perjantaina, marraskuuta 17, 2006

Lapsi lelukaupassa

Kävin eilen viemässä pitkällisen taistelun jälkeen automme huoltoon. Menomatka suju ihan hyvin, kunnes piti saaha taksi, jolla pääsis kotia. Kaikki Dubain taksit oli ajossa! Volvolta joku kuski ajelutti meitä Kertun kans jonkun pätkää ja nappas meille taksin lennosta. Aika erikoista matkustaa taksissa ilman turvaistuimia. Oli sekin kyllä hankalaa selittää siellä huollossa, että tää auto puoltaa oikealle. Kaipa se ymmärsi. Yritin selittää, että kun ajaa ilman käsiä, niin tää menee oikeelle.

Tänään jatkettiin matkustamista täkäläiseen tyyliin, ilman turvaistuimia. Eilenhän se auto olis pitäny hakea ennen viittä. Kuka sinne sillon ois kerinny? Haetaan se huomenna aamulla. Tänään siis mentiin vuokrakopperolla eka aamulla MOEen ja iltapäivällä Battuta malliin. Matkalla Battutaan nähtiin Dubain kilvissä oleva auto numero 8. Aika korkea-arvosia kyytiläisiä siis. Auto oli Range rover ja se ajoi tosi varomattomasti kyytissään 4 arabimiestä. Täällähän on siis niin, että mitä pienempi numero kilvissä, sitä arvokkaampaa väkeä. Aikaisemmin ollaan bongattu autoja numeroilla 11-18.

Takasitulomatkalla Battutasta tultiin Jumeirah Islandin läpi. Alueella on aika isoja taloja, näyttää lähes samalta kuin nuo linkissä olevat piirroskuvat. Portillahan pitää sanoa aina, mihin taloon on menossa. Sori suomalaisperhe, valeheltiin olevamme tulossa teille.. Ainakin uskon muistavani yhen oikean osoitteen. Kunhan vaan katteltiin aluetta ja ajettiin rauhallisempaa tietä kotiin.

Kauhulla kattelen monesti kun varsinkin naiset ajelee autoillaan ja lapset hilluu ilman mitään vöitä takapenkillä ja ties missä. Oon aina arvellu näin tapahtuvan lähinnä paikallisten keskuudessa, kunnes yks päivä vaahtosin just samasta asiasta. Viereisessä autossa hirveessä ruuhkassa takapenkillä lapsi heilu keskipaikalla ilman mitään vöitä. Katoin kuskia ja se oli suomalainen! Toivottavasti senkin turvaistuin tai vyöistuin oli huollossa olevassa autossa.

Ei tuolla lapsirukalla ole vielä mitään suhteellisuudentajua. Aamupäivällä kun oltiin lelukaupassa (kuten nykyisin tosi useasti, koska Kerttu viihtyy niissä hyvin) yritettiin neitille tyrkyttää kaikkea yli kolmivuotiaille sopivia leluja. Mikään ei kelvannu. Se oli heti aluks ottanu hyllystä sellasen avaimenperänallen, jota se kanto tiukasti nyrkissään. Sehän se piti ostaa, kun ei niitä leluja ittelleen kummiskaan viitti hankkia. Vaikka kuinka haluttais. No isi osti silti yhen ison pallon, varmaan ittelleen.

Ei kommentteja: