lauantaina, joulukuuta 16, 2006

Osa vieraista saapuu...

Vieläkin oon ihan tohkeissani eilisestä ravintolakokemuksesta. Meän monen hengen porukka kuihtui lopulta vain neljään päivänsankariin, muille tuli esteitä. No kyllähän se 4 päivänsankaria riittää, päätettiin ja niin lähettiin. Keräsin autolla ensin Piian (Oulusta kotoisin) naapurikadulta, sitten Sonjan (tamperelainen) ja vimpaksi Katrin (libanonilaisen kanssa naimisissa, Torniosta kotoisin) ja matkalla mietittiin, että miten sinne ravintolaan ees mennään. Päätettiin mennä röyhkeästi yhen hienon hotellin eteen ja kävellä siitä rannalle. Hotelli oli todella hieno. Auto jätettiin siihen ovien eteen ja mies hienossa puvussaan hyppäsi rattiin ja antoi valet parking-lapun ja meni menojaan. Meän autolla! Tytöt kertoivat, että illan päätteeksi lappua vastaan miekkonen myös hakee sen auton. Jo siinä vaiheessa hävetti kun auto oli niin paskanen. Yltä päältä hiekassa. Muut autot ei ollu.

No sitä jatkettiin vaan sisälle aivan ylihienoon hotelliin. Portieerit kyselivät, että mihin ollaan menossa ja sanottiin, että on pöytävaraus Al Muna-ravintolaan. Ravintola varattu nimen perusteella... Miekkonen kertoi, että kun on kerran varaus olemassa, niin voidaan mennä abralla, veneellä. Hetken pällisteltiin hotellia ja meniin veneelle. Kellään ei ollu kameraa mukana, mutta maisemat oli aivan mahtavat. Sinne pitää jatkossa viiä kaikki vieraat. Veneellä sellanen 5 minsaa ja perillä oltiin.

Ruoka oli tosi hyvää, buffet-ravintolan pöyät notku ja varsinkin jälkkärit oli enempi ku hyviä. Matkalla takaisin muut jäi puolimatkassa baariin ja minä jatkoin veneellä hotellille. Hotellilla hokasin, että täällähän on hienoa porukkaa. Dubain filmifestivaalit on menossa ja siellä oli sitä porukkaa. Menin sinne ulos mitten hienojen ihmisten viereen. Muille tuotiin ylipitkiä limusiineja ja porcheja, oli toki tavallisempiakin autoja. Ja mulle tuotiin se törkeen likanen volvo, jossa bensavalo paloi. Meinasin alkaa kotipihalla sitä pesemään heti, kello oli puoli yks yöllä.

No en sitten pessy sitä. Lueskelin vielä lehtiä ja siivoilin taloa, Mikko nukkui sohvalla oottaen herätyskellon soittoa keskellä yötä vieraita hakemaan.

Seiskalta heräsin ja katoin tyhjää vieruspaikkaa. Sen ei olis pitäny enää siihen aikaan olla tyhjä. Aattelin, että Mikko nukkuu alhaalla ja ei oo heränny kellonsoittoon ja vieraat oottaa kentällä. No alhaalla ei ollu ketään. Sitten mietin, että se on ajanu kolarin tai kone on myöhässä monta tuntia. Koska puhelimessa ei ollu mitään viestiä niin nekän teoriat ei voinu olla oikeita. Sitten hokasin, että viisumiongelma. Soitin Mikolle ja sehän oli oikea teoria. Porukan ainut Viron kansalainen oli vaikeuksissa. Mikko toi kolme matkalaista kotiin ja lähti selvittämään viimeisen matkalaisen ongelmia takaisin kentälle.

Ei kommentteja: