keskiviikkona, marraskuuta 15, 2006

Bongari touhussaan

Mentiin tänään syöttämään Kertun kanssa lähijärven sorsia. Leipää kun tulee joskus niin hamstrattua, että sitä riittää muillekki jaettavaksi. Ne neljä tuttua sorsaa siinä söi, kunnes järvelle tuli todella iso lintu. Se lensi toiselle puolelle järveä ja lähti hitaasti potkiskeleen meitä kohti. Ihan lähelle se ei uskaltanu tulla, mutta kun olin sorsat syöttäny, menin sitä kohti. Pääsin noin 10 metrin päähän, niin että näin kunnolla minkänäköinen se oli. Sitten se taas avasi aivan mahtavat siipensä ja lähti lentoon vähän matkaa eka juostuaan veen päällä. Katoin netistä, mikä se oli. Greater flamingo.


Ne elää 20-50 -vuotiaaksi yleensä. Siipien väli on yli 120cm ja korkeutta on yli metri. Tän linnun tunnistaa tosta käyrästä nokasta, mutta mun näkemäni yksilö ei ollu yhtään punanen, niinku kai yleensä ovat. Oli pelottavan iso kun lähti lentoon.

Sain palautetta kirjoituksistani. Olin kirjoittanu hakeneeni lentokentältä suklaata. Oikeesti hain sieltä Suomesta tulleen vieraan lisäksi suklaata. Pitäis joskus kai kirjoittaa järki päässä, mutta kun tähän koneelle istuu, kaikki järki hukkuu johonkin.

Meillä ei tuo vesihomma vieläkään toimi. Pitäis kai soittaa Emrillille, että milloinka ehtivät tulla meille korjaushommiin. Ollaan maksettu jo etukäteen, eihän niillä enää mitään kiirettä oo. Onneks ollaan opittu käymään tuolla vesimittarin luona avaamassa pumppu tongeilla ja aina välillä täytetään vesisäiliötä ja taas suletaan se.

Ystävämme Karppisen perheen luona olivat vierailleet vuokraisäntä vaimoineen. Olivat kattelleet, mitä kodilleen kuuluu ja Terhi sanoi aamulla, että eivät ainakaan aikoneen muuttaa siihen. Että saavat suomalaiset nyt rauhassa asua vielä toisen vuojen, ellei vuokra nouse kohtuuttomuuksiin. Meniköhän ees kokonaista vuorokautta, kun oli vuokraisäntä tullut takaisin ja sanonut itte muuttavansa siihen. Joten menee koti alta. Siinäpä on kiva hakea uutta kämppää, varsinkin kun perheenlisäystäkin tulee alkuvuojesta. Vuokrat on noussu niin käsittämättömän paljoa, että Helsingissä asuminen on ihan ilmaista. Suomessa on oikeesti tosi halvat vuokrat. Tuhannella eurolla kuussa sieltä saa iso kämpän hyvältä paikalta. Täällä sillä ei saa yhtään mitään. Katotaan, miten meän perheelle käy vuojen alussa, kun pitäis sopimusta uusia. Nokialla on tietty rahasumma henkilömäärän perusteella, mitä ne maksaa asumisrahaa. Onneks se summa nousi joku aika sitten ja meän vuokrassa on vähän nousuvaraa.

Kävin tänään pitkästä aikaa uimassa altaalla Kertun kanssa. Päivällä ilma oli reilut 30 astetta, mutta uinninaikana oli ehkä vajaa 30. Vesi ja ilma oli niin kylmää, ettei voinu uida ku ehkä 5 minsaa. Ja tästä se ilma vaan viilenee. Miten sitä pystyy uimaan vaikka kuukauden päästä kun on täys talvi ja vaan reilut 20 astetta? Mites siellä Suomessa???

Ei kommentteja: