perjantaina, joulukuuta 22, 2006

2 yötä jouluun

Ostareitten ruuhkista huomaa, että joulu on tullunna. Porukkaa on ku pipoa. Kummallista nämä ennen joulua alkaneet alet. Tänään sain Kertun paketit hankittua, halvalla tietenki. Eilen käytiin Hard rock cafessa syömässä. Sinne oli satanut lunta tupaan. Lattialla oli noin kymmenen senttiä styroksipalloja. Lapset tykkäs, siellä ne möyri maassa ja teki lumienkeleitä. Jostain syystä en saa tietenkään laitettua tähän kuvia. Laitan sitte joskus. Niitä styroksipalloja löytyy nyt ympäri autoa ja illalla niitä löytyi myös vaipoista.

Illalla mentiin Gold and diamond parkkiin. Ehkä 30 korukauppaa kylki kyljessä. Hintataso vaikutti olevan aika korkea, eikä saatu kauppoja aikaiseksi. Yks päivä sain sentään löyettyä rannekellon, jonka saan synttärilahjaksi. Pikkusen myöhässä, mutta vihdoin tiiän ees, mitä haluan. Joululahja on sitte erikseen. Sen voi kans hankkia joulun jälkeen. Kuun lopussa on vielä eka hääpäivä. Mies tuskin muistaa... Kysyin Mikolta yks päivä, että mitä se haluaa, että sen rahoilla ostetaan sille joululahjaksi. No eipä sekään oo vielä keksiny. 2 päivää aikaa. Eipä ne lahjat ole maailman tärkeimpiä enää tällä iällä.

Joulun tulon huomaa myös siitä, että piparit ja tortut, joita joka päivä lisään lasikippoon, katoaa alta tunnin. Ehkä se riippuu myös asukkaitten lisääntymisestä kolmesta kaheksaan.

Meille saattaa tulla Hesburger tänne. Luin jommasta kummasta iltislehestä, että niitä tulee arabimaihin. Eipä olla kyllä tähänkään asti hirveesti kannatettu hampparipaikkoja, paitsi nyt vieraitten aikana. Mikään ei ole niin ärsyttävää, kun tehä ruokaa, mitä kukaan ei syö ja sitten kysellään, että millon lähetään syömään? Plus ne torttujen muruset lattialla, joita kymmenet muurahaiset syö, plus pyyhkeet ja vaatteet ympäri olohuonetta, plus valitukset kun on niin kylmä. Haloo, täällä on talvi. Mitenkään kommentoimatta seuraavaa juttua, jonka sain sähköpostissa... Mitkä on parhaat jouluvalot? Vieraitten taksin perävalot.

Kertun yöt on taas kamalia. Joka ilta kauheen tappelun kanssa nukkuun ja herätys parin tunnin päästä. Eilen yöllä taas kantelin neitiä keskellä yötä ja kyyläilin naapuritaloihin, miten niillä menee. Viime keväänä vastapäisessä talossa kanniskeltiin yhtä aikaa joka ilta mukula sylissä, ei enää. Meillä on kyllä pientä yskänpoikastakin ilmassa.

Päivät menee kivasti, serkuista on paljon iloa neitille. Eilen serkukset juoksi siellä kultapaikassa ja kirkuivat menemään. Securitymies ei kattonut hymyillen.

Vielä yks asia, joka sai mut avaamaan eilen ekan siideripullon ehkä puoleen vuoteen. Joka ilta kun meen laittaan Kerttua nukkumaan, koko talo hiljenee sillä aikaa. Vaikka kello ei oo kymmentäkään. Eli kun alkais kotiäitin vapaailta, se ei ala, koska koko talo on pimeenä. Otin siis lasin siideriä, pari torttua ja kannettavan koneen yläkertaan sänkyyn ja katoin Jackass 2-elokuvan alusta loppuun. Oli ihan sikahyvä. Arvelisin, että tänään voi joutua ottaan toisen lasillisen.

Ei kommentteja: