sunnuntaina, joulukuuta 31, 2006

Ja uutta vuotta!

Joulun parhaat valot oli ja meni ;) Vieraat lähti pari yötä sitten ja nyt on pesukone pyöriny taukoamatta. Ei yksistään vieraitten petivaatteita vaan myös meän omia, kiitos Hipon juoksun loppumisen. Seuraavat vieraat saapuu 12.1, joten kyllä ne petivaatteet kerkiää kuivua niille. Tänään jopa soittivat ne seuraavat vieraat ja ilmoittivat tulostaan. Nämä edelliset vieraat oli näemmä olleet yhteydessä seuraaviin. Menee tämä Suomen matkan ootus sitten ihan kivasti ja nopeasti. Lähetään samalla koneella vieraitten kanssa.

Pyhien iltiksiä lueskellessa tuli selväksi, että Dubaissa kyläili/kyläilee ainakin Taiveaho + Kaikkonen sekä Viivi Avellan, joka aikoi vaihtaa uuden vuoden lämpimällä rannalla ilotulitusta katsellen. Tervemenoa vaan, täällä on edelleen kylmää. Siis ihan oikeasti, varsinkin illalla.

Yks aamu puhelin soi pikkusen ennen kaheksaa. Aattelin, että nyt se Terhi lähti synnyttään. No ei, Terhi oli perheineen Global villagessa kattelemassa kuumailmapallojen ylösnousua ja pyysi mukaan. Sanoin, ettei varmasti tulla kun koko muu talo nukkuu vielä ja Mikko on ihan poikki edellisyön lentokenttäkeikan jäljiltä. Ei menny ku ehkä 2 minuuttia ja jo lastasin autoon itteni ja Kertun yövaatteissa puolinukuksissa. Aikamme katteltiin touhua autoista ja mentiin sitten kyseleen, että mihinkäs aikaan ne nousee taivaalle. Löyettiin siis ne ainoat suomalaiset palloilijat sieltä kymmenien muiten joukosta. No ei ne nouse enää. Piti olla viimeinen päivä silloin, mutta lennot peruttiin huonon sään ja kotimaanlentojen vuoksi. Parhaimmillaan oli ollut 50 palloa yhtä aikaa taivaalla, yhteensä niitä oli joku 70. Yks päivä ite laskin 20 samaan aikaan näkyvää palloa taivaalla. Niitä suomimiehiä oli muuten kaksi, toinen teki työkseen palloilua Hämeenlinnassa. Lentävät Suomessa kuulemma helmikuusta lokakuuhun.

Ja nyt räsähti ulkona ja lujaa! Täällä vaihtui vuosi ja sen kuulee. Ja minä kun aattelin, että josko täällä kukaan mitenkään juhlii. Minen ainakaan. Oon Kertun kanssa tavallista koti-iltaa viettäny. Mikko on kavereittensa kanssa suomeksi sanottuna juomassa. Huomenna on mun vapaailta. Tosin en lähe kyllä juomaan.

Palataanpa asiaa. Näin yks päivä cane corso-rotuisen koiran. En tosin kokonaan, koska siinä talon eessä on niin tiheä pensasaita, että pää jää aina näkymättä. Kyselin omistajilta jotain ja sanoivat tuoneensa koiran Ranskasta, josta olivat kotoisin. Lähikaupan seinässä on myynnissä siperian husky, paperillinen sellainen ja tänään vastaan tuli aivan selvä mali. Tosin ruma ja tosi arka versio. Mutta kyllä täällä silti jollain on rotutietämystäkin. Niin ja siellä seinällä kotia etsii myös venäjänsininen kissa.

Täällä muslimit viettää nyt taas jotain Eid-juhlaa. Palaavat sieltä pyhiinvaellukselta. Mikollakin on taas 2 ylimääräistä vapaata. Vapaata ei taia enää olla niillä kahella lampaalla, jotka oli köytettynä tuohon naapuritien varressa olevaan autokatokseen. En halua ees ajatella, mitä niille on tapahtunu. Kadonneet ne ainaki on. Köyhille kuulemma jaetaan sitä lampaanlihaa...

Mutta nyt vaihtui vuosi ja voi mennä koisimaan. Huomenna tai siis nyt alkoi nälkäkuuri ja laihutus. Onneks kerkesin äsken vetäistä sipsejä, pepsiä, suklaata ja ne 2 mäkkärin omenapiirakkaa. Kyllä niillä seuraavaan repsahukseen asti pärjää. Viimeiset piparit ollaan syötetty useampana päivänä sorsille. Sinne meni viiminen keksipakettikin tänään. Kyllä sorsat katto ihmeissään.

Ai niin pikkujuttu meinas unohtua. Me joudutaan muuttamaan tästä kämpästä. Se vuokraisännän poika kuulemma muuttaa tähän. Vanha ja kulunu juttu, mutta ei me oikeuteen niitä raahata. Me ei oikeestaan ees haluta tässä jatkaa. Tuo pihalla oleva vesisäiliöhän on ratkeamispisteessä ja mikään budjetti ei kestä sen uuelleen lasahtamista. Nyt sitten etitään uutta kämppää ja meän puolesta Dubai saa olla ilman meitä vuojen päästä. Tähän paikkaan ei jäähä kirveelläkään. Meän asuntobudjetilla nimittäin saa hikisesti jostain takahikiältä kahen makkarin kämpän.

Ja kuka intoilee kesän tuloa. Siis minkä? No kesän. Ostin jo kesää varten uuet housut ja kalastajalakin ostin pari viikkoa sitten. Kisailmoittautumisiakin kattelin joku päivä. Varmistin myös luvan saapua Suomeen jo toukokuun lopussa. Onnistuu kuulemma.

Ei kommentteja: