torstaina, joulukuuta 13, 2007

Ja poppi raikaa

Kotiteatterikaverit tuli eilen aamulla melkein sovitussa ajassa. Tunnin vaan myöhässä. Asennukset maksoi kolme kertaa sen, mitä piti. Vähän vekslailtiin hintoja ja koneet saatiin kuntoon. Nyt osaan melkein käyttää nuita vehkeitä. Tietsikankin saan näkymään telkkuun, mutta ääntä en sentään saa kuulumaan. Ei oikein pääse tekniikka oikeuksiinsa kun yrittää kattoa nuita kiinalaisten kopioelokuvia, ei ole sitä dolby surroundia. Kun laittaa kunnon levyn pyörimään, olo on ku olis elokuvissa. Täytyy kai käyä ostamassa niitä kungfu-pätkiä tms. jossa on sellaset kunnon äänitehosteet.

Tänään puhelin soi aamulla kasilta ja olivat tulossa kanavapakettia asentamaan. Täällä on harvinaista, että joku tapahtuu ajallaan saati etuajassa. Nämä Du:n kaverit oli tulossa 9 tuntia etuajassa. Soittivat, että ovat meillä 10 minuutissa. Ei muutaku isin peti äkkiä korjattiin sohvalta, neiti herätettiin ja vaatteet vaihettiin. Suurin osa roskista lattialta pois ja ite suihkuun. Yllätysvieraat on sitten kivoja... Saatiin asentaja laittamaan langaton nettiki kuntoon samalla rahalla.

Niin, ei meillä niin huonosti mene, että isin pitäis sohvalla nukkua, mutta yritti saaha pitkästä aikaa yhet katkottomat yöunet ja tais onnistuaki siinä. Kepa käväs vaan hereillä kerran joskus puolen yön aikaan. Itehän en ollu sillon ees nukkumassa vielä.

Nyt on neiti nukkumassa päikkyjä ja ilman vaippaa. Otti ite ystävällisesti vaipan kouraansa ja nukahti. Tarkotus olis kyllä vielä nukkua vaipoissa. Yövaipat on ainaki painavat, päikkyjen vaipat käy kyllä jatkokäyttöön. Aivan älytön helpotus on kyllä päästä tuosta vaipparumbasta. Hiukan viitteliäisyyttähän se vaatii, siis se, että joutuu lähteen joskus kiireelläki kaupoista ettimään sitä vessaa, mutta on se sen arvoista. Vaatteet ei vaan pysy päällä kun ei ole sitä vaippakerrosta. Kateellisena kuuntelin kun suunnilleen samanikänen leikkikaveri Justus on jo yötkin ilman vaippoja.


Kaks päivää sitten ei ollu meillä vielä joulusta tietoakaan. Nyt on kuusi kasattu ja koristeltu, kortit kirjotettu (ei suinkaan vielä postissa, yks osote vaan puuttuu) piparit tehty alusta asti ja lahjat ostettu. Meillä ei oikein muille kuin lapselle lahjoja ostella ja ne sain tänään hankittua. Käytiin isossa lelukaupassa ja keinuheppa sekä sellaset jogging-nukenkärryt lähti pakettiin. Kaupan päälle vielä jättinalle. Itelle voi sitten kattella tammikuussa alkavista alennusmyynneistä kaikkea kivaa.

Oltiin muuten tänään sen slovakkiäitin kanssa siellä ostoksilla. Kertoi kinastelleensa pakistanilaismiehensä kanssa jälleen eilen. Riidan aiheina oli muualle muuttaminen. Mies haluaisi muuttaa Dubaista pois. Jana (perheenäiti) oli sanonut, että Slovakiaan ei ainakaan voi muuttaa kun siellä palkkatasot on matalat. Mies oli alkanu haukkua Slovakian ihmisiä kun ovat niin kouluttamattomia. Jana oli tietty vetäny keskusteluun Pakistanin kansalaiset. Siinä olivat kinanneet aikansa kummankin maan tasosta. En viittiny kysyä, mihin tulokseen olivat tulleet.

Eilen käytiin tuossa lähikaupassa, jossa sattumoisin oli joulupukki jakamassa lahjoja. Jokainen pukin luo uskaltava lapsi sai pienen jouluaiheisen nallen. Kepaa jänskätti kyllä aikalailla, mutta uskalsi hakea nallensa. Oli muuten aika veikeä tummaihoinen pukki kyseessä, silmätkin oli hiukka vinot.. Neiti alkaa olemaan aika täysillä mukana jouluhössötyksessä. Sai itte laittaa kuuseen palloja ja huolehtii, että kuusen valot on päällä.

Pitäis ottaa kyllä kuvia talteen Kepan nykyisistä harrastuksista. Muistan, että mustakin on olemassa lapsuusajan kuvia, joissa on kolmipyörän sarvet täynnä muovipusseja. Meillä on nyt sama vaihe menossa. Kaikki tavarat laitetaan pusseihin, laukkuja myöten. Pusseista saa kaivaa mm. kaukosäätimiä, astioita ja vaatteita. Nukkumaan mennään vasta sitten kun vähintään 5 pussia on mukana.

Ens viikolla olis taas yleisiä vapaapäiviä useampia, en muista enää, miksi. Eivät kuulu meille, koska isi lähtee Singaporeen maanantaina ja tulee perjantaina kotiin. Plääh.

Ei kommentteja: