maanantaina, maaliskuuta 06, 2006

Perilla ollaan!


Mistahan aloittais. Hipon kanssa kaytiin Vantaalla elainlaakarilla hakemassa viimeinen leima eu-passiin. Arvaatte varmaan, katsottiinko sita leimaa ollenkaan. Nou. No tulipa hankittua. Kertun kuume aiheutti sen, etta Kerttu nukkui koko lennon ajan. Perilla mulla oli avustamassa paperisotaa joku paikallista kielta osaava nainen, ja paasinkin ohi jonojen sujuvasti. Olipa jannaa hommaa, kun ottivat silmatunnisteen multa ilmeisesti viisumia varten. Piti seista sen masiinan eessa ja yrittaa tihrustaa, niin etta se tumma virkailijamiekkonen oli tyytyvainen. Matkatavarat kaikki loytyi ja sitten ootettiin vaan sita Hippoa. Sieltahan se tuli ja oli edelleen hengissa. Samalla tavalla ne nakojaan laittaa elaimet tulemaan niin Suomessa kuin taallakin, eli matkatavarahihnalle vaan. Kylla siina muilla ihmisilla aina leuka loksahtaa sijoiltaan.

Ai niin, Helsingin paassa virkailijatati peri multa Hiposta uusiksi sen lennonhinnan. Perilla sitten kerroin tapahtunesta Mikolle jolloin se ymmarsi kysya etta mitenkahan Kemi/Helsinki-matka sitten hoitui. Niin empa tiia. Nyt jalkikateen selvitettyna mulla oli Hipolle jo lento maksettuna koko matkan ajalta, mutta kun ei tati kattonu niita papereita kunnolla. Pitaa muistaa yrittaa kynia niita rahoja takasin.

No Hippo on nyt onnessaan taalla lampimassa ja iloitsee omasta pikkupihastaankin. Kaikki ylimaarainen ruoka, mika suussa kulkee, peitetaan tuonne nurtsille tai sitten kanniskellaan ruuan kanssa ympari pihamaata ja mietitaan mita sille tehtais. Taalla on muuten varoitettu koiravarkaista. Rotukoiria on varastettu pihoiltakin. Sama koiranpaskakeskustelu on muuten joka paikassa maailmaa... Talla hetkella olen bongannut koirista mm. mayriksen, pari mopsia, dalmatialaisen, sakemannin ja monta sekarotuista. Koiria on aika paljon, mutta niita ei hirveasti kuletella missaan.

Uusi koti on kiva. Oikeastaan enemman kuin kiva. Kaksikerroksinen rivarinpaaty. Ylhaalla kaks makkaria ja alhaalla keittio ja olkkari seka tallainen pikku study-huone, mika on romuhuoneena nyt. Ja 3 vessaa joista kahessa on amme. Huonekaluja on tosi vahan viela mutta hankitaan myohemmin lisaa. Teeveeta ei ole viela ollenkaan ja nettikin saatiin tanaan vasta. Tama kone ostettiin muutama paiva sitten ja on mallia arabialaet aakkoset loytyy muttei ookkosia ollenkaan. Joten koittakaa kestaa. Ihan mean kodin lahella, kivenheitonmatkan paassa on uima-allas ja tekojarvi. Kauppa loytyy aika lahelta ja on kunnon iso marketti josta loytyy lahes kaikkea mita tarttee.

Mut muuten huijattiin heti ekana paivana autokauppaan mukaan. Muutaman paivan pasta siita autokin tilattiin. Jannitys sailykoon, etta mika kulkupeli sielta tulee...

Tanaan kaytiin isossa ostarissa ja mitahan sielta loytyi, mun tyokaveri. Pikkusen piti silmia hieroa, mutta siina se Raija oli. Tanaan oli tullut. Kavin muuten paikallisessa laskiaisriehassakin. Ei se kylla paikallinen ollut, koska se oli suomalaisten jarkkaama ja oli tarkoitettu kaikille Dubaissa asuville suomalaisille. Paljon oli porukkaa ja mukava tutustua muihinkin taalla asuviin. Tuossa mean altaallakin on jo ollut useampi suomalainen joten ymparisto alkaa muodostua pikkuhiljaa.

Mutta nyt ehka tarttis menna nukkumaan kun viela voi. Viime yona nukuin kome tuntia, kiitos Kertun vatsavaivojen. Tassa kuitenkin aurinkoinen Kerttu 5,5kk.

Ei kommentteja: