sunnuntaina, syyskuuta 24, 2006

Kerttu 1v!

Tänään on Kertun synttäripäivä. Eilen käytiin ostamassa lahja, dinosaurusauto. Arvasin, että se on mieluinen, koska sitä pystyy pukkaamaan samalla tavalla kuin taperokärryä. Käytiin myös ostamassa kakku, jota tänään tarjottiin vieraille. Laitoin muutaman tekstarin eilen illalla menemään ja aamulla oli pieni olohuoneemme porukkaa pullollaan. Ja kaikki tulivat paketin kanssa. Kerttu saikin hienon puhelimen, palapelin ja vaaleanpunaisen penkin. Paperit ja paketit kiinnosti tietysti hiukan enempi, mutta varmasti kaikki lelut tulee käyttöön.

Äitin mielestä parasta tässä päivässä on se, että tajuaa onnistuneensa pitämään tuon lapsen hengissä ainakin yhen vuojen. Kyllähän sitä sen mahan kantaa ja vielä saa sen lapsen synnytettyäkin, mutta että sen saa pysymään hengissä. Ja musta on tulossa joku imetysnatsikin kohta puolin. Ylpeänä nyt voin sanoa, että olen imettänyt lastani kokonaisen vuoden. Enkä ihan heti ajatellu lopettaa.

Leikkasin ne tutit kahtia kolme päivää sitten ja viimeiset kaksi paketissaolevaa lahjoitin äsken eteenpäin. Meillä siis ei enää heräillä tutin tippumiseen. Yllättävän helposti se on mennyt. Tutin korvikkeena on nykyisin laulava äiti ja äitin sormet. Jotain kappaletta pitää hyräillä ja antaa sormet tunnusteltavaksi. Yöheräilyt ei silti ole historiaa, vielä ainakaan. Mutta yleensä loppuyö nukutaan jo paremmin.

Käytiin eilen turkkilaisilla kylässä. Kysyin omasta mielestäni, että vieläkö teillä öisin syödään. Joo, yleensä porkkanaa ja puuroa... Kielimuuri tuli vastaan. Sanoin antavani Kertulle lehmänmaitoa pari kertaa päivässä. Samanikäisen pojan äiti sanoi, että suositus on aloittaa vuodenikäiselle lehmänmaito. Sitten se kysyi, että laitanko siihen maitoon sokeria tai jotain muuta. Siinä tuli se kulttuuriero. Viimeistään se ero tuli siinä, kun tämä äiti juotti pojalleen appelsiinimehua. Katoin silmät kierossa.

Eilen alkoi se ramadankin. Sen kyllä huomasi ostarissa. Käytävät ammotti tyhjyyttään. Kahvilat oli kiinni kun sinne mentiin viiden aikaan ja seittemän aikaan kun lähettiin pois, ne oli auki. Muslimit eikä muutkaan täällä saa juua eikä syyä julkisilla paikoilla auringonpaisteen aikaan olleskaan. Edes purkkaa ei saa jauhaa eikä kuntosalilla juua vettä, paitsi jumppasalissa piilossa. Lapset saa tehä kaikkee, ja raskaanaolevat. Jos sääntöjä rikkoo, voi joutua putkaan. Ja tää kestä kuukauden verran. Muslimit kuulemma syö sitten öisin. Heräävät kolmen aikaan syömään. Ja pitäis pitää jotain peittävämpää vaatetta. Ite en taas tajunnu mitään kun aamulla menin altaalle ja otin Kertulle aamupuuron mukaan ja syötin sen siellä. No, onneks se on lapsi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ONNEA KERTTU!
Ja onnittelut äipällekkin ensimmäisestä vuodesta ;)

Eikös se Kepan äippäkin pian juhlista omia vuosiaan, mulla vaihtu uusi kymmenluku perjantaina... Sain lahjaksi paidan, jossa lukee: museokamaa
Että silleen... :=)

Anonyymi kirjoitti...

Paljon onnea Kertulle!
terkuin Kaisa ja pojat,
kaikki hengissä ;o)