tiistaina, elokuuta 28, 2007

Osataan sitä muuallakin maailmassa...

...viihdyttää ihmisiä. Ainakin mua. Latasin nimittäin joissakin nettituskissa löytämäni Afrikan big brotherin avausjakson ja tietty nyt oon kattonu melkein kaikki ne julkaistut jaksot. Avausjaksossa näytettiin pätkiä muualla maailmassa kisattuja BB:tä. Tottahan siellä näytettiin myös Suomen pätkiä, joissa porukat oli R-kiskalla ostoksilla. Paras pätkä oli kyllä saunakohtaus, jossa olikohan Kaki, Olli ja joku muu, jotka oli pukeutuneita sellaseen avaraan painiasuun kaikkine tykötarkeineen, viiksineen ja perukkeineen. Arfikan ihmiset on hiukka erilaisia... 12 kisailijaa on valittu jokainen eri maasta. Siellä on tyyppejä Zimbabwesta, Tansaniasta, Angolasta ja mm. Keniasta. Yleensä muitten maitten BB:ssä on opiskelijoita, johonkin ammattiin valmistuneita ja eritoten Australiassa mm. juristeja ja opettajia yms. Nää Afrikan tyypit on personal assistantteja, viihdeyrittäjiä tai muita ei-niin-hyvin-toimeentulevia. Kaikki on tummaihoisia, lukuunottamatta yhtä ilmeisesti tumman ja valkoihosien sekoitusta (en nyt muista millä sanalla sitä kuvataan), mutta sen nimi onkin Tatiana. Se on tietty malli ja näyttelijä. Kaikilla oli avausjaksossa päällä erittäin värikkäitä vaatteita, miehillä mm. oransseja pukuja yms. Tokana päivänä niille kerrottiin, että tästä lähtien talossa ollaan kasvissyöjiä eikä tupakointia sallita, kaikki korut kerättiin pois ja kaikille samanlaiset vaatteet. Huh, huh. Tehtäispä Suomessa jotain samaa. Yhessä jaksossa käytiin näyttämässä jokaisen kotioloja. Aika karuja joillain, osalla kyllä ihan normaalia. Jollain isällä ei ollu ihan kamalasti hampaita suussa. Eihän nämä silti köyhimpiä ole, koska ovat löytäneet tiensä ohjelmaan. Toisaalta, jos itte pääsis nyt ohjelmaan ja meän kotitalon ympäristöä näytettäisiin, katsojat varmaan kauhistelisivat, missä slummissa asutaan. Hyvä jos yks rotta mahtuis kuvaan.

Ohjelman juontaja on varmaan maassansa isompikin julkkismies. Aika karu rako hampaitten välissä, leveä nenä, pitkä tukka leteillä tietty. Samanlainen huumori tuntuu olevan kuin esim. brittien juontajalla. Tai sitten se vaan kuuluu formaattiin. Joka livejaksossa on tietenki jotain rumpumusiikkia. Niin ja osallistujien nimet on aikalaisia. Hyvä ettei sentään Zumbawambaa.

Ei tässä telkkarikanavia ehkä tarvi tänä vuonna hankkiamaan. Onneks Australian kausi loppu pari viikkoa sitten, Brittien kausi loppuu huomenna, Jenkit, niistä en tiiä, ne on muutenki omituisia ja tietty Suomen kausi alkaa huomenna. Ja pääsin takaisin jäseneksi sinne suomalaiselle jakelukanavalle, josta saa varmaan ladattua ne Suomen pätkät. Joona-Veli järkkäs mut sinne jo kolmatta kertaa uusiksi. Kahesti mut on potkittu tarpeettomana pihalle. Niin ja veli on kuulemma Thaimaassa. Eipä ole ennen ulkomailla käynykkään, pohjoismaita kauimpana.

Eihän tää ketään kiinnosta, mutta jokainenhan voi siirtyä lukemaan vaikka Taloussanomia ;)

Tänään käytiin kaupassa, jonka seinällä on roikkunu viimisen vuojen avataan pian-lakana. Nyt se on avattu, Lulu hypermarket. Tuossa se on viien kilsan päässä ja siitä tuli aika lailla heti suosikki. Olin siellä Kertun kanssa ysin jälkeen aamulla ja oltiin tyyliin ainoat asiakkaat. Mahtavat valikoimat tavaraa. Oli mm. tässä maassa harvinaisia tarvikkeita: kartonkia, silkkipaperia, kuviosaksia, käsityötavaroita. Jopa akryylivillalankaa. Kutomispuikkoja en sentään nähny. Sirkku-palasokeria oli carrefourin tapaan täälläkin.


Kerttu-neiti on nyt valinnut nukkumispaikakseen edelleen uuen oman sänkynsä omassa huoneessa. Eilen olin laittamassa sitä pinnikseen nukkumaan, mutta ei. Neiti halusi uuteen sankyynsä.

Tänään käytiin myös Terhin luona valokuvattavana. Yli 400 kuvaa Terhi napsi, että lykyä tykö vaan niien käsittelyyn. Siellä viimeistään tajusin ottaneeni käyttöön lahjonnan Kertun suhteen. Että jos laitat nyt tuon lakin päähän ja katot tuonne peiliin, saat yhen Muumin. Siis Muumikarkin. 5 karkkia siihen meni, enempää ei ollu. On meillä myös sellanen "kakasta pottaan saat karkin" -sopimus. Tosin se on ollu ihan tulokseton vielä.

Ei kommentteja: