keskiviikkona, kesäkuuta 03, 2009

Kesä tulee kohisten!


Niin se vaan käänty kesäkuulle, eikä kesästä tietoakaan. Siis onhan se kuuma, mutta "kesälomaa" tässä ootellaan. Aikaisempina vuosina tässä vaiheessa on jo oltu Suomen kamaralla pari päivää vaan ei nyt. Ei ole vieläkään ees lippuja, saati kiirettä ostaa niitä. Onneks tuli Suomeenki kylmemmät kelit :)


Eilen vietettiin Suomikoulun kevätjuhlia. Suvivirsi laulettiin ja ohjelmaa katsottiin. Kerttu ei tietysti uskaltanut mennä ryhmänsä esitykseen lavalle, tosin en sitä oottanutkaan. On se sen verran arka. Oli joskus muuten jollekin täällä kertonutkin, että hän on vähän ujompi ja hiljaisempi lapsi. Joskus mietin, että onko sille pietetty liian kovaa kuria eikä ole annettu touhuta tarpeeksi kun on niin arka. Toisaalta on tainnu tämä äitinki olla lapsena ja vielä nuorenaki ujomman puoleinen. Kyllä se vielä kerkiää mielipiteensä sanomaan, jos vanhat merkit paikkansa pitää.



Ennen juhlia yllätin Kertun juna-ajelulla. Metroratahan tänne valmistuu 09.09.09, mutta tekosaari-Palmulle on monorail jo avattu. Lehessä oli juttua, ettei ole kovinkaan suosittua puuhaa eikä ihme. Sehän kulkee vain sen saaren kymmenessä minuutissa toiseen päähän, eikä niitä liityntäreittejä ole vielä. Todistettiin täysin tyhjä iso parkkihalli ja täysin tyhjät lippuluukut. Lippu oli musta kallis, 25dhs (5eur) menopaluu päähän asti. Siis koskien yhtä aikuista, lapsista ei menny mitään. Asematyöntekijät oli niin iloisia nähessään matkustajia, että kädestä pitäen opastivat lippujen kanssa. Junassa oli hienot plyyssipenkit eikä kuskia ollut! Kepa kysyi, että missä tämän junan isi on? Kuskia siis meinas, mutta juna olikin automaattivehe. Päässä käytiin Atlantishotellilla haukkaamassa jätskiannokset ja tsekkaamassa kalat, jonka jälkeen matka takaisin. Kyllä taas matkasta riittää kerrottavaa. Suomessakin viime kesänä piti varta vasten hypätä ratikkaan ja siitä seuraavaan ihan kokemuksen vuoksi.


Osa suomalaisista on jo lähteny kesälaitumille, aika moni lähtee viikon sisään ja loput oottaa pitemmälle. Tuntuu, että porukka lähtee tänä vuonna aikaisemmin. Kouluvuosi jatkuu syyskuun 6. päivä ainakin parissa opinahjossa, ramadan sotkee kai kuvioita jonkin verran. Tämä kevätlukukausi loppuu nyt kesäkuun lopussa kai melkein kaikissa kouluissa. Samalla kun oppilaat valmistautuu lomille, on myös monet muut "projektit" saatu loppuun. Nimittäin nämä Suomi-raskaudet. Meitä oli se 12 yhtä aikaa paksuna ja nyt se viimeinenkin on saatu maailmaan. Uutta epidemiaa ei ole vielä tullut, mutta ainakin yks näkyvä ja yks vielä piilossa oleva taitaa muhia. Tosin ei tässä nyt riitä vielä uuteen aaltoon kai ihmisiäkään, ellei nämä edellisen aallon naikkoset ala vääntää lisää työmaata...

On tullut tässä päivänä muutamana hieraistua silmiä kun lukee paikallislehteä. Nimittäin jos Suomessa on iltisten lööpit kirkuvan keltaisilla pohjalla varustettuna raaoilla tai pornahtavilla teksteillä niin Gulf news ja muut lehet panee kyllä rankasti paremmaksi. Etusivulla saattaa olla kuva jostain ruumiista suurin piirtein pää irti tai kuten muutama päivä sitten oli Iranista hirttokuva, jossa 3 pommimiestä roikku narujen varassa. Joka päivä on verta pursuavia kuvia sivutolkulla. Ei liity tähän, mutta täällä oli joku aika sitten juttua Abu Dhabissa pahoinpidellystä lapsesta, joka oli vuosikausia joutunut olisko nyt isän ja äitipuolen aivan sairaan väkivallan kohteeksi. Nyt on tehty laki, että jos apulainen näkee tällaista tapahtuvan, voi itte joutua syytteeseen, jos ei asiasta tee ilmoitusta. Miten ne raukat vois edes uskaltaa tehä ilmoituksen kun eivät uskalla tehä ilmoitusta edes omasta pahoinpitelystä? Jos tekee yleensäkin jonkunmoisen ilmoituksen, työt ainakin loppuu.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Joko tiedät koska oot tulossa Suomeen? Jokohan tänä kesänä selviäisit meille kylään?