lauantaina, toukokuuta 02, 2009

Vappujorinoita



Hyvät vaput kaikille! Meän vappu koostui itsetehdyistä munkeista, joita tekasin yks yö samalla seuraten mm-kiekkoa netistä. Simaa tehtiin tällä viikolla reilusti kaiken varalta, 8 litraa sitä tuli ja osa on jo viety "naapureille". Itte ollaan melkein juotu eka pullo, 2 vielä oottaa avaamattomina. Eilen löyettiin vesi-ilpapalloja lähikaupasta ja niitä piti sormenpäät ruvella vääntää neitin iloksi. Torstaina niitä oli liikuntakerhossa ja nyt piti saaha lisää. Hankala vaan täyttää niitä keittiönhanassa kun se suutin on vähän liian iso... Siinäpä se vappu. Itte olen kukkunu harva-se-ilta netissä yhteen saakka nuita pelejä seuraten. Joten kuten kuvaruudusta saa selvää, kiekkoa ei sentään läheskään kokoajan erota, mutta tunnelmaan kyllä pääsee.

Vaan on tässä talvilajeja ittekki harrasteltu. Käytiin viikko sitten muutaman muun mamman kanssa Ski Dubaissa lautailemassa. Viime kerrasta oliki jo yli vuosi, voi olla kaksiki aikaa... Kassalla setä kyseli, että ollaanko kokeneita lautaulijoita? Vastattiin, että joo. Pakko oli valehella, koska oltiin kuultu, ettei sinne saa mennä harjotteleen ja toikkaroimaan. Sellaset voiaan poistaa kuulemma rinteestä. Kyllä me hyvin pystyssä pysyttiin ja tietysti jo suunnitellaan seuraavaa iskua.


Eilen korkattiin Kertun kanssa luistelukenttä Dubai mallissa. Varustauduttiin lämpimillä vaatteilla, farkut ja takit mukaan. Kypärää eikä hanskoja tietenkään muistettu ottaa mukaan, mutta ilman niitäkin selvittiin. Ekan kymmenen minsan jälkeen sai takit heittää pois ja hiki virtas. Ainaki mulla. Selkä oli tänä aamuna aivan jumissa, koska 15 kiloa 1,5 tunnin "roikotuksessa" oli aika rankkaa. Neiti koitti kattoa muilta mallia ja koitti juosta luistimilla, olihan se ihan ekaa kertaa jäällä. Talutin ja pukkasin Kerttua siis kokoajan, eikä kaajuttu kertaakaan. Pari kertaa piti neiti asetella istumaan jäälle, koska sekin oli kokemus. Siis istua jäällä... Eipä se oikeestaan oo ennen tainnu ees nähä jäätä, jos tarkemmin aattelen.


Mitäs meillä muuta Dubaissa? Kesä tuli kohisten. Kelit on keskimäärin 6-8 astetta normaalimpaa lämpimämmät ja sen kyllä huomaa. Oven avatessa tulee saunafiilis, eikä ulos tee oikein mieli, ennenkuin alkaa hämärtää, illalla seiskan jälkeen siis. Ei auta ees vaikka aamulla seiskalta menee, sekin ihme on tullu tavaksi tässä perheessä... Ihmeen hyvin olen sopeutunu aikasiin herätyksiin, vaikkakin hyvin etenee myös tämä herra-aamulla-meän-sänkyyn-ja-unta-lisää-operaatio. Tissi vaan suuhun ja herätään joskus vasta lähempänä ysiä. Ainaki 2 kertaa tämä on tapahtunu.



Ai niin, onhan täällä vietetty läksiäisiäkin. Tiinan ja Tillin perhe muutti Suomeen täällä vietetyn noin 2,5 vuojen jälkeen. Lähtivät tyylillä... Limusiini-Hummeri oli tilattu aamulla viemään lentokentälle. Ei hassumpi tyyli! Alakuvassa päivitystä Oasis-hotellin moukarointiin. Aika vaiheessa vielä, mutta kyllä se siliäksi vielä menee...

Kesäsuunnitelmat ei ole edistyny senttiäkään. Suunnitelmissa tällä hetkellä olis ensin muutama viikko Ruotsissa koko perheen voimin kesäkuussa ja vasta kesä-heinäkuun vaihteessa mökille Hämeenlinnaan. Onpa muuten helppoa nyt sanoa, että meillon mökki Hämeenlinnassa, kiitos kuntayhtymän. Ennen en koskana tienny, onko se mökki Turengissa, Janakkalassa, Lammilla vai missä lienee... Rantalassahan se kyllä tarkalleen on :) Niin ja Ruotsin kisakalenteri on siis hallussa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ja hei kohta lennetään Iraniin!!! En meinaa pysyä enää housuissani kun haluaisin jo olla siellä...Satu