perjantaina, marraskuuta 09, 2007

Taas alkaa yksinhuoltajuus


Miehellä oli lomaa tämä viikko. Lomasaldona ei saatu juuri mitään aikaiseksi tai tehty juuri mitään, mutta tartteeko sitä lomalla. Isi sai kyllä töitä tehtyä aikalailla parina päivänä, ihan liikaa. Yks iltapäivä/ilta meni aika tarkkaan nettiä seuratessa ja ihmeteltiin, miten se tiedottaminen voi olla niin vaikeaa. Eka ilmoitetaan, että ampuja on kuollu, sitten siitä ei ollakaan ihan varmoja. Ja kauan aikaa meni siinä, kun varmistettiin, että yks on kuollu, sitten oli ainaki yksi ja sitte yhtäkkiä 8 kuollutta. Joku sanoi haastattelussa, että noin monta kuollutta noin pienessä kylässä. Joillain meni varmaan useampikin tuttu.

Tuon onnettomuuden varjoon jäi täällä Dubaissa tapahtunut sillan romahtaminen, jossa kuoli 7 ja useampi kymmenen loukkaantui. Oli tuolla Marinan suunnalla joku rakenteilla ollut silta pettäny. Tunti ennen sitä romahtamista oltiin siellä suunnalla ajelemassa kotia kohti. Käytiin ekaa kertaa "oikein klubilla" siis maksettiin ittemme kipeäksi päästäksemme hotellin uima-allasalueella päiväksi loikoilemaan. Eka aattelin, että mitä sitä suotta, mennään tavallisesti rannalle vaan, mutta se oliki aika huippujuttu. Oltiin koko päivä auringossa. Välillä syötiin oikeeta ruokaa ja sitte taas jäätelöä, bikineissä ulkoilmaravintolassa. Ihan ku olis ollu etelässä lomalla...


Muuten on kyllä rantaviivaa kulutettu tällä viikolla. Kylmälaukkuki saatiin nyt jo ostettua, 2 vuotta sitä 20 euron boksia ollaan suunniteltu. Ei sitä tosin vielä olla käytetty, mutta tulevaisuudessa ehkä. Siinä tulevaisuudessa, josta ei ole vieläkään hajua. Melkein voisin kyllä jo sanoa, että yks maa on taas raakattu joukosta pois, mutta uusi tuli eilen illalla tilalle. Joten plus miinus nolla. Tästä johtuen ei voi tietää, tullaanko vuojen vaihteessa Suomeen vai milloin. Jossain vaiheessa joka tapauksessa, vaikka tänne jäätäisiin vielä määräämättömäksi ajaksi. Mies lähti tänään Suomeen viikoksi hommiin. Tarkoituksena oli antaa listaa, mitä tuliaisia pitää tuua, mutten osannu sanoa muuta ku soita kun oot divarissa.
Tuli muuten mieleen, että taas eilen siellä hotellissa niitä turisteja seuratessa mietin niitä vanha mies - nuori nainen - pareja. Omassa päässä nimitän niitä miehiä Flavio Briatoreiksi. Niitähän ne on. Rikas mies ottaa rahan ahneen nuoren naisen. Yleensä pariskunnalla on vain yksi lapsi. Niin tälläkin eilisellä pariskunnalla, mitä seurasin. Mies on sellanen ällöttävä möhömaha, wanna be-nuori ja atleettinen. Nainen taas on tuhlannu jo puolet miehen omaisuudesta joko silikonitisseihin tai muuten vaan blondattuun tukkaan, Luis Vuitton-laukkuihin tai jokaviikkoisiin manikyyri-pedikyyri-yms. hoitoihin. Yleensä nainen on tosi hoikka ja myös näyttää sen pitämällä sellasia läpinäkyviä tyrkkyvaatteita. Niitä on hauska seurailla. Toisin kuin usein, tällä eilisellä pariskunnalla näytti olevan ihan hauskaa yhessä.
Tänään ihmettelin mieheni poikkeuksellisen pitkää pinnaa. Oli tilannu taksin eilen illalla valmiiksi, 2 tuntia ennen koneen lähtöä. Meiltä menee sellaset 30 minsaa ilman ruuhkia kentälle. Taksi soitti ehkä 20 minsaa ennen kun sen piti olla täällä, että missä me asutaan. Isi yritti selittää. Puhelu meni joten kuten näin:
Isi: Missä nyt oot?
...
Isi: Joo no aja siihen greensin 3-kadulle niin neuvon siitä.
...
Isi: Siis ootko jo siinä 3-kadulla? Ai no aja sinne.
...
Isi: Ei ku mee nyt sinne 3-kadulle. Me asutaan ihan siinä greensin vieressä.
...
Isi: Joko oot siellä? Ai oot Sheikh zayeed roadilla. Miksi sää sinne menit?
...
Isi: Ai oot vielä greensissä? Mee sinne 3-kadulle nyt. Okei, no nyt vaan ajat sitä tänne Al barsha-alueelle.
...
Isi: Joko tulit tänne barshan puolelle? Ai et. No miks käännyit, Sun piti tulla suoraan.
...
Isi: Aja nyt vaan suoraan. Ei ku aja NYT SUORAAN!!! Ei... Aja suoraan nyt vaan. Just. Siitä tälle tien toiselle puolelle. Sitte otat ekasta ympyrästä vasemmalle ja toisesta uukkari. Sitte eka tie oikealle ja 300 metriä suoraan ja oot perillä. Okei.
Kuluu 5 minsaa. Puhelin soi.
Isi: ai oot alhaalla. Joo no minä nyt äkkiä pakkaan (ei siis ollu alottanu ees pakkaamista saati syömistä) ja tuun sitte alas. Oota vähän.
Tässä välissä hermot menee koko perheeltä. Minne saakeliin ne mökin avaimet jo meni. Tietsikan latausjohto irtoaa aika nopeasti seinästä. Kamat lentää kassiin ihan sekasi ja alakertaan.
Eikä taksia mailla halmeilla. Isi tarttuu puhelimeen.
Isi: Missä oot? No et oo. Oon ite alhaalla, eikä täällä ole taksia. Käännyitkö ohjeitten mukaan? No miks et? Ei ku mene nyt sinne ympyrään ja ekasta oikealle ja suoraan. Ei ku suoraan! SUORAAN!
...
Isi: Ootko nyt siinä ympyrässä? Okei, siitä ekasta oikealle sitte. Ennen ekaa taloa. ENNEN! Ei ku ENNEN! Okei, nyt ajat suoraan, ei ku suoraan! Et käänny vaan suoraan. Ei ku SUORAAN! No miks käännyit.
...
Isi: et voi nähä meitä. No et voi. En oo. Me ei nähä sua. Et vaan voi nähä. Aja nyt vaan suoraan.
...
Isi: No missä nyt oot? Ai ekassa ympyrässä? No mitäs sää siellä teet? No tee nyt uukkari ja mee toiseen ympyrään ja siellä kans. Kokonainen uukkari. Ei ku KOKONAINEN uukkari.
...
Isi: Oot nyt siellä toisessa vai, no tee siinä uukkari. Ei ku kokonainen. KOKONAINEN! KOKONAINEN uukkari. Okei nyt ekasta oikealle. ENNEN taloa. EI ku ENNEN TALOA! Okei nyt suoraan. SUORAAN. ÄLÄ KÄÄNNY MIHINKÄÄN!!! EI VITTU!
Tässä vaiheessa mulla loppuu usko ja juoksen toisen tien varteen, jonne en onneksi kokonaan kerkiä. Taksi tuli perille. Kuski vaan levittelee käsiään. En tiiä ehtikö isi sinne kyytiin, koska sillä kuulemma oli myös nuuskat lopussa ja matkalla kentälle se aatteli poiketa moessa ostamassa lisää... Tää on vielä lyhennetty versio käydystä keskustelusta. Tästä jäi pois vielä ne keskustelut siitä, että tällä alueella on paljon uusia rakennuksia. Joo joo on paljon. Niin on paljon. JOO ON PALJON MUITAKI UUSIA TALOJA. Joskus sitä aattelee, että tänne Dubaihin on siunaantunut aika lailla nuita jotenki vähä-älyisiä tummaihoisia. Vaikka varmaan niitäki on ihan normaalimäärä. Kuten meissä valkoihoisissaki...

Ei kommentteja: