lauantaina, joulukuuta 23, 2006

Hampaat ristissä

Eilinen meni taas hujauksessa. Iltapäivällä matkalla Bur Dubaihin ajettiin vaihteeksi kolaripaikan ohi. Enpä ole ennen päässyt näkemään niin tuoretta kolaria. Verta en nähny missään, mutta siinä yhtä potilasta ventiloitiin tien poskessa paareilla. Siis sillä oli putki kurkussa ja rinta paljaana. Joku setä sille pumppas ilmaa keuhkoihin. Oli yks ajanu Sheikh zayed roadilta viereiselle tielle, siis läpi sellasten betoniporsaitten. Paitti ettei ne ollu betonista. Oon luullu niitten olevan betonista, mutta ne olikin muovista. Sen hokas helposti kun niitä oli muutama menny ihan ryttyyn. Autot oli myös ihan rytyssä. Ilmassa pörräs paikallinen Sepe. Heti kun näin sen kolarin, sanoin, että minä oon sitten insinööri. Albina (hammashoitaja) sanoi, että hän voi mennä kysymään, onko hampaat läjässä. Kimmo (erikoistuu korva- ja kurkkuhommiin, lääkäri) sanoi, että voi mennä kysymään kuuluuko mitään. Aika mustaa huumoria. Loppumatkalla oltiin aika hiljaa.

Vietiin miehet kattoon yhtä autoa ja samalla kaljalle. Me mentiin Wafi malliin. Marimekon kauppa oli pettymys. Hyvät alet, mutta vain joistain tavaroista. Muuten ostari oli hieno ja joulupukin luo kovasti tunkua. Ite haluaisin sitä pukkia mennä kattoon, mutta en kyllä mene niin pitkään jonoon. Huomenna olis vika päivä.

Yhessä kaupassa Albinalta myyjä kyseli, että onko se turistina ja onko yksin. Vastauksen jälkeen jätti heti rauhaan.

Paluumatkalla soiteltiin ruuhkasta tiuhaan tahtiin miekkosille ja kyseltiin sijaintia. Minä luin ratin pyörityksen ohessa samalla karttaa ja päädyttiin oikeaan paikkaan, Burjumanin viereen spinneykselle. Eihän ne mihinkään kaljalle ollu menny. Se on vaikein asia täällä Dubaissa. Ei täällä mitään kuppiloita ole. Saati sitten, että olis mahista ostaa pussikaljaa. Farkut ne oli saanu ostettua. Se on jo saavutus sinänsä.

Tänään mentiin lasten kanssa touhuaan lähikeinuille ja hiekkakasalle. Siellä oli ehkä 50-vuotias mies nelivuotiaan tyttönsä kanssa. Mielenkiintoista tarinaa se kertoi. Oli syntynyt Palestiinassa, opiskeli Syyriassa ja Saksassa, muutti tänne 29 vuotta sitten ja oli kuuden lapsen isä. Oli jo muutamankertainen isoisäkin. Sanoi saavansa ehkä ensi vuonna UAE:n kansalaisuuden. Aika pitkä aika oottaa, 30 vuotta kansalaisuutta. Juttuaiheet liikkui niin Brittien valloituksista palestiinassa ja lasten ympärileikkauksissa. Jostain syytä tuosta jälkimmäisestä aiheesta en kommentoinut muuta kuin, että se on Suomessa kiellettyä ja olen ite olen leikkauksia vastaan. Mies perusteli operaation kannattavuutta mm. hygienian takia. Ei tulis itelle heti mieleen puhua näistä asioista vieraitten kanssa.

Illalla kävin hammaslääkärissä. Yritin eka yhteen toiseen paikkaan soittaa pari päivää sitten, mutteivät vastanneet. Menin sitten Dr. Nichloas & Aspille jumeiraan. Kun näin lääkärin, se kysyi, että puhutaanko ruotsia vaiko suomea? Sanoin että suomea ja niinhän se puhui. Ei tosin sujuvaa, mutta ymmärsin kyllä. Puhui ihan sellasta tornionjokilaakson murretta. Oli Oulussa syntynyt ja Umeossa opiskellut. Loppujen lopuksi se puhui englantia ja minä suomea. Ja hyvin ymmärrettiin. Oli eka lääkäri, joka kysyi, että haittaako mua itteä nuo ristissä olevat alahampaat. Nehän on ku heitetty suuhun. Sanoin, että haittaa ne silmää. Viilattiin sitten niitä vähän tasasemmaksi. Ja löyettiin yks reikä, joka paikataan parin päivän päästä. Ihan turhaan katoin ennen lähtöä sanakirjasta, mikä on puudutus.

Ei kommentteja: