perjantaina, joulukuuta 15, 2006

Jouluvieraita ootellessa

Eilen tuli musta joulu muutamille. Aamulla olin menossa taksilla kotiparturiin, parin kilsan päähän. Taksikuski kertoi, että oli tullut Sheikh Zayeed roadia ja siellä oli iso onnettomuus. Osallisena oli mm. bussi, joka oli täynnä työmiehiä ja näytti siltä, että tuskin kukaan selvis hengissä. Eilisillan lehessä oliskin juttua onnettomuudesta ja kymmenkunta miestä oli kuollu, toinen mokoma oli huonossa kunnossa sairaalassa. Jokaisessa bussissa on ihan tajuton määrä niitä miehiä, niitä istuu ehkä kuuen penkin rivissä parhaimmillaan kymmenen. Taksikuski päivitteli isoon ääneen, miten ihmiset täällä ajelee, samalla tööttäillen muille edessä ajaville. Oli muuten ollut kuusi paikallista mediheliä auttamassa ruumiitten kanssa.

UAE:ssa on kohta ensimmäiset vaalit ikinä. Yli 6000 ehokasta, joista noin 1500 naista. Johonkin National federal counciliin niistä osa pääsee. Ite oottelen niitä ens vuojen eduskuntavaaleja, joissa pääsee kokemaan ulkomailla äänestyksen ja näkee sitten jostain, miten ulkomailla asuvat ovat äänestäneet.

Yöllä tulee jouluvieraat. Se on oikein virallinen tapaamispaikka suomalaisille se lentokentän kakkosterminaali. Nytkin siellä tulee olemaan useampi perhe jouluvieraita vastassa. Eniten ootan niitä pipari- ja torttutaikinatuliaisia. Ja sitä yhtä tai kahta siideripulloa, jotka tilasin. Tein äsken ekaa kertaa torttuja alusta asti ite. Luumut keitin soseeksi ja taikinan väänsin eilen. Kuulemma maistui ihan suomalaiselle, ite en oo vielä uskaltanu maistaa. Enkä ehkä maistakkaan, illalla mennään viettämään 120-vuotis illallista. Neljä kolmenkympin just ylittänyttä tai ylittävää suuntaa nokkansa Madinatia kohti. Omalla autolla tosin menen, tai sillä, mistä omistan ratin ja toisen takapyörän.

Eilen illalla soi Suomikänny. Soitin takaisin (vastaaminen on törkeän kallista edelleen) ja Ruutin pojan omistajahan se siellä. Kauan puheltiin ja tuli kysymys, että mites agilityssä menee. No ei mene ku on vaikeeta harrastaa. No miten niin. No kun ei ole oikein puitteita. No miten niin. No muistakko sää, että asutaan ulkomailla? Ai en oo kuullukkaan. No siinähän se selvis. Vuosi oli aikaa edellisestä tapaamisesta.

Ruutin poika ei oo enää hyvässä kunnossa. Vajaa 7-vuotias ja seuraavat viat: eturauhasongelmaa ollu jo muutama vuosi, silmissä jotain kaihintyyppistä ja selässä jo toistamiseen välilevynpullistusongelmaa. Autoonhypyssä murinaa. Ei hyvältä kuulosta. 12-vuotias isäpappa vaan porskuttaa omien ilokilojensa kanssa ja silmät on kuulemma sumeat. Mutta hyvin potkii.

Ja Hippo tekee juoksuaan. Oon nyt tänä aamuna yhteensä noin tunnin ettiny niitä housuja sille, tuloksetta vielä.

Ei kommentteja: