tiistaina, toukokuuta 16, 2006

Kurvailua

Vein aamulla Mikon töihin, jotta saan auton, jos innostun jonnekki lähtemään. Sekin riittää, että auto on pihalla vaikkei sitä tarttis. Helpottaa kummaski. Kurvasimmekin sitten heti ysiltä Starbucksiin kahville Karppisten kanssa. Kertun päikkäreitten jälkeen lähettiin käymään Ace-kaupassa ekaa kertaa. Se on vähän niinku rautakauppa tai samantyyppinen kuin joku Tampereen säästötex. En tosin tiiä onko nuita tamppiksia muualla kuin Kemissä ja Torniossa, mutta sieltä saa tai pitää niistä jotain maksaa, mutta siis grillejä, puutarhahökötyksiä, työkaluja, remppatarvikkeita ja lemmikkitavaroita. Nuita viimeisiä oikeastaan menin katteleen. Hippo sai keksejä paketin sillä reissulla. Hyvät valikoimat oli tavaraa, mutta en tarvinnu sieltä muuta.

Matka tuonne Aceen kesti pikkusen arvioitua kauemmin. Piti ajaa tuota pahamaineista Sheikh Zayeed roadia, enkä ees tienny, mistä kohtaa poiketa pienemmälle tielle. Ennen kuin olin läheskään oikeassa paikassa ihmettelin kun helikopteri kaarteli siinä eessäpäin. Kohta liikenne pysähty kokonaan ja sitten sopi poliisien sireenit. Ihmiset nousi autoista, minä myös, ja kaikki 6 kaistaa oli seis. Olin siis joutunut keskelle liikenneonnettomuutta, tosin matkaa onnettomuuspaikalle oli noin 100 metriä, joten en nähny mitään. Hyvä niin. Helikopteri oli maassa ehkä vain 5 minsaa ja lähti sairaalaanpäin. Samoin lähti ambulanssit. Tapahtumapaikan ohi kun ajoin, näin ainoastaan yhen kolariauton, joka oli isokokoinen ja vain hieman lytyssä. Siinä taas nähtiin yksi syy, miksi täällä pitää olla isot autot, jotka on lujaa tekoa. Radio toitottaa aina tasaisin väliajoin, missäpäin on kolareita ja niitähän riittää.

Sekatavarakaupan läheltä löysin eläinkaupan, joka oli tosi hieno. En tiiä, mikä Suomen eläinkauppa olis parempi. No täältähän ei tietenkään löydy koirille lihapakasteita mutta kaikkea muuta. Leluja ja tarvikkeita oli hyllytolkulla, pantoja joka lähtöön ja älyttömän siisti kauppa. Ainut mikä siellä häiritti oli ne 5 myyjää, joilla ei ollu mitään tekemistä. Eläviä eläimiä siellä oli onneksi vain yksi kissa, jolla iso lasikoppi, ehkä joku 6 neliötä pinta-alaltaan. Siellä se loikoili yhessä korissa ja veteli sikeitä. Lisäksi oli marsuja muutama kipale isossa kopissa, jossa oli kaikennäköisiä telineitä ja koloja. Yläkerrassa oli akvaario-osasto, jossa oli mm. pinkkejä kultakaloja. En tienny, että sellaisia on olemassakaan. Kerttu oli ihan tohkeissaan nitten kalojen kanssa ja naureskeli niille aikansa.

Tuolta teollisuusalueelta ei ole ihan helppo osata tulla pois, jahka sinne ensin pääsee. Jonkin verran piti pyöriskellä autolla samaa reittiä ennenku pääsin oikeaan suuntaan. Kurvasin vielä Emirates malliin kuluttamaan aikaa. Ajattelin ostaa lihakeittoaineksia, mutta eihän täältä löydy kaupasta sellaisia sekavihannespusseja. En ainakaan minä löytäny. Mulla on muutenkin vielä kaikki jauhopussit ihan hepreaa, että mikä on mitäkin englanniksi. Vehnäjauhot olen sentään löytäny. Tarttu sieltä yhestä vaatekaupasta tietenki paitakin matkaan. Kassalla mun pankkikortti ei jostain syystä toiminu niillä, mutta tiesin kyllä että ei siellä ainakaan mitään tiliä ole ylitetty, joten kävin nostamassa rahaa ja siitäkin selvittiin.

Nyt on desperate housewivesien eka kausi katottu. Yks jakso kestää 40 minuuttia ja yhteen kauteen mahtuu 23 jaksoa, aikaa meni kai se 4 päivää... Huomenna lähtee toinen kausi. Ja huomenna aamusta heti tuonne kahvilaan taas toisen kerran suomalaisten desperate housewivesien kanssa. No ei sentään desperateja olla.

Kerttu yritti tänään ekan kerran nousta vaikkapakettia pitkin seisomaan, ja nousikin sen minkä siitä pääsee. Koska eilen piti jostain syystä kuunnella se Suomen huono peli loppuun asti, alkaa olo olemaan jo ihan töttöröö. Parempi mennä koisimaan nyt.

Aa, mutta yks juttu vielä. Kotimatkalla vaihtelin radiokanavia ja jäin kuuntelemaan yhtä kanavaa joka soitti Europea. Välispiikissä juontaja sanoi soittavansa skandinavian top kymppiä. En kyllä tiiä miltä vuosikymmeneltä se top kymppi oli, mutta hyvää ja kotopuolen musiikkia; Ace of bace, Björk ja muita ruottalaisia bändejä.

Ei kommentteja: