keskiviikkona, maaliskuuta 22, 2006

Kotihiiri

Nyt olen jamahtanyt tanne kotiin. Hyva kai se valilla on olla vaan. Ainakin Kerttu saa ainakin nukkua valilla kotonansa omassa pinniksessa paikareitansa. Nykyaan se viihtyy hyvinkin joko matolla, tosin se kierii siina kokoajan kohti seinia. Osaa siis kaantyilla edelleen vain toiseen suuntaan. Samoin se viihtyy hyvin turvakaukalossaan, kuten nyt. Taytyy vaan antaa aina jotain uutta maisteltavaksi. Nuo Puikon perheen antamat sisuaskit tuntuvat kelpaavan joka paiva. Niita on jaljella viela 3 rasiaa. Hipon kumikana on myos parasta herkkua. Paitsi yhtena paivana ostarilla en huomannut kanan lentavan karryista lattialle ja jouduinkin palaamaan kanaa metsastamaan. Yhdella pikkutytollahan se kana oli ja jouduin anelemaan sita takaisin. Vartijaseta oli kanan tytolle antanut, mutta kun kiltisti pyysin, kana saatiin takaisin.


Meilla on muuten hauskoja sorsia taalla. Siis hauskannakoisia. Loytyy kylla ihan tavalisiakin, mutta lahitekojarven sorsat, 3kpl, on aika erikoisen nakoisia. Oliskohan ne joitain risteytyksia. Ne on kylla varsinaisia pullasorsia. Useasti kaydaan aamulenkilla viemassa niille leipaa. Useana aamuna ne on kylla jo syotetty niin pulleiksi, ettei leipa kelpaa. Taallahan on hyvat kavelyreitit. Joka suuntaan paasee kirtelemaan asuinalueille, kaikkien tekojarvien ympari menee reitit kunhan vaan muistaa mista on tulossa ja minne menossa, ettei pahasti eksy. Kaikki nimittain nayttaa samalta. Sorsista mulla ei ole kuvia, mutta tuosa vahan viitteita tienviitoista meidan alueelta. Meille vie street 10.


Tanaan loysin syyn Kertun lisaantyneeseen kuolan valumiseen. Uusi hammas tulossa. Mutta ei se tule sinne, minne oppaiden mukaan pitaisi, eli ylos. Se tulee alahampaiden viereen vasemmalle puolelle. No samahan se minne se tulee, kunhan tulee vaan. Toivotaan, ettei tuosta alarivistosta tule yhta kieroa kuin minulla. Korvat tosin on perintona jo isanpuolelta, joten jotain varmaan tulee minunkin puolelta. Kuvassa ei viela ole nakyvissa uutta tulokasta. Viime yona vain 2 imetysta!! Plus tuttia laitettiin pari kertaa...

Hippo on pesty. Se projekti tulee siis vahitellen paatokseen. Nyppiminen ja putsaus, ehka se on hyva tehda ainakin kerran puolessa vuodessa. Juoksukin pitaisi kohta alkaa. Taytyykin katsoa sanakirjasta jo etukateen, mten selitan lapsille ulkona, miksi koiralla on housut jalassa. Pitaisi tosin katsoa paljon muutakin sanakirjasta. Ei sita kielta taalla sisalla opi. Onneksi noiden lasten kanssa on helppo puhua. Lapsiahan taalla vilisee joka paikat taynna ja kaikki puhuu englantia. Varmaan kaikissa kouluissa on englanninkielinen opetus, paitsi ihan paikallisilla. Joka nurkassa on joku British koulu tai Dubai international academy tai American university tms. Kaikki pyorii englanniksi. Kaikki tieviitat on seka arabiaksi etta englanniksi. Hyva niin. Arabialaisethan kirjoittavatkin oikelata vasemmalle.

Suomessa loysin sudokun idean ja ihanuuden. Seiskassahan niita on. Takalaisessa seiskassakin on joka paiva uusi. Nyt loysin niita viela netista. Alypaa-sivuille on lisatty sudokut. Nyt mutkin niita tekemaan. http://www.alypaa.com

Tassa on meidan koti. Ei taida kuvaa olla ennen julkaistu. Rivitalon paatyasunto, kaksikerroksinen. Ylakerrassa kaksi makuuhuonetta kylppareineen ja alakerrassa keittio, olohuone ja study-room, jossa nyt naputtelen. Portaiden alla on myos pieni varastokoppi ja loytyy myos eraanlainen pyykkaysnurkkaus. 3 ovesta paasee sisalle, paitsi ettei siihen yhteen ole vielakaan avainta. Tassa kuvassa nakyy pikkuruinen piha ja ylakerran parveke, myos toisessa makkarissa on parveke. Meidan makkarista pystyy kivasti seuraamaan naapurin pihaprojektia. Nyt sinne on asennettu nurmikon automaattinen kasteluputkisto. Meillahan onneksi nurmi on valmiina ja automatiikka myos pelaa. Kunhan muistaisi viela kayda keraamassa Hipon viemat tavarat pois veden alta ennen kuin kellon viisarit kaantyy seitsemaan aamulla tai illalla.

Ei kommentteja: