maanantaina, syyskuuta 25, 2006

Ja toiset synttärit...


Laitoin ne kutsutekstarit toissailtana. Ihmettelin kun eilen illalla tuli viesti, että kiitos kutsusta, tullaan aamulla. Aamu-uintien jälkeen tulin kotiin ja siinähän ne viimeiset vieraat olivat. Oli vähän päivät menny sekasin. Onneks eilen illalla osasin ootta vieraita vielä tänään ja kielsin Mikkoa koskemasta siihen viimeiseen kakkupalaan. No sillä ei tee vaikeeta olla syömättä kakkua. Päinvastoin. Kerttuhan tykkäsi kun taas oli vieraita.

Eilen tuli vielä pikavisiitille ne turkkilaiset, joilla kävin edellisenä päivänä. Hiukka hävetti ajaa ne jo parinkymmenen minsan päästä pois, mutta mitä tulivat myöhässä. Me lähettiin leikkipiiriin tuonne alle kahen kilsan päähään. Autolla se matka kesti silti yli puoli tuntia, koska näillä kahella alueella ei ole muuta yhistävää tietä. On pakko kiertää tosi kaukaa. Olihan taas iso talo täyttä suomalaismuksuja juoskemassa ympäriinsä. Varmaan taas talon emäntä huokasi helpotuksesta kun viimiset vierat laittoi oven kiinni. Meille se porukka ei koskaan mahtuis (varmaan noin 20 lasta + äitit) vaikka tapoihin kuuluu, että se piiri on kiertävä. Meidät se kiertää... kaukaa...


Viikonloppuna käytiin pitkällä autoajelulla. Sattumalta kattelin tien varrella olleista porteista sisään. Yhessä kohassa kiljaisin, että mitä tuolla oli. Oliko ne lasten vai koirien esteitä. No tehhään uukkari ja takasi. Näyttää koirien esteiltä, mutta isommilta kuin tavis agilityesteet. Siellä oli rengasta ja hyppyä jos jonkinmoista ja kaikki peräkkäin nurtsilla. Vielä kerran ajettiin siitä ohi ja näin että joku sotilas/vartija seisoi siinä portin eessä. Samalla snne meni yks kyttäauto. Ne oli siis koirien esteitä. Niillähän on ne resuiset esteet toisessa paikassa, mutta koskaan en oo ketään siellä nähny. Pitää joku päivä taas ajaa ohi ja haaveilla.

Meille on ilmaantunu kierrätyslaatikko autokatokseen. Ohjeissa lukee, että limsatölkit, vesipullot ja lehet eri bokseihin ja pusseihin. Kerran viikossa ne tyhjennetään. Siinä lapussa luki, että Dubaissa tulee 4000 tonnia jätettä päivässä. Yhessä täällä mietittiin, että paljonko se on. No paljon. UAE on kuulemma maailman eniten jätettä tuottavia maita. Ei oo vaikeeta uskoa. Kertakäyttökulttuuri kukoistaa.

Ei kommentteja: