sunnuntaina, elokuuta 26, 2007

Hauskaa... tai ei sittenkään


Olin päivällä menossa Kepan kanssa altaalle ja saunakäytävällä vastaan tuli muistaakseni Egypiläinen nainen kolemn lapsensa kanssa. Olivat viikko sitten palanneet Dubaihin kesän jälkeen. Siinä sitten jutskailtiin ummet ja lammet ja tuli puhetta saunasta. Nainen kyseli että mikä näistä sitten on se sauna ja mitä nä muut on. Luuli höyryhuonetta aluksi saunaksi, kunne ssijoitin huoneet oikeisiin paikkoihin. Sitten annoin ohjeita kiukaan ja höyryhuoneen lämmönsäätelyyn. Nainen totesi, että saunassa pitäis sitten olla joku hieroja. Sanoi, että se on kyllä jo luksusta. Nainen siihen, että no mitäs nuilla kivillä sitten tehään. Eikös niillä esim. hierota selkää? Vai mikä nuitten kivien tarkoitus sitten on? Minä siihen opastamaan, että älä hyvä ihminen mee koskeen nuihin kiviin. Ne on kamalan kuumat. Piti selittää alusta lähtien, että tuo kiuas lämmittää nuo kivet ja kun heität niihin vettä päälle, saat kuumaa höyryä joka nousee tuonne katon rajaan ja että alhaalla on viileämpää. Siihen asti mulla oli hauskaa. Kunnes saatiin se saunahomma selvitettyä ja nainen kysyy, että oonko raskaana? Ai mää vai. Näytänkö mää siltä? Sitä lausetta en sentään suustani päästäny. Täytyy vaan aatella, että se tosiaan muisti ne meän keskustelut ennen kesää kuntosalilla mun epätoivoisesta toiveestani alkaa kasvataa mahaa jostain muusta syystä kuin ruuasta.

Nyt illalla käytiin Kertun kanssa Moessa ruokakaupassa. Oli aivan mahtavaa. Ei mitään ruuhkia tai rynnimistä parkkihallissa. Auton sai melkein pääoven eteen. Kaupat suunnilleen ammotti tyhjyyttään. Koulut on siis alkaneet tänään. Kiitos siitä! Sen sijaan kuulin, että tiet olivat olleet kunnolla tukossa.

Kerttu onnistui jollain ilveellä saamaan just ennen päikyille nukahtamista vaippansa irti sillä seurauksella, että tietty kusi sänkynsä unissaan. Pesin sen patjan sekä päällisen, mutta eihän ne kerinny kuivaan ennen ku yöunille piti mennä. No tuumasta toimeen, onhan sillä uus lastensänky omassa huoneessa. Se siis käyttöön. Tunnin verran siinä meni tuumaillessa ja sinne nukahti. Mielessä pyöri kaikki ne Jo Frostin ohjeet, millä sen lapsen saa pysymään siellä laidattomassa sängyssä. Että jos se tulee sieltä pois ni ekalla kerralla viiään se takas ja sanotaan että nyt on uniaika, nyt nukutaan. Tokalla kerralla sanotaan, että nyt nukutaan ja kolmannella ja siitä eespäin ei sanota enää mitään. No ei mitään nuin rankkaa viitti alottaa ihan heti. Luin siinä vieressä lattialla ittekseni kirjaa ja aattelin huomenna miettiä parempaa strategiaa. Toivotaan että ny nukkuu koko yön, eikä lähe vaeltaan sieltä.

Sain tänään vihdoin kirjoitettua Finnairille valituksen siitä hotellimaksusta tai maksamattomuuesta. Ei menny ku kolmisen viikkoa. Vielkä vois kirjottaa valitukset sekä Dubain lentokentälle huonosta asiakaspalvelusta ja hitaista tietokoneista sekä Aeroflotille asiakapalvelemattomuuesta.

Ei kommentteja: