tiistaina, toukokuuta 23, 2006

Toivotaan, toivotaan

Hokattiin tässä yks päivä, että oltais nähty suorana ne euroviisut, jos oltais oltu päivän etuajassa liikkeellä. Saatiin tuo satelliitti päivän liian myöhään. Ja joo, tuo töllö on kyllä ollu ihan kiitettävästi päällä, lähes kokoajan. Mikko jo yks ilta raahas peiton ja tyynyn alakertaan. Kyllähän sitlä paljon kanavia näkyy, veikkaisin noin kahta sataa, mutta suurin osa on jotain lähimaiden kanavia. Joukossa toki jotain muutakin, tietysti Orbitin kanavat on asia erikseen. Animal Planetiltä sattumalta tuli eilen vankilakoirista ohjelmaa. Vangit saivat kaheksaksi viikoksi agilityesteet ja neljä koiraa, joilla harjoittelivat tulevaa kisaa varten. Hyvin saivat opetettua ja yksi osasi jopa pujottelun kisoissa. Remmissä toki kaikki menivät. Parilla koiralla oli koulutuskaulain kaulassa tavallisen pannan lisäksi. Täällä on myös eläinkaupassa tyrkyllä koulutuskaulaimia jokaista kokoa. Pitäiskö ostaa Hipolle jos rupeaa tulevaisuudessa ryttyileen?

Tuo meän tinttarallatyttö on alkanu pikkusen ryttyileen. Heräsi eilen parin tunnin päikkäreiltänsä puol kaks iltapäivällä ja seuravan kerran nukahti illalla puoli kymmenen. Nukkui sentään tänä aamuna sitten puoli ysiin, joka on harvinaista. Josko se alkaa jo hakemaan yksien päikkäreitten rytmiä, tosin se vasta täyttää 8 kuukautta. Ja meillä seistään kokoajan. Minua vasten, kirjoja vasten, jopa seinää vasten yritetään nousta pystyyn.

Oltiin illalla uimassa seiskan aikaan kun alko hämärtää ja ootettiin Mikkoa töistä kotiin. Tuli kyllä vasta keskellä yötä. Mutta kuiteski, siellä altaalla oli Kertun kanssa samanikäinen tyttö, luulisin että olivat Intiasta. Tytöllä oli valtava hiuspehko ja äiti sanoikin, että on jo kahesti leikkauttanut sen tukan. Oli vienyt toisella kertaa oikein parturiin kun tuli tukka silmille. Kateellisena katoin sitä pehkoa. Tosin on Kertunkin letti kasvanu jo paljon. Ehkä jo syksyllä saa ottaa sakset käteen.. On kyllä tämän maan parasta antia olla illalla hämärässä uimassa altaiden valossa, lämmintä 35 astetta.

Jos meillä on mukavaa niin ei kaikilla. Sähköpostien ja muiden perusteella osa tuskailee koiran osa lapsen terveyden kanssa. Eilen kuulin borcol Luddesta, joka Hesan jäähallikisoissa oli tippunut betonille korkealta, tuloksena pahaa jälkeä ja teholle. Toivotaan pikaista paranemista, samoin muille ongelmien kanssa painiville.

Ilmoitin Hipon SM-kisoihin kuulemma ekojen joukossa. Hyvä saavutus minulta. Samoin olen jo maksanut karsintamaksun ja ilmoittautunut Riihimäen heinäkuun kisoihin. Samalla laskin, että tulee aika paniikki ens vuoden nollien keräyksessä. Alle 15 kisaa saan hikisesti koluttua kesän aikana, jos en jotain ihmettä keksi. Ei viittiis kuiteskaan tulla ens kesää varten huhtikuussa Suomeen. Tai viittishän sitä..

Eilen aamulla käytiin yhden puolalaisnaisen kotona kahvilla Karppisten kanssa. Aivan hervottoman kokoinen talo. Yläkerrassa kai 4 makkaria ja alhaalla iso keittiö, iso ruokailutila, ISO olohuone ja makuuhuone plus vielä ainakin yks huone. Ja perheellä on vaan 2 lasta, toinen 4 kuukautinen vauva. Olivat kyllä ostaneet aika paljon huonekaluja sen Warsovasta tuodeun sohvakaluston lisäksi. Meidän pienen kodin toinen makkari on vielä ihan ilman kalusteita. Aateltiin, että kun täällä on kesällä aivan hirveät alet, kuulemma, niin ostetaan sitten. Minäkin kerkeän tämänhetkisten suunnitelmien mukaan niihin. Ja liput edelleen varaamatta..

Ja jos maailma on pieni niin se ON pieni. Kotirouvien kahveilla istui nainen, joka oli istunu viime vuonna Aaltosen Mikon vieressä koneessa matkalla Espanjan mm-kisoihin. Arvelsin Mikon olevan nyt muissa puuhissa kuin istumasas koneessa, koska Skypen mukaan Haukiputaalla ollaan skypessa oltu viimeksi toissailtana ja Marin laskettuaikahan on jo ohi. Toivotaan jo haikaran laskeutuvan.

Ei kommentteja: