tiistaina, toukokuuta 26, 2009

Missä se kiuas on?


Otsikko juontaa juurensa sille, että reilu viikko sitten hokasin yhtäkkiä, että ilmastointi taia oikein kunnolla toimia. Miehen mielestä sitä nyt ei kannata alkaa korjata kun pystyyhän täällä silti oleen. Kunnes sillä tuli vapaapäivä ja alko olo kuumottaa. Monen mutkan kautta sitten eilen jo (?) tuli korjaaja ja homma jatkui tänään. Ennen alakerran ilmastointi ei toiminu ja ylhäällä toimi. Nyt korjauksen jälkeen tilanne on toisinpäin. Ylhäällä on 31 astetta plussaa ja alhaalla sellaset 20. Tässä yrittää insinööri miettiä, mille asteille alakerran laittais, että sais kylmää myös ylhäälle. Entä sitten tuuletuksen tehot, pannaanko ne alhaalta maksimille ja ylhäältä minimille vaiko miten? Kuka keksii? Nyt illalla puoli yheltätoista ulkona on pilkkopimeää ja lämpöä 36, joten turha avata ikkunoita. Huomenna päivällä on taas 44... Luultavasti me nyt ootetaan jotain uutta osaa systeemiin, että korjausmiehet saa hommansa päätökseen. En kyllä ymmärtäny sanaakaan, mitä ne yritti mulle aamulla kertoa.

Tänään piti leikkiä nuuskijaa. Peppi-elokuvassa lapsen leikkii nuuskijaa, josta siis tuo nimike... Olen vihdoin löytäny uudet rillit arviolta noin 200 kehyksen kokeilun jälkeen, eikä tuossa ole yhtään liioittelua. Oon käyny neljässä eri ostarissa lähikaupan lisäksi parin viikon aikana. Tietenki lopulta ostin ne rilekset tuosta kävelymatkan päästä. Välihuomautuksena vielä se, että näkö oli parantunu -1,5:stä -0,75:een. Mutta siis anyway, samalla kävin ruokakaupan puolella jossa kiinnitin huomioni tyylikkääseen keski-ikäiseen pariskuntaan, joitten ostoskärryjä pukkas kaupan henkilökuntaan kuuluva mies. Tottakai sellasen huomioi ja minä uteliaana tyyppinä menin niin hämilleen/sekasin, että unohin puolet ostoslistan tavaroista kauppaan. Jotenkin mun tavarat sattu oleen aika samoilla reiteillä ku niittenkin, joten osaan kertoa niien olevan venäläinen lapsiperhe ostosten perusteella. Naisella oli Louis Vuitton (tietenki) olalla ja miehellä saman sarjan pörssi. Yleensä täällä venäläiset tunnistaa Armani Jeanseista, ainakin lapset. Miehet on yleensä isomahaisia ja naiset hoikkia korkkareilla keikkuvia typyjä, mutta ei nämä. Jotenkin ajauduin just samalle kassallekki niien kanssa ja idyllisyys kyllä romahti kun kassamies sanoo tälle setälle, että anteeki, olisko sulla joku toinen kortti, kun tämä ei toimi! Mielessä kävi jo vaikka mitkä seuraukset, mutta harmi, seuraava kortti toimi. Alko kiinnostaa, että millasella autolla ne ajaa. Jotenkin mun jalat vaan vei samaan suuntaan kun niien, vaikken ollu sinne suuntaan menossa. Piti vaan ottaa selville, että Bentleyllä ne lähti. Helppo veikkaus, että Jumeirah Islandin suuntaan. Sitä en sentään lähteny tarkkailemaan. Melko lapsellista hommaa myönnän, mutta täytyy kai sitä kotiäitilläki jotain piristystä olla..

Onhan täällä noita ökyjä pilvin pimein, mutta ei niitä ihan tuolla leikkipuistoissa näy. Ei nämäkään silti mitään öky-ökyjä ole, koska käyvät ite kaupassa. Jumeirah Island on sellainen hehtaaritalojen asuinalue, johon ei pikkurahalla pääse. Siellä on silti kuulemma sellainenkin talorakennelma, missä on 2 vierekkäistä taloa yhistetty. Siinä asuu pariskunta, joista mies on saudi ja olisko nainen ollut jenkki. Henkilökuntaa kuulemma piisaa ja koirallakin (sakemanni) on oma taluttajansa.

Tuleekohan Hermannista hämmentäjä? Näin se Kepa kysy iltapalalla. Ihmeteltiin, että mikä hämmentäjä? No siinä Bee-elokuvassa, tai mikä mehiläispätkä se nyt on, siinä osasta tulee hämmentäjiä. Ilmeisesti liittyy hunajaan tai johonki, emminä tiiä...

2 kommenttia:

Hanna-Mari kirjoitti...

Voi jestas on teillä siellä kuuma! Jatka vain nuuskijana olemista ja hauskojen juttujen raportoimista! :-) Niitä on hauska lukea!
"Vauva" se teillä vain kasvaa kovaa kyytiä. :-)
Vieläkö Hipolla takajalat vaivaa? Keksitkö syytä moiseen?

Kaisa kirjoitti...

:o) jotenkin vaan...
no missä kuva prilleistä?