maanantaina, maaliskuuta 13, 2006

Avainepisodi




Tuossa vasemmalla on kuva mean ylakerran parvekkeelta, kun Milla niita kuvia kyseli. Tuo ei muistaakseni ole nahnyt viela paivanvaloa. Samanlainen nakyma on toiseen suuntaan. Laitan sitten uusia kuvia kun jaksan niita ottaa. Ja kunhan muistan ladata kameran... Se on se vaikein juttu.

Eilen oltiin kaikki vahan eri aikaan liikenteessa ja sattuipa sitten silleen, etta ne ainoat avaimet oli jonkun toisen taskussa kun me naisvaki lapsineen tultiin kotiin. Ei ollut mitaan tietoa milloin ovet saahaan auki ja sisalle piti paasta. No joku oli taman kerran onneksi taas jattanyt ylakerran parvekkeenoven auki. Ja naapurissa oli tyomiehia. Ahkeria sellaisia kerrankin. Pyydettiin niilta tikkaita lainaan, etta paastais parvekkeelle ja ovet auki sita kautta. No miehet lainas tikkaita ja kiipesivat itte sisalle. Samalla hoksasin, etta ulko-oven avaamiseksi tarvitaan avain myos sisapuolelle. No takapihan ovi oli onneksi auki ja se mies paasi sielta muurin yli kiipeamaan takaisin. No tuumasta toimeen, alettiin nostella itteamme siita muurin yli. Se on tolaset sanotaanko 170cm korkea, ei siis mikaan ylivoimainen. Mina menin ensin ja otin Hipon vastaan, sitten Kertun, kertun vaunut, Alexin, Erikin, Erikin vaunut ja lopulta tuli Albina. Sisalle pastyamme Kimmo tietenkin tuli avainten kanssa kotiin. No vietiin miekkosille kassillinen juotavaa palkinnoksi. Pesivat viela mean vuokra-autonkin joutessaan.

Kaytiin eilen viela iltasella ajelemassa yhessa ostarissa, joka oli kartan mukaan lahella. Matka kesti yhteen suuntaan varmaan puoli tuntia, ei siis kovin lahella. Ja se oli tosi pieni ostari, alle 100 kauppaa varmaan. Mutta se tarkea Promod oli siella. Siita tulee mun vakkarikauppa, kunhan ensin saan pudotettua sanotaan kiloa. Eli siihen voi menna aikaa. Kaikki lapset nukkuivat autossa takasitulomatkan, jopa Alex (3-luokkalainen). Mutta pitihan aitien paasta shoppaileen.

Nyt odottelen jotain korjausmiesta. Meilla ei toimi vierashuoneen vessan vedenlammitin. Sehan tarttee olla paalla, etta tulis lamminta vetta. Ja ylakerran ilmastoinnin kun laittaa paalle, niin tulee aikalailla ummehtunut haju.

Valiaikakommentti: Hippo on melkein kohta nypitty. Enaa paa ja hanta suunnilleen.

Kerttu nukahti asken melkein kesken syonnin turvakaukaloonsa. Se on kylla ihme, silla ei tytto ollut valvonut kuin 2 tuntia edellisista paikkareista. Siirsin sen karryyn nukkumaan pihalle varjoon. Voin vain kuvitella esim. kahden kuukauden paasta, niin tosiaan nukuta enaa ulkona. Jos ollaan ihan vahan aikaa vaan pihalla ja muuten visusti sisalla. Alkaa oleen nimittain sitten aika lamminta, kuulemma. Ainakin toukokuusta lahtien.

Kerttu syo edelleen yolla parin tunnin valein. Siis yli puoli vuotta mulla nyt maksimissaan 5 tuntia putkeen unia, yleensa ehka 3 tuntia putkeen ja heratys. Suunnittelen unikoulua, kunhan vieraat lahtee ja Kertulle tulee ikaa hiukka lisaa ja saan ruokaa menemaan hieman viela lisaa. Pitaa varmistaa ettei nalkaansa heraile. Ryomimisreenit jatkuu, eika hampaita lisaa nakyvissa.

Vieressa on kuva Madinat Souqista, joka on eraanlainen hotelli/markkinapaikka. Kaikenlaisia kojuja ja kauppoja siella on. Taustala nakyy se maailman hienoin hotelli, joka Dubaissa sijaitsee.

Mulle ei ole vielakaan oikein selvinnyt tuo rukoussysteemi. Meille asti kuuluu useita kertoja paivassa rukousjutut tuolta lahikaupan pihalta. Se on kai 5 kertaa paivassa ja musta tuntuu, etta eka kerta on todella aikasten aamulla. Tuossa yks paiva just puhuttiin, etta tuuri kavi, ettei asuta lahempana sita kauppaa. Ei ole muuten vielakaan sita elainkauppa/huonekalukauppaa avattu. En siis tieda, mika siihen tulee.

Nyt muuten taas pitaisi toimia se kommenttijuttu, ainakin naissa ehka viidessa viimeisessa jutussa...

Nyt ne tyomiehet tulivat. Mutta mun taytyi ensin kayda paastamassa ne tanne asutusalueelle portista sisalle. Piti selittaa sille porttivahdille mita tyota ne miehet ovat tulossa tekemaan. Katsoi aika epaluuloisesti, mutta paasti silti. Kerttu nukkuu siis tuolla pihalla joten piti kayda autolla, ettei mene kauaa aikaa. Matkaa on pari sataa metria portille. Ajoin tolla vuokra-Hondalla, jolla en saa ajaa, koska ei ole viela takalaista korttia. Enka ole koskaan silla ajanut, mutta hyvin se meni. Taidanpa lahtea silla viela kauppaankin. Toivotaan, etta poliiseilla on vapaapaiva.

Nain muuten eilen Rolls Roycen, tai miten se kirjoitetaan. On kuulemma kallein auto, minka olen ikina nahnyt.

Ei kommentteja: