lauantaina, syyskuuta 08, 2007

Perinteinen viikonloppu


Eilen käytiin pitkästä aikaa jossain muualla ostarissa ku ihan näissä lähikaupoissa. Mentiin Deira city centreen, jossa käytiin yhessä viimeksi lähes 2 vuotta sitte ku oltiin täällä pre-visiitillä. Jos ei joku tiiä, niin pre-visiitti on siis sellanen tutustumisreissu, joka on tapana tehä ennenku ihan nimensä lyö sopimuspaperiin. Melkein onnistuttiin suoraan osumaan oikeaan paikkaan, muttei ihan. Yks risteys mentiin pitkäksi ja niin piti käyä Sharjahissa asti kääntymässä. Nää on niin kivat nää tiet, pienet ja sievät. Sellanen 10 kilsaa kääntöpaikkaan. Tuttua hommaa. Saatiin vihdoin ostettua tietsikkaan kaiuttimet ja langattomaan nettiin vaaittavat vehkeet. Vielä jos joku asentais ton langattoman systeemin. Ei nimittäin ees insinööri vielä oo hokannu, miten sen saa toimimaan. Kaiuttimissa oli sentään suomenkieliset ohjeet. Laita virtapiuha seinään ja toinen piuha koneeseen ;) Nyt saa BB pauhaa koko päivän ja kuuluukin jotain.

Illalla yritettiin mennä Hard rock cafeeseen syömään, mutta kun paikan ohi ajettiin, sen parkkis näytti siltä, että jatkettiin matkaa Madinatiin asti. Muotoutunu lähinnä kantapaikaksi se ravintola, jonne taas eilen mentiin. Se on sellanen harvinainen ravintola, jossa saa ihan länsimaisesti alkoholia. Sielläki oli sen verran ruuhkaa, että ekaa kertaa jouduttiin oottamaan pöytää. Hierastiin silmiä ja loppuilta ihmeteltiin, kun paikalle purjehti nuorehko arabinainen meidinsä kanssa. Naisella oli meikit viimisen päälle ja tukka laitettuna kaavun alle. Kädessä roikku sellanen hieno turkislaukku, jos turkis voi olla hieno. Ihmeteltiin, että jos se kerran on niin rikas, mitä ulkokuori antaa ymmärtää plus ja apulainenki on ihan shoppailureissulla mukana, miksi se tulee tollaseen ns. pubityyppiseen paikkaan syömään. Toinen ihmetyksen aihe oli kun nää muslimithan ei saa käyttää alkomahoolia, niin Mikko tönäsee kylkeen ja näyttää ku kaapupukunen arabimies vetäsee tuopin kaljaa suunnilleen yhellä huikalla, maksaa ja lähtee samantien. Allah ei varmaan kerkiä hokaamaan tollasta nopeasti suoritettua toimenpidettä.

Tänään oli aikomus lähteä vesipuistoon, mutta kemiat ei käyny yksiin ja päädyttiin omalle altaalle. Mulla meni totaalisesti hermot. Voiko olla niin vaikeeta siivota sitä allasta ja ympäristöä. Joka päivä täällä siivooja heiluu, mutta ilmeisesti allasalue ei kuulu sille. Hain siis kotoa roskapussin ja pistin tuumasta toimeen. Sillä aikaa Mikko kävi valittamassa vartijamiehelle, joka taas puolusteli sillä, että joka päivä hän soittaa sinne huoltoyhtiöön. En kyllä ymmärrä, kun eivät kai ne aio joka päivä tulla huoltamaan. Siinä menee 5 minsaa kun asettelee aurinkotuolit paikalleen ja kerää roskat pois. Tai hankkii sen roskakorin näin alkuunsa. Sain järjestettyä tuolit ja pöyät, pelastusrenkaat seinälle ja roskat pussiin. Silti vesi näytti niin likaselta, että päädyttiin lähteen springsiin uimaan. Siellä sentään homma toimii. Rupeaa nyppimään joka päivä enempi tämä siivottomuus. Ei meän talo ainut roskakasa ole, se on täälläpäin ihan yleistä. Samoin nyppii nuo tiet. Meän asuinalueelle pääsee yhtä ainutta tietä pitkin niin, ettei joudu ajamaan yhtään pätkää hiekalla.

Äsken vielä kävästiin kotimatkalla autonpesuhommissa. Täällähän kun ei omia käsiään tartte liata eikä maksaa itteänsä kipeäksi jos auton haluaa pesettää. Auton käsinpesu reilulla vedellä, kuivaus käsin sekä imurointi sisältä ja pintojen pyyhintä maksaa 7 euroa. Kyllä se vaan likanen oliki.
Ai nii. Nähtiin eilen siellä city centressä sellanen ihminen, josta mietittiin, että oliko se nainen vai mies. Se oli luultavasti mies, transu. Laiha, ehkä filippiiniläinen, jolla oli tiukat pillifarkut, jotka oli niin matalalanteiset, että stringit näky ihan selvästi. Oli aika eksoottinen näku täälläpäin maailmaa.
Kertun sanavarasto alkaa olla aikamoisen laaja, mutta tän hetken kuuminta hottia olevat sanat/sanonnat on: entiiä (yhteenpötköön, koko sana venytettynä), tonne (autossa ehottelee kokoajan suuntia, minne kääntyä), kiiksokse (kiitos), nonna (äiti sanan vastine ;), papsi (Jasmin-kaveri), pami (Sami-kaveri), kuokaa, itsuu, notsaa ja otsaa (vähän konsonantit väärinpäin). Käytiin muuten toissayönä syömässä neitin kanssa näkkäriä ja kaakaota kahen aikaa yöllä. Kepa heräs kahelta ja huusi sängyssään. Kyselin, mikä hätänä ja sanoi, että kuokaa! Huvittuneena mentiin keittiöön ja syötiin hiukopalaa ja takas nukkumaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olen kysellyt tuota kaljan juonti-asiaa yhdeltä muslimilta ja vastaus oli seuraava: Se kaapu ei oikeastaan vielä kerron hepun islaminuskosta, se on vähän niinkuin kansallisasu. Eli voi olla hyvinkin vankka muslimi farkuissa tai hieman kerettiläinen kaavussa. Pätee siis ainakin miehiin. Tämä tuntemani muslimi juo hänkin kaljaa muttei kyllä syö possua. Sanoo, ettei kaikkien tulkinnan mukaan alkoholi ole kielletty koraanissa. Tiedä häntä onko noin, mutta uskoin!