttu yks ilta sängyssä pyysi kijjaa ja annoin sille jonku romaanin. Väärinpäin se sen naamansa eteen otti ja aukas summittaisesti ja sanoi "Pööö". Päälle hirveet tekonaurut. Sitä kikkaa se taas tänään esitti ostarilla. Tällä kertaa oli kyllä laiha Muumikirja käessä, mutta kovasti piti esittää säikähtynyttä.

Olis jo kiva jos tietäis, missä ollaan ens vuonna. Uuessa mahollisessa maassa tuli se paikka hakuun ja mieshän haki. Vaikka tuliski positiivinen vastaus, ei se välttämättä tarkottais mitään. Kaikki riippuis tulevasta työstä, palkasta ja muista seikoista. Jos nyt tehtäis päätös jäähä tänne, hankittais telkkarikanavat, ruokapöytää ja muuta. Toinen auto yms. Samalla mietitään, jäätäiskö samaan asuntoon vielä toiseksi vuojeksi. Talo ja asunto on kiva, mutta ihan väärässä paikassa. Ei tämä alue valmistu vielä moneen vuoteen. Vihreemmällä seudulla olis kivempaa.

Ei muten Hipon lennot olekaan niin kamalan kalliita. Tänne on muuttanu uus perhe, jolla on 2 koiraa mukanaan, rottis ja labbis. Aattelin ihan vaan huvikseen udella, että no paljos teän lennot makso? Olivat tulleet viime vuonna Abu Dhabiin koirineen Lufthansalla, jolla on muistaakseni noin 20 euroa kilo taksana. Koirien painon lisäksi siis boksit ja muut kulut. Kaheksan tonnia oli maksanu. Kysyin vaan varmistukseksi, että mitä valuuttaa. Euroa! Yhteen suuntaan siis 8000eur. Hipon 600euroa on siis ihan taskurahaa. Olivat nekin saaneet kommentteja, että miksette lopeta niitä koiria ennemmin. Lappilaisen koiranomistajana oli nainen vastannut, että lopeta itte lapses!
Reippaasti alle 2 viikkoa täällä olleena oon syöny ne kummatkin Fazerin levyt, leiponu pullat ja syönykki ne kaikki, lukenu 2 kirjaa talvilukemistosta, sen ainoan naistenlehen, miettiny ens vuojen kisaamisia yms. Ikeaan en oo vielä menny. Yks suomiäiti oli kahen täällä vietettyn päivän jälkeen menny Ikeaan ja ostanu isot kassit Suomiruokaa. Meillä ei ees paista aurinko. Sekin vähäinen toive, että se Moskovasta saatu vattatauti olis jotain toivottavampaa aamupahoinvointia ei osunnu ja uponnu. Kivaahan täällä on, mutta jos ens vuojesta tulis joku tolokku, niin osais suhtautua asioihin oikein. Onneks kauoissa on vielä alet! Ja viikonloppuna pk:sm-kisat.

Ei kommentteja: