sunnuntaina, joulukuuta 17, 2006

Mitähän vielä?

Joo ei tullu kukaan hakemaan sitä Roosaa, kuten luvattiin. Oltiin eilen yli 6 tuntia kentällä. Tuloksena se, että vasta kun mentiin valittamaan ite pääpiruille, alkoi tapahtua. Hitaasti. Meitä juoksutettiin tiskiltä toiselle ja annettiin eri ohjeita. Koska olivat ottaneet Roosan passin pois terminaali kakkosessa, eivät voineet sitä ilman passia päästää ykkösterminaalissa olleeseen hotelliin. Tämä kun saatiin selitettyä sille yhelle topakalle miekkoselle, se haukku puhelimessa kaikki pystyyn. Siinä sai samalla kenkää 4 tyyppiä. Sanoi arabiaksi niille, että tämä on teän viimeinen työpäivä tässä talossa. Kenenkään passia ei kuulemma saa ikinä ottaa pois. Loppujen lopuksi tuli herra ylipäällikkö ja henk.koht. haki Roosan ja vei sen sinne 5 tähen hotellin, jossa yö maksoi 1500 Dhs, eli yli 300 euroa. Koko hotellin henkilökunta oli ollu yliystävällisiä.

Koko moka on kuulemma Finnairin, jolle lähtee 9000 euron lasku, koska ovat tuoneet ihmisen maahan ilman viisumia. Heän olis pitäny tarkistaa asia. Huvittavaa, jos tässä voi olla mitän huvittavaa, on se tapa, jolla kentällä keskustelut käytiin. Se täällä asuva Roosan kaveri puhuu arabiaa ja venäjää. Kun virkailijat puhui arabiaa, nainen tulkkasi Albinalle venäjäksi ja Albina mulle suomeksi. Välillä miehet puhui naiselle (Amina) englantia ja mulle arabiaa. Kaikki oli ihan sekasin. No lopputulos siis se, että tänään piti selvittää pikaviisumi.

Amina sai Rosan viisumin 10 minsaa ennen kuin viisumipaikka meni kiinni, vaikka ootti siellä aamusta asti. Viisumin kanssa kentälle ja asia piti olla selvä. No ei ollu. Aina luvattiin, että nyt Roosaa joku lähti hakemaan hotellista ja mitään ei tapahtunu. Välillä Mikko soitti, että finnairilta ilmoitettiin Roosan lähtevän nyt yöllä takaisin Suomeen, koska viisumia ei ole. No saatiin sentään ilmoitettua, että on se viisumi olemassa. Kai joku muisti ilmoittaa? En oo varma. Loppujen lopuksi tarinaa lyhennettynä tulos taas on se, että Albina ja Amina ovat edelleen kentällä (ite lähin kuuen tunnin jälkeen pois), koska virkailijat ovat hukanneet Roosan passin ja liput. Roosaa sentään käytettiin samassa paikassa ku me oltiin, koska luulivat meillä olevan sen passin. Haloo! Ovat siis nähneet jo toisensa.

Eilen kun ylipäällikkö oli menossa hakemaan Roosaa hotelliin, se kysyi Roosan kännynumeroa. Sanottiin, että et sää sillä mitään tee, ku ei Roosa puhu ku venäjää... Aikoi passikopion kuvan perusteella löytää sitten oikean tyypin. Onneks löysi.

Poliisitki oli meihin eilen yhteyksissä. Jätin auton kentällä lievästi huonoon paikkaan ja olivat soittaneet asiasta Mikolle. Tuulilasissa oli jouluisat onnittelut. Arabiaksi koko lappu. Summa selviää vasta sakkoa maksettaessa. Mikko myönsi vasta saaneen samanlaisen pikavoiton.

Jossain välissä aamulla kerkesin käyä eläinkaupassa ettimässä Hipolle juoksun suojahousuja. Juoksu siis alkoi eilen, enkä ole edelleenkään löytäny niitä sen omia housuja. Myyjä vastasi, ettei heillä mitään valjaita ole. No selitin, että mulla on tyttökoira ja se vuotaa verta. Sitten hokasi vasta, mutta kertoi, ettei heillä sellasia housuja ole. Kivaa.

Aika vaiherikasta elämää. Positiisena juttuna löysin myös ykkösterminaalista Fazerin suklaata myynnistä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

ei muutaku Kertun pöksyihin hännän reikä ja koiran jalkaan. Tai kokeile pampperssia : )