perjantaina, marraskuuta 30, 2007

National day

Nyt riitti taksilla ajot. Saatiin oma auto huollosta, jossa se oli melkein viikon. Eihän se tavishuolto niin kauaa vieny, mutta se oven maalaaminen. Eka siinä joku meni pieleen ja sitte sitä korjattiin. Ja alennustaki saatiin ku kesti niin kauan. Nyt ovesta ei huomaa mitään koskaan olleenkaan, mukipidikkeet on vaihettu kokonaan uusiksi, bensakorkin luukku pysyy kiinni (kuinka kauan?) eikä jarrut enää vingu ku on uuet palikat siellä paikallaan.


Meni muutenki hermot siihen taksilla-ajoon. Viimiset 3 kertaa kyyissä meni ihan harakoille. Kuskit ajo minne sattuu. Jos ei itellä olis ollu yhtään hajua, missä se määränpää on, oisin varmaan vieläki jossain huitsin nevadassa. Ja oottavat siihen vielä tippiä. Maksan kyllä ylimääräistä jos kyyti on sen arvoista, mutta jos heti alussa joudutaan peruuttamaan vasten tulevaa liikennettä...


Nyt on pidennetty viikonloppu. Miekkosilla on sunnuntai vapaata ja ainaki osalla koululaisista vielä maanantaikin. On UAE:n kansallispäivä se sunnuntai. Katukuvaan onki jo ilmestynyt suuret määrät maan lippuja. Niitä roikkuu kauppojen ikkunoissa ja ovissa, taksien katoilla, lasten vaatteissa ja missähän vielä. Muutenkin huomaa, että osa porukasta pukeutuu jotenki isänmaallisesti. Tuossapa vielä tän maan lippu, kun ei sitä varmaan moni tunne.






Pari päivää sitten oli tuolta yhestä "lähiöstä" löyty vajaan metrin pitunen krokotiili. Oli tietty joku paikallinen tytsi saanu sätkyn ja kroko oli saatu hengiltä. Ei oo kauaa ku lehessä luki Sharjahista (naapuriemiraatti) löytyneen cheetah (gebardi) kuleksimasta kadulla. Ihmiset hankkii mitä kummallisempia lemmikkejä, jotka sitten jostain syystä pääsevät karkuun. En tiiä, millanen laki täällä on, mutta arvelen, että niitä salakuljetetaan tänne ihan samalla tavalla ku muuallekin.

Ei liity salakuljetukseen, mutta olihan Suomeenki tuotu vasta Kiinasta koira, joka kuoli maahantultuaan rabiekseen. Koira oli siis tuotu sairaana eikä kukaan ollu kattonu siltä tullissa papereita. Eläinlääkäri oli sitte raportoinu asiasta eteenpäin. Meillä on kyllä aina katottu tarkasti kaikki paprut.

Jutskasin eilen yhen ranskalaisrouvan kanssa kauppareissulla. Naikkosella oli hirveän kokonen rottweileri hihnan päässä, häntä typistetty ja takajaloissa kannukset (lisähuomio). Sanoi koiran painavan 60 kiloa, jota en epäröiny yhtään. Oli tuonu koiran mukanaan Ranskasta. Totesin ihan huvikseen, että mahtoi maksaa paljon sen tuominen. Nainen vastas, että olisi maksanu 2000 euroa sen tuominen, mutta hän sai ilmatteeks, koska on lentoemo. No se selittiki myös sen naisen naamavärkin. Oli meinaa aikalailla meikkiä koirankusetusretkellä.

Naapureilla on muuten bileet jatkuneet nyt 3 päivää. Toivottavasti ne on viikon vieraat, eikä kahen viikon.

Ei kommentteja: