tiistaina, elokuuta 14, 2007

Liiba laaba

Suomen BB:n alkua ootellessa menin sitten lataamaan jakson brittien bb:tä. Joo, jäin koukkuun. Ainaki siihen asti kunnes tää kotimainen versio alkaa. En sentään aio ladata niitä kaikkia yli 70 jaksoa, mitä sitä on jo tullu vaan poimin muutaman alusta ja nykyiset tuoreena. Mutta kun sitä tulee niin hitaasti ja aikaa istua koneella on sellaset 2-4 tuntia päivässä... Latasin sitten lisukkeena vielä jakson jenkkien bb:tä. Voi hirvitys. Siihen ei voi jäähä koukkuun. Ne tekee kaiken erilailla. Siellon kaikki suurempaa. Sarjassa on näköjään homot, silikonitissit, entiset narkkarit ja yh-äitit kaikki sekasi, kaikilla on tietty tatskat ja valkaistut hampaat. Yhen jakson kelattuani sain tarpeeksi. Yli nelikymppinen isä on sarjassa tyttönsä kanssa. Isä käyttäytyy kuin muut 20-30-vuotiaat. Siellä ei hienostella, sanotaan asiat niinku ne on. "Sun äitis oli huora. Sää vedit huumeita koko raskausajan. Mikset ole laihtunu yhtään, vaikka oot synnytäny jo monta vuotta sitten? Oot niin huono äiti, että et voi hoitaa omaa lastas, vaan sen hoitaa mummo." Antaapa olla.



Kesällä helpotti ihan hulluna kun kuulin, että Ojalan Nora on myös bb:fani. Että löytyy meitä ainaki 2. Muut vaan peittelee asiaa ja kieltää kattovansa. Sama ku seiska-lehen kanssa. Kukaan ei muka lue, mutta kaikki tietää juorut.

Minä ainaki oon onnistunu-äiti jossain asiassa. Nimittäin Kerttu nukahti kiltisti kello 13.00. Ikinä ennen ei oo tällasta tapahtunu. Rytmi on siis jotenki vaan saatu jo sopivaksi. Ens kuussa alkaa Suomikoulu, muskarityyppinen kerran viikossa vajaa tunti. Se alkaa jo 16.00 joten meän vanhoilla jopa viiteen kuuteen nukutuilla päikyillä nukutaan kyllä onnemme ohi. Ei siis menny ku vajaa 2 vuotta ku saatiin muille arkipäivää oleva asia kuntoon.

Käytiin katteleen neitille uusia vaatteita Battutassa pari päivää sitten. Siitä varmaan tulee vaate- tai ainaki kenkäkauppias isona. Tai joku kenkien sisäänostaja. Yritin ehottaa neitille uusia paitoja ja koitin niitä mallata sen viereen. "Iso" tokas Kerttu ja jatko matkaa. Sitten se vetää jotain 40-numeroisia kenkiä jalkaan ja huutaa "Jonnaa, Jonnaa, kattoo." On siis alkaku kuttuun mua etunimellä. Kuinka kätevää.

Eilen uskallettiin altaalle illalla koko porukka. Päivittäinen 40-45 astetta ei houkuttele tuonne aurinkoon ollenkaan. Ilman kosteusprosentin ollessa lähes 50 ei sekään oo kauheen vetoavaa. Siihen lisätään vielä se, ettei allasta viilennetä ollenkaan. Kertulla oli oikeastaan ekaa kertaa käsikellukkeet päällä ja koitettiin niien pitävyyttä. Hyvin ainaki alkoi. Vähän nostettiin jo jalkoja pohjasta ja pinnalla pysyttiin.

Terhi mainitti eilen menevänsä vesipuistoon tänään päivällä ja kommentoin, ettei mulla tulis mieleenkään. Tarkemmin ajateltuna se on varmaan täysin järkevää. Varsinkin jos ajaa sinne tunnin päähän puistoon, joka on meren rannalla. Siellä kuulemma viilennetään vedet, joten ehkä mekin sinne kohta suunnataan. Kylpyammeveteen yritin epätoivoisesti jo hakea pakasinlokerosta jääpaloja, muttei niitä ollu tarjolla. Ollaan yritetty pitää veenlämmitintä pois päältä, ettei ihan palais suihkussa. Nyt se oli ollu yön päällä, että tarkenis mennä pesulle. Oli sitten yön aikana kuumennu niin pahasti, että meni jo yli. Neiti ottaa siis päikyt sillä aikaa kun vesi luontaisesti jäähtyy.

Päikkyjen aikaan minä aloin harjoittaa uutta harrastustani, leipomista! Tein suklaakakun. Ei se ehkä ihan kaikkein maukkainta oo, mutta hyvin menee alas vaniljajätskin kanssa. Vika oli varmaan siinä, ettei kuulemma tämän maan taloussuklaa on ihan niin hyvää kun kotimainen... Kohta oon 2 vuotta ollu kotiäitinä enkä oo saanu mitään aikaiseksi. Aattelin, että ennenku kaikki hyvä joskus loppuu, vois ees leipasta pari kertaa. Ai niin Terhi, toin muutamia kankaita Suomesta uutta ompeluharrastustani aatellen.

Yks uus mitä kesällä suunnittelin, oli Hipon tokoura. Jos mullei kerran oo agiesteitä, mitä reenailla, niin miksen tee tokoa? Meillon ihan hyvä parkkihalli tuolla kellarissa. Ei siis oo tilastakaan pulaa. Vaan kun siellon yhtä kuuma ku ulkona, mutta ehkä talvisaikaan alotan. Lendereissä on kait avoimessa luokassa pisimmällä oleva. Ei olis iso homma valloittaa tokolenderipysti. Kokeilinhan kesällä jo kerran ryhmäpaikallaoloa täyet 2 minsaa ekaa kertaa. Pysyihän se. Yleensä se minsan jälkeen jo nousee istumaan. Seuraaminen on ehkä seiskan luokkaa. Käännöksiä ei osaa. Luoksetulo pienellä vinolla asennolla. Maahanmeno ja seisominen tuurista kiinni, voi mennä kummassaki maahan, eikä nouse ylös. Hyppy ihan läheltä tehtynä ja toisella puolella istumisena 7-8. Pienellä viilauksella siis toteutan lupaukseni ja ens vuojen sm-kisoihin HAUn joukkueeseen jos on pulaa alokoirista. Tää on uhkaus! Voin kyllä sanoa, että koirassa ei ole ainesta, tai ei ainakaan mun kanssa tähän lajiin. Paimenkoira miellyttävyydenhaluun tottuneena meillä ei aina ihan ajatukset kohtaa. Pitää enne reenejä käyä lukeen jotain Kiva teamin sivuja.

Tossa ylhäällä on kuva jostain ehkä korealaisesta pikkupojasta, tai mistä sen tietää vaikka olis kiinalainen. Jostain kuulin, että joka 5. ihminen maailmassa on kiinalainen. Niinhän se on jos laskee väkimäärän, mutta kuulostaa kyllä paljolta. Mutta siis kuva on otettu lasin läpi Moskovan kentällä tuon pojan mahtavan tukan takia. Oli varmaan Kepaa pikkusen nuorempi, mutta tukka jo leikattu irokeesiksi ja värjätty. Varmaan parturivanhemmista.

Eilen oltiin muuten jo vähän ku vanha jengi koossa. Oltiin porukalla Moessa leikkimässä, tai lapset leikki ja äitit juorus. Oman lapsen kasvamisen hokaa ainaki siittä, että voi vaihtaa jo leikkipaikkaa. Ei tartte enää mennä Peekaboohon vaan siirrytään jo soft play-areaan, missä voi kiipeillä ja pomppia niin paljon ku tahtoo. Mahtava paikka. Arvasin, että kun kesä loppuu ja tutut palaavat Suomesta tulee mukana myös uusia salamatkutajia. Siis raskaanaolevia, joitten ei tienny oottavan. Täällä on aina useita, jotka on raskaana. Taas vasta kuulin yhen uuen, mutten oo tavannu vielä. Eilen näin mahtavan mahan. Se ei näyttäny kuuluvan muuhun ruumiiseen millään tavalla ja oli niin alhaallaki. Ihan kummallisen näkönen ja valtava. Äiti ei kyllä ollu yhtään lihonu, päin vastoin. Ja sen pitäs pysyä vielä 2 kuukautta sellasena. Tuskin pysyy. Ja minä oon kateellinen, aivan sairaan kateellinen. Haluan ison mahan ja heti. Onneks meitä on muitaki. Karsinnoissa Suomessa muutamien kanssa sovittiinki jo talveksi ohjelmaa. Se on joko -5kg tai +15kg. Siitä voi valita. Ennemmin ottaisin tuon +15kg, mutten pistä pahaksi tuota ekaakaan. Muita osallistujia ku itteni en voi paljastaa.

Ei kommentteja: