lauantaina, toukokuuta 30, 2009

Ääni kuuluviin!


Kävästiin akkaporukalla (no oli H mukana) Abu Dhabissa hoitamassa kansalaisvelvollisuudet ja raapustettiin numerot lappuseen. Menomatkalla suurlähetystöön poikettiin ihailemassa järisyttävän isoa ja mahtavaa moskeijaa, joka todella on käymisen väärti. Jumeirahin moskeija ei ole mitään. Taitaa olla maailman suurimpia ja sen kyllä uskon. "Tönö" on vielä hieman keskeneräinen tai lähinnä sen ympäristö ja parkkiksen löytäminen olikin hiukan hankalaa. Mentiin vahingossa VIP entrancelle, josta isolla aseella varustettu sotilasmies päästi meät pois neuvojen kera. Moskeijassa naisille jaetaan huivit ja abayat päälle ja paikassa saa vapaasti käyskennellä ja osallistua niin halutessaan kierrokselle. Vaikka lämpöä oli yli 40, paikassa oli niin hyvät tuuletukset, ettei juuri kuuma ollut, vaikka välillä oli vain katos pään päällä. Isossa "rukoussalissa" on koko latian peittävä käsin tehty todella hieno matto, jossa saa käyskennellä vain ilman kenkiä. Vessoihin mennään liukuportailla. Myös jalkojen pesuun tarkoitetut tilat oli hienot.


Moskeijassa ei keritty edes abayatiskille asti kun tuli suomalaisia vastaan. Nämä asuivat vielä Abu Dhabista 200 kilsaa Saudeihin päin jossain paikassa, jonka nimi ei jäänyt mieleen. Kuulemma siellä esim. kauppojakin on, mutta parin viikon välien täytyy lähteä isompaan cityyn ostoksille. Paikassa on kuulemma erityisen paljon sotilaskalustoa ja matkalla olivatkin ohittaneet monen kymmenen sotilasauton letkan vai oliko ne jopa panssariautoja, en nyt muista. Naamasta päätellen heillä oli myös turisteja mukana. Täällä suomalaisen turistin kyllä siis tunnistaa ihonväristä. Mitä palaneempi, sitä vähemmän aikaa täällä on ollut.


Muuten viime päivät on menny lähinnä erilaisia vouchereita kulutellessa. Eka sain baby shopin viimeisen lahjakortin kulutettua. Sitten wafista haettiin gulf newsin kortilla turhaakin turhempi voileipägrilli. Jossain vaiheessa tuli syötyä ilmaiset jätskit marble slabilla. Eilen pääsin kuluttamaan äitienpäiväksi saamani spa-lahjakortin. Reilu 2 tuntia hierottavana ja kasvohoidossa oli melkoista luksusta. Sai vain ajatella rauhassa pari tuntia ja siinä ohimennen otin ihan vaan pienet torkut, tai siis kahet.. Uuet rillitkin on jo päässä, vakuutuksen etujakin on siis käytetty. Tänään isi pääsi käyttämään synttärilahjansa, formula-ajo-lahjakortin. Oltiin autodromella kattomassa sitä kaahausta hillittömässä paahteessa. Lisäks ollaan pulikoitu altaalla vähän väliä, koitettu ottaa aurinkoa ja vetää lonkkaa. Pitää nyt vielä nauttia näistä keleistä jos tämä kohta loppuu. Voin sanoa, että ihan pikkuriikkisen verran olis kiva ollut olla tänään stadi gameseissa.

Ei kommentteja: