keskiviikkona, marraskuuta 21, 2007

Mää oon kingi!

Joo saa ottaa minuun yhteyttä, jos tietsikkaas tulee joku onkelma. Vaikka troijalainen. Sain just äsken koneen toimimaan. Mahtavaa! En kyllä voi sanoa, että 4 vuoden inskakoulutuksesta olis ollu tähän onkelmaan hyötyä. Ihan netin keskustelupalstojen ohjeilla sekä pikkuveljen konsteilla pärjäsin. Kaks viikkoa siihen meni. Eka sain googlen toimimaan kunnolla. Sitten sain ne pop-upit poistettua. Putsailin konetta yli kymmenellä eri ohjelmalla ja yritin kaikkea, mitä mieleen juolahti. Sitte poistelin kaikkea turhaa tavaraa. Lopulta putsaus meni siihen pisteeseen, että tänään en saanu enää nuita playereita toimimaan, kuva kyllä kulki, mutta ääntä ei tullu. Muistin, että poistin eilen veljen ohjeilla kaikki playerit, jonka jälkeen oli tarkotus ladata ne kaikki uusiksi. Poistin sitte tietenki vähän liikaa, jolloin äänet lähti samalla. Tänään latailin sitte uusia ohjelmia ja äsken aattelin, että no kokeillaan vielä kymmenennen kerran, että josko olis nuista vaihoista ollu apua. Olihan siitä! Nyt toimii!

Ennen mulla ei ollu mitään muuta ku windowsin palomuuri eikä mitään virusohjelmia. Silti latailin yli vuojen verran kaiken maailman sontaa koneelle, eikä koskaan tullu mitään bakteereja. Nyt on sen verran opittu, että löytyy paremmat palomuurit sekä virusohjelmat.

Tänään oli muutenki huippupäivä. Neiti huusi viime yönä kuumehoureissaan "kahvilaan, kahvilaan!". No se ei ollu huippua, mutta tänään aamukahveilla oli paljon porukkaa ja parasta oli ne naistenlehet, joita jouduttiin jättämään sinne poisheitettäviksiki asti. Niitä oli palijon! Nyt on me naisia, annoja, seiskoja ja muita asialehtiä vino pino. Suomessa ei ees tule luettua nuin paljoa lehtiä.


Eilen tein jotain, mitä itekki ihmettelin. Ajeltiin Ikeaan ja aattelin siinä samalla tehä isille yllätyksen ja käyä varaamassa auton seuraavan huollon. Tietenki isi soitti just ku oltiin siellä volvolla. Meni seki yllätys pieleen, kun en tietenkään itelle tyypillisellä tavalla saanu pietettyä suutani kiinni vaan paljastin aikeeni heti. Sain varattua ongelmitta sen huollon ja sain jopa samalla pyyettyä sitä virkailijaa tulemaan antamaan arvion sen oven korjauksesta. Mieshän siis parkkeeras sen auton tuossa kuukausi takaperin madinatin ahtaaseen parkkihalliin ja jätti aika paljon oven maalia sinne betonipylvääseen. Arvio vaihteli noin 100 eurosta 200 euroon. Varasin siis sen korjauksen samalla. Eikä oo heillä ruuhkaa, 5 päivän päästä on volvon lääkäriaika.

Tuo autokaupassa yksin asiointi aiheuttaa aina verenpaineen nousua sekä hikoilua. Viimeksi jouduin viemään sen auton sinne huoltoon ja piti selittää kaikkia pikkuvikoja. Kuten esim. tyyppiviat: hanskalokeron avautuminen töyssyissä, bensatankin luukun aukipysyminen ja keskikonsolin lokeron jumiutuminen. Nuo vielä meni helposti, mutta se puoltaminen vasemmalle. Onneks tajusin kertoa asian ihan vaan niin, että kun ajaessa päästää ratista irti, auto menee vasemmalle. Ymmärsivät.


Eilen ihan vaan vähän siinä samalla kyyläilin niitä C30:iä. Kerttu tietenki siinä samalla veti korkkareillaan (oikeilla prinsessakorkkareilla) lipat siinä lattialla. Tiskiltä tarjottavat karkit kyllä toimi hyvinä laastareina.

Ikeassa ei ees menty huonekalupuolelle ollenkaan. Marssittiin vaan hakemaan se puolukkahillopurkki ja parit hodarit. Kaalilaatikko on kyllä jo aikoja sitten syöty.

Sain Finnairilta joku viikko sitten anteeksipyyntöjen kera lisäpyynnön lähettää kopiot lentolipuista heille. Halusivat varmistaa, että matkat oli kirjoitettu samalle lipulle. Nehän oli. Laitoin kopiot menemään. Toissapäivänä sain finskiltä emailia, jossa taas pahoiteltiin tapahtunutta ja luvattiin korvata hotelliyöpyminen 103 euroa. Siinä oli kyllä pieni moka, se lasku oli 203 euroa. Nyt pitää vaan laittaa se alkuperäinen hotellilasku menemään. Sitten pitäs rahat tupsahtaa tilille.

Meillä olis nyt sellanen tilanne, että jos haluttais lähteä erääseen euroopassa sijaitsevaan maahan, voitais vaan mennä. Miehelle olis siellä työpaikka. Nyt sitten vaan kikkaillaan ja mietitään, lähetäänkö vai jäähäänkö tänne. Ite en osaa sanoa. Kyseessä olis ihan huippupaikka agilityä ajatellen. Mutta kuten mies on todennu, mää en voi miettiä omia päätöksiä vaan agilityn perusteella. Miten niin en voi?

Ei kommentteja: