lauantaina, toukokuuta 06, 2006

Minäkö muka lapsityranni?

Olen nyt lukenut yli puolen välin englantilaista kirjaa, joka kertoo lasten uniongelmista. Eilispäivän alusta lähtien meillä ei enää käytetä tuttia. Ymmärsin, miksi meillä sekä äiti, isä, lapsi ja jopa koirakin herää monta kertaa öisin ihmettelemään maailman menoa. Siksi, ettei Kerttu osaa yöllä herätessään nukahtaa itsekseen vaan vaatii joka kerta jotain suuhunsa, joko tissin tai tutin. Tätä tapahtuu meillä pahimmillaan kahden tai kolmen tunnin välein. Kyllä sen kerran tai maksimissaan kaksi kertaa jaksaa vielä syöttää mutta siihen päälle ne tutin tarjoamiset. Päiväunillemenot meni täysin ilman ongelmia. Yöunillekin nukahdettiin kohtalaisen helposti, mutta sitten reilun kahen tunnin unien jälkeen se alkoi. Meillä ja varmaan naapureillakin valvottiin puolitoista tuntia keskellä yötä. Välillä rauhoituttiin ja melkein nukahettiin ja taas jostain löytyi potkua vielä taistella sen tutin perään. Kävin aina muutaman minuutin jälkeen rauhoitelemassa tyttöä ja silittelemässä ja lähin pois. Lopulta ajattelin että kirjassa myös neuvottiin, että jos ei halua täysin jättää heti yösyöttöjä pois kertaheitolla voi myös pikkuhiljaa vähentää imetysaikaa öisin. Sain itselleni paremman mielen kun lopulta annoin periksi ja imetin tyttöä normaalia lyhyemmän ajan ja laitoin tyytyväisen tytön nukkumaan. Aamuyöstä toinen imetys ja nukkumaan ilman tuttia. Aamulla seittemän aikaan noustiin toooosi pirteänä ylös.

Kirjassa perusteltiin yösyöttöjen lopettamista ja vähentämistä asteittain mm. sillä, että yli 3kk ikäinen vauva pystyy vaan ei välttämättä halua olla yötä syömättä. Lisäksi ihmisen elimistön pitäisi olla öisin lepotilassa, varsinkin ruuansulatuksen. Tiiä sitten, mutta meillä kyllä kokeillaan toinen ja vaikka kolmaskin yö. Ihan hulluun huudatukseen meillä ei mennä, aikansa kutakin. Jos ei tepsi niin ei sitten. Ollaan sitten vaikka vielä puoli vuotta ilman viiden tunnin yhtäjaksoisia unia.

Sellaista meillä. Mutta toivotaan ettei siellä Suomessa ainakaan yhessä perheessä olla unetonta yötä vietetty tänään alkaneen kisauran takia. Agentit voisivat laitella niitä tuloksia tännepäin...

Meilä tuo piha rehottaa jo niin pahasti, että pitkän tauon jälkeen kävi yks jeppe tarjoamassa puutarhapalveluitansa. Pitkän tinkaamisen jälkeen tehtiin sopimus. Tulevat kerran viikossa leikkaamaan nurmen ja laittamaan pihan muutenkin kuntoon. Hinnastakin saatiin neuvoteltua alennusta. Automaattinen kasteluhan meillä tuon vedenjakamisen hoitaa, siihen ei tartte puuttua.

Eilen käytiin taas kerran ihmettelemässä telkkuja, mutta jätettiin vielä ostamatta.

Tuosta telkun puuttumisestakin johtuen opettelin tämän netin käytön mm. elokuvien katsomiseksi. Ja saahan netistä kaikkea muutakin, esim. tv-sarjoja. Ja kaikkihan katsoo täydellisiä naisia paitsi minä. Joten tuumasta toimeen ja pistin lataukseen ekan kauden koonaisuudessaan. Nyt mylly on jauhanut 86 tuntia putkeen ja tällä tahdilla noin 30 tuntia vielä ja sitten startataan. Aika kauan tuossa menee ja liekkö kauan menee koko kauden kattomisessa. Eka latasin sarjan pilottijakson yksinään ja kun aloin sitä kattomaan, se olikin espanjaksi dubattu. Yritin nyt hakea englantilaisen version, katotaan sitten ehkä ylihuomenna menikö tääkin homma harakoille.

Ei kommentteja: