perjantaina, kesäkuuta 26, 2009

Volvoja siellä ja täällä

Taas on viikko vierähtäny ja siihen mahtuu monenlaista. Mies meni Kepan kanssa jo Suomen puolelle mökille eka junalla, sitten lentsikalla ja lopuksi amazing race jatkui kentältä Hertzin pisteen kautta Hämeenlinnaan. Ovat saaneet aikaiseksi yhen puun kaadon (piti kaataa yli kymmenen jo viime talvena, mutta siirtyy syksyyn) ja ainaki Korkeasaari on nähty. Soittivat multa ajo-ohjeita sinne eläntarhaan... Viime vuonna itte ajoin sinne ja piti kahesti kysyä matkalla ajo-ohjeita kävelijöiltä sekä puhelimitse pari kertaa. Vaikka Helsingissä "asutaanki" ei ole sinne koskaan tarvinnu mennä. Täällä Gävlessä käytiin just ennen nuitten Suomeenmenoa Furuvik-eläinpuistossa, joka oli kyllä hieno paikka. Simpanssien, kamelien, käärmeitten ja vuohien lisäksi siellä oli sellasia eläimiä, joitten nimiä en ees tiiä ja kaikilla oli tosi hienot puitteet ja niitten lähelle pääsi. Vuohia pääsi silittäänki. Jos vaan olis se yks tarpeellinen piuha tullu matkalaukkuun niin kuvia voisin laittaa, mutta... Sinne se jäi Dubaihin ja mukaan tuli kännyn laturipiuha sekä läppärin laturipiuha, vaustettuna arabialaisella pistokkeella. Paljon niitä täällä tarttee.

Hermannista ja Kertusta on muuten otettu Terhin toimesta taas uuet satsit kuvia ja niistä on maistiaisia Terhin sivuilla. Aivat ylihyviä ovat taas! Hermanniki istuu parhaassa kuvassaan vaikkei se ihan vielä osaa istua, ainakaan tasaisella lattialla. Konttausasento pysyy hyvin, muttei liiku vielä. Samoin nyt on muutaman kerran ottanu sellasen vain kämmenet ja varpaat lattiassa asennon. Herra täytti toissapäivänä 7kk, Hippo muuten täytti eilen 6v. Hermannin syöntirytmi on taas ihan sekaisin, yösyönti siis. Nukkuu mun vieressä, joten maitoa on aina tarjolla. Viime yönä en enää jaksanu alkaa syöttään sadatta kertaa, joten otti sitten tyynynkulman suuhun... Päivisin sille maistuu ruoka tosi hyvin ja sen kyllä huomaa. Kaupan purkkeja meillä tällä hetkellä nautitaan kun ei olla omassa kotona, eikä täällä vieraissa ole pakastinta. Eilen kyllä tein omaa sössöä ja hyvin maistui. Hampaita ei ole vieläkään lisää tullu, niitä ootellessa.

Hippo on päässy reenaamaan oikein kunnolla pitkän tauon jälkeen. Onhan me Dubaissakin reenailtu ahkerasti, mutta nyt kun lämpöä on noin 20 astetta vähemmän, sujuu reenitki paremmin. Itte lyllertelen perässä, mutta koira painaa ku vanha tekijä. Nyt vajaan kahen viikon täälläoloaikana ollaan käyty 6 kertaa kentällä. Eilen jo melkein rupes hymyilyttään kun mietin, että se menee itseasiassa aika hyvin. Eilen oltiin kentällä jo kaheksalta aamulla ja ysin aikaan sinne tuli paikallisia harrastajia. Ottivat meät reeniin mukaan ja niin sain annoksen ruottalaisista agilitaajista. Olivat kakkosluokan kisailijoita ja voi jösses. Rataa rakennettiin noin tunti ja estevälit oli noin 3 metriä. No, kaikki reeni on meille hyvää ja ekaa kertaa melkein vuoteen saatiin tuntumaa pienoisesta jännityksestä sekä "treenitunnelmasta". Parasta antia eilisestä oli muistutus puomin ylösmenokontaktista. Täytyy muistaa jarruttaa, muuten voi mennä helposti yli.

Nyt kun on "uhkana" muuttaa Suomeen (ei siis vieläkään tiietä mistään mitään) tuli mieleen Hipon tekemättä jääneet pennut. Nythän se täytti jo kuus vuotta, joten taitaa olla myöhäistä tehä ensimmäisiä enää tässä iässä. No kummiskin puhuin ääneen tästä asiasta ja lapset istu takapenkillä. Kerttu ja serkkunsa Eric 4v. Eric puhu, että hän haluais koiranpennun. Kerttu sano, että ai sää haluat Hipon pennun? No kuule, nyt on niin, että Hipon pennut on kaikki jo myyty, mutta Bossen (ukin kultainen noutaja) pentuja on vielä paljon jälellä. Ja sillon mää repesin.

Multa tais revetä jotain muuta eilen kun leikin taas omakotitalkkaria. Yks päivä avasin täällä keittiön viemärin kun oli tukossa. Toinen päivä koitin korjata jumittunutta mankelia. Sain kyllä lakanan välistä pois, mutta ei se pyöritä yhtään. Ikkunoita pestiin yks päivä noin 5 metrin korkeudelta tikkailla keikkuen. Eilen leikkasin pensasaitaa ekaa kertaa elämässä. Nettiohjeitten mukaan tein ja hyvä siitä tuli. Tontilla riittää kokoa ja aitaa oli ehkä 200 metriä. Autotallista löyty siihen hommaan sopiva työkalu ja johtoa ainaki 50 metriä. Siinä sitten huseerasin muutaman tunnin ja aita on valmis. Vasen käsi ei kai ollu tottunu tuollaseen rasitukseen, joten sitä jomottaa aivan älyttömästi. Nyt pitäis vielä haravoida ne aidanrippeet, ettei kukaan tule valittaan. Tämä on vuokraomakotitalo, josta naapurit pitää huolta. Ovat ilmoittaneet omistajalle jo muutaman kerran kun on mm. trampoliini jääny lumen alle tai nurmikko leikkaamatta. Naapurit ovat muuten alkaneet tervehtiä talon emäntääkin vasta sen jälkeen kun Yaris kasvoi Volvoksi... Ja näitä Volvojahan täällä riittää. Vähintään joka toinen auto liikenteessä on sellanen.

Täällä nautitaan vielä hellekeleistä viikonloppu ja tiistaina lähetään Tukholman quality outletin kautta satamaan ja Siljalla Suomeen. Sitä ennen käydään Ockelbo markkinoilla (jossa on kolmen päivän aikana 150 000 kävijää), huomenna meen kattoon paikallisia tokokisoja ja reeneissä vielä ainaki yhen kerran. Viikon päästä Agirotuun ja siitä se kesä lähtee!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oot kyllä uskomaton energiapesä ja mikä tahansa nähtävästi onnistuu :-) Toivottavasti ovat asukit kiitollisia sinun puurtamisesta!! Rapsut Kuonolaiselle, meidän on jo Suomessa ja nauttii kuulemma kovasti...Satu

ekku kirjoitti...

HIH.Kyllä nauratti tuo kommentti ukin kultasennoutajan pennuista:.Meillä on ollu tääl kans tosi kuuma 25-30 astetta ja koira ihan tuskissaan.Musta amerikancockeri.Turkki on lyhyeks leikattu.Tänään oltiin kilsan päässä kotoa ni ei meinannu kotiin jaksaa kävellä ku jalat alko hoippuun.Monesti miettiny miten siellä etelän maissa koirat pärjää?

Noora kirjoitti...

Hauska! :-)

Mä jo innostuin että tuutte kisaamaan ruottiin meijän kaa... :-/

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko meillekin varata jo tuon Bossen pennun. Olen aina halunnut teän ukin kultsun pentua.
Hippo-penut on nyt sitten menneet ohi huomaamatta. Mutta, nehän on jo mytykin, että se siitä.
Lomia toivottelee maahissakki Tervolasta.

Jonna kirjoitti...

Täällä on tietty isot kisat just kun lähetän pois, mutta mun on vaan lähettävä. Loppuperhe on ollu jo reilun viikon Suomessa. Agirotu vetää mua kyllä myös enempi kotimaahan.