maanantaina, huhtikuuta 28, 2008

Omituisuuksia

Tänne on kahen vuojen aikana kotiutunu ihan älyttömän hyvin. Silti aina joskus sitä miettii, että mitä hemmettiä, mikä maailma tämä oikein on. Avasin aamulla ilmaisjakelulehen ja hieraisin silmiäni. Ajman-emiraatissa oli ostarin työntekijät, itseasiassa siivooja löytäny food courtiin unohtuneen kassin ja toimittanu sen vartijalle. Vartija oli avannu kassin ja nähny siellä 400,000dhs (noin 70,000eur) käteisenä sekä 1,7milj dhs (300 000eur) shekkeinä. Tyypit on palauttanu kassin poliiseille, jotka taas oli palauttanu ne omistajalleen. Tais olla kassin omistaja jotenki erityisen rahoissaan, vai minkähän takia joku ees kulettelee tuollaista kassia mukanaan, saati ei piä siitä huolta. Itte olin ihan paniikissa kun yks ilta pörssi oli hetken hukassa, vaikkei siellä ollu ku ehkä noin 20 euroa plus kaikki tuiki tarpeelliset kortit (donistipaikan, pirtelöbaarin, jätskibaarin ja lasten leikkipaikan kanta-asiakaskortit).

Rahasta puheenollen pieni sivuhuomautus, että on se vaan kumma asia tuo verotushomma. Vaikkei työssä ole moneen vuoteen ollu (kohta 3 vuotta pois töistä) niin rahaa vaan tulee. Veronpalutuksissa siis. Ennen isoin summa on ollu jotain 900 euroa, joka tuli viime vuonna. Tänä vuonna tulee vielä rutkasti enempi. Kannattaa olla kotosalla! Vaan kyllä se rahareikäki löytyy vielä loppuvuonna. Sisäpiirivitsi ;)

Toinen erikoinen asia, johon kyllä täällä on jo tottunu, on tuo rahan lahjoittaminen. Taas oli kai yks päivä ollu lehessä tarinaa pojasta, joka tarttee kalliita munuaislääkkeitä. Toki perheellä ei ole sellaisia rahoja käytössään. Jo oli joku tuntematon lahjoittaja avannu pussinsa nyörit ja maksanu vajaat 10 000 euroa, jotta poika saa vuojeksi lääkkeet ja hoidot. Lahjoittaja kuulemma tekee näin aina kun näkee jonkun olevan tosi tarpeessa ja pysyy aina nimettömänä. Täällä on lähes viikottain samanlaisia juttuja lehet pullollaan.

Muutama viikko sitten oli kansijuttu intialaisista työmiehistä, jotka oli asunu 6 kuukautta puistossa. Olivat maksaneet kotimaassaan isot summat tänne tulosta ja heille oli luvattu hyvät palkat ja asumiset. Heti Dubaihin saavuttuaan agentti oli vieny passit ja häippässy. Miehet oli tässä tilanteessa rinnastettavissa laittomiin maahantulijoihin, joten ei voineet hakea ees töitä. Joku hyväntekeväisyyspuulaaki oli kuskannu miekkosille ruokaa sinne taivasalle jo jonkun aikaa. Lehtijuttua seuraavana päivänä oli uus lehtijuttu, jossa kerrottiin jonkun raksafirmat ottaneet miehet listoilleen ja olivat vielä luvanneet, että ne, jotka oli järkyttyneenä tilanteeseensa haluamassa kotiin takaisin, saisivat tarvittavat paperit ja lentoliput. Joten taas loppu hyvin kaikki hyvin.

Tänään kuulin suomalaisesta naisesta, joka on ollu täällä koomassa jo 3 vuotta. Perhe ei ole suomalainen, eivätkä ole enää tässä maanosassakaan. Naiselle kuulemma tarvittaisiin suomalaisia juttukavereita. Tosin tuo kooma yhistettynä puhumiseen ei ihan mulle aukea, mutta onhan siitä apua tajuttomallekin, jos joku puhuu ees samaa kieltä. En siis tiiä, onko se nainen jo vironnut tilastaan, mutta ajattelin ottaa selvää ja tarjota aikaani, jota kyllä riittää.

Niin se taas vierähti tunti tässä koneella, vaikka olis ollu kyllä muutaki tekemistä. Olis voinu kattoa vaikka jenkkilän big brotheria tai jotain suomalaista, jota koneelta nyt taas löytyy. Onneks tuo BB loppuu tällä viikolla, idolsit loppuu pariin viikkoon, kotikatu loppu jo.

Soitin veljelle skypellä ja kysyin, että lähtikö se serkku ja serkun iskä Thaimaahan kun facebookissa jotain sinne viitattiin. Veli kertoi vieneen sukulaiset lentokentälle ja miehet oli sanoneet lähtevänsä Rovaniemelle (Vantaalta). Hawaiji-paidat oli kuitenki olleet päällimmäisenä, ettei ihan kuitenkaan ollu veli varma asiasta.

1 kommentti:

Milla kirjoitti...

Voisiksää ilmoittaa tän blogisi tuonne Blogilistalle http://www.blogilista.fi/ niin saisi sen kivasti sieltä sinne omiin suosikkeihin lisättyä?