keskiviikkona, marraskuuta 01, 2006

Tukosta piisaa

Ai ai kun Espoossa on sähköt poikki. En nää BB:tä. No onneks tuo NRJ netin kautta kuunneltuna toimii hyvin. Talossa muut nukkuu jo. Käytiin Kertun kanssa pienellä autoajelulla Ikeassa ja Ace-kaupassa. Taas jännäsin, että löydetäänkö perille. No ihan heleppoahan se oli. Eikä ollu pahat ruuhkat, noin 20km ja 50minsaa. Vai onko se paha... Ikeaan oli kans tullu joulu. Mukaan lähti tällä kertaa pöytäliina, keittiön verhotanko ja jotain muuta pientä krääsää. Kaupassa ei paljoa muita ollu, sai olla ihan rauhassa. Ace on sellanen Kodin anttila-versio. Sieltä lähti yks kukka ja lapsiportti, jota ei tartte porata. Edellinen portti edelleen oottaa tuossa nurkassa porakoneen lainausta.

No palataan tuohin kotimatkaan ostosreissusta. Mikko arveli mulla menevän tuplat menomatkaan verrattuna. Mutta ei, ehkä 35 minsaa. Ainoastaan se on aina epäselvää, mitä kautta pitää kaupasta tulla oikeaan suuntaan menevälle tielle, ne kun tapansa mukaan vaihtavat kokoajan paikkaa. Pitää vaan muistaa ajaa Jebel alin suuntaan, jos sattuu kylttejä olevan näkyvillä. Huvittuneena kattelin sitä vastaan tulevaa liikennettä. Oli ihan tukossa 3-5 kaistainen tie. Oli monta kilsaa tukossa jo ennenkuin katoin trippimittarista matkaa. Viien kilsan päässä se loppu, eli tukos oli 10 kilsaa ja autot pääsi liikkumaan 5km/h. Siinäpä Terhi lähet synnyttään tammikuussa ;)

Täällähän kolareista suuri osa on peräänajoja. Taas oli autoja tienposkessa ja varoituskolmio oli metrin päässä autoista. Järkevää. Tyypit ajaa viittä kaistaa 120kilsaa tunnissa. Ja ne ei varo mitään. Vihaan niitä toyota pick up-autoja yli kaiken. Ja niitä autoja vihaan kans, joissa on muovit vielä penkkien päällä. Ovat niiin uusia autoja, vaikka kilvistä huomaa, että esim. vuojen vanhoja. Taitaa olla miehillä pidätysvaivaa.

Ja Kerttu on paras ostoskamu. Menomatkan se katteli maisemia ja jutteli. Tulomatkan se veteli torkkuja. Ja silti laitto ihmisten aikaan nukkumaan. Hyvä siitä tulee.

Kiitos muuten kommenttiboksiin jätetystä tiedosta, että asumme Aasiassa.

Ja onnittelut Kaisalle ja Rallille sekä Reetalle ja Åkelle nollista!

Ei kommentteja: