perjantaina, elokuuta 24, 2007

Iltalisäystä

Tuolla kun ulkona äsken hiippailin ja hikoilin Hipsun kanssa, tuli mieleen mitä on mielessä viime päivinä pyöriny. Tällä viikolla näin lehessä huutokauppailmoituksen. Siinä kyseisessä huutokaupassa myytiin auton rekkareita. Täällähän on sitä käheempi (sanan kähee opin Millan blogista) herra, mitä pienempi on numero. Kaikilla ns. hallitsijan sukulaisilla on ihan pienet, tyyliin C6. Mutta niitä saa myös rahalla. Nyt oli myynnissä jotain kolminumeroisia kilpiä, joilla lähtöhinta tais olla jotain 120,000 Dhs eli noin 25000 euroa. En nyt löyä sitä lehteä, mutta nettiä kun selasin, löysin maan pääkaupungin Abu Dhabin huutokauppasivut, joissa oli myyty tänä kesänä maailman kallein, toiseksi ja kolmanneksi kalleimmat rekisterikilvet. Kalleimmalla kilvellä lähtöhinta tais olla 100,000Dhs:ää, mutta mihkä se riittäis kun näitä vouhottajia on maa pullollaan. Siitä oli maksettu 25milj. Dhs:ää eli noin 5 miljoonaa euroa! Tuolla huutokaupan nettivisuilla kun käy kattoon galleriaa, mietin että saako sen auton, jossa se kilpi on kiinni, kaupanpäälliseksi. Muutama Ferrari yms. siellä on näytillä erikoiskilvin varustettuina. Jos kilpi maksaa vaikka miljoona euroa, luulis sen auton saavan siihen kylkiäisiksi. Tässä paikallisen seiskan nettisivuilla on videokuvaa siitä numero vitosen kaupankäynnistä. Siellä on muutama muu-kuin-kaapupäinen arabi eksyny ostajien joukkoon. Huutokauppaan pääseminen maksaa muistaakseni tuhannen dirtsua eli 200 euroa. Tuossa videoklipin lopussa meklari meinaa hakata nuijan paskaksi, kun oikein sitä takoo pöytään. No, kai 5 miljoonalla urolla saa uuen nuijanki.

Näin muuten eilen tuon C6-kilven. Se oli Range roverissa. Tähän mennessä se on pienin kilpi, mitä on sattunu silmiin. Tänään risteyksessä tuli vastaan Audi Q7 (Suomen seiskan lukijat ainaki tietää, että Janne Ahosella on kyseinen auto), jonka rekkari oli 77777. En usko senkään ihan sattumalta tulleen, eikä ollu varmaan ihan halpa.

Toinen, mitä oon miettiny, on se, kuinka korkea Burj Dubai-rakennus nyt on. Siitähän tulee maailman korkein asuinrakennus. Tässä kyseisen rakennuksen kotisivuilla on päivitettyä tietoa rakennusvaiheesta ja näyttää olevan nyt 536metriä korkea ja siinä on 146 kerrosta. Aikasempi korkein torni on Malesiassa, 452metriä. Mulle kyllä riittää tämä meän kymmenen kerrosta. Ei oikein tule tuolla parvekkeella oltua. Nyt luki taas paikallisessa seiskassa, että ovat myyneet pimeillä markkinoilla turistikierroksia kyseiseen rakennukseen. Että ihan saa valita joko päiväs-tai yöaikaan opastettu kolmen tunnin kierros talossa. Kierroksen ajaksi sinut naamioidaan paikalliseksi rakennusmieheksi haalareineen ja kypäröineen. Hommasta veloitetaan 1,300 dhs eli noin 260 euroa. Lehessä varoitetaan, ettei homma ole laillista.

Ei kommentteja: