perjantaina, maaliskuuta 17, 2006

Kertun nimipaiva!

Aamusta jo naki, etta tanaan ei aurinkoa oteta. Taas pilvinen paiva.. No Kerttu onneksi nyt terveena, ei kuumetta, eika muutakaan oireita. Hieman vaan rakaa, mutta muuten aurinkoinen tytto kahden paivan tauon jalkeen.

Hyva, etta on kummeja olemassa. Jo yhden lapsen vanhempana oleminen on siis niin rankkaa, etta sita unohtaa senkin nimipaivan. Onneksi kummeilta tuli tekstiviesti, jossa asiasta tiedotettiin. Onnea siis Kerttu!


Eipa muuta hommailtu, kuin kotosalla seurattiin Ruotsin vieraiden pakkaamista. Paivalla alkoi hiekkamyrsky, tosin ei mitenkaan kovin paha, mutta mm. uima-allas suljettiin iltapaivalla. Aurinkovarjot ei pysyneet enaa pystyssa. Nyt illalla alkoi kunnon ukonilma, 3 sekuntia salamasta rasahdykseen ei ole paljon. Mutta sinne salamoiden keskelle ne vieraat nyt lahtivat ja talo palailee takasin omille tavoilleen.

Taalla ei jotenkin tarvitse sita kalenteria, josta sen nimipaiva voisi tarkistaa tai huomata edes vahingossa. Viikonloppukin taalla on ihan vinksallaan. Torstai ja perjantai ovat viikonloppu eli vapaat. Muilla paitsi Nokialaisilla, joiden viiknloppu on perjantai ja lauantai. Kaupat voivat avata ovensa perjantaina vasta esim. 16.00. Tosin nytkin yhden ostarin aukioloaikoja on pidennetty puoleen yohon. Tanaan kavimme syomassa Battuta mallissa, joka on myos riittavan suuri ostari. Siella halaripukuiset miekkoset pesevat autoja kasin 10 Dhs:lla, eli noin 2,2 eurolla. Ei alkais meikalainen siihen tolla palkalla. Meidan uimavalvojan palkka on kuulemma 1500 Dhs:aa eli jos sen jakaa 4,3:lla saa eurot. En tosin tiia, miten sen asuminen yms. On tullut Filippiineilta. Meidan uteliaat Ruotsinvieraat selvittavat kaiken...

Taalla muuten tupakanpoltto on kuin Suomessa joskus yli 10 vuotta sitten. Joka paikassa savutellaan, ostareissa sisalla, jopa Ikean ruokapuolella saa savuttaa. Siihen menee kylla aikaa totutella.

Hintojen nousuun saa myos totutella. Ja kalliisiin vuokriin. Meidan asunnosta menee vuokraa suunnilleen 90 000Dhs:aa vuodessa. Yksi automyyja muuttaa talta alueelta vuokrannousun vuoksi muualle. Hanen vuokransa nousee noin 85 000Dhs:sta 125 000Dhs:aan. Se on aika paljon. En tieda miten meille kay, jos vuokrat nousevat vuoden paasta noin paljon. Onneksi ei jouduta itse vuokraa maksamaan, ainakaan viela :)

Ja en ymmarra sita, etta taas mulle sattui vajaa Toffifee-rasia! Teen kylla jonkun valituksen kohta.

Ei kommentteja: