maanantaina, huhtikuuta 14, 2008

Kylläpä taas...

...kiirettä pukkaa. Tämä viikko on oikeesti aika kiireistä, koska meillä on vieras. Mies tietty tekee lähes normaalia päivää, joten minä kutosen enkulla keskustelen tämän engelsmannin kanssa ja esittelen kaupunkia. Ihmeen helposti se keskustelu etenee, vaikkakin lähes taukoamatta jompi kumpi kysyy, että anteeksi, voisitko toistaa? Miekkonen on mukava ja harmiton, kaikkeen tyytyväinen. Tänään tehtiin oikea turistikierros ja ajettiin beach roadia pitkin ekaks kala-, liha- ja vihannesmarketteihin. Siitä tekstiilitorille ja abra-veneellä creekin yki ja kultatorin puolelle. Miekkonen kävi ostamassa tyttöystävälleen kihlasormuksen. Oli kosaissut neitiä just ennen tätä matkaa. Neitonen oli vastannut, että jos saa kunnon timantin niin... Aika kohtalaisen kokoisen vihreän kiven saikin. Paluumatkalla koukattiin vielä palmusaaren kautta ja suorilta siitä Suomi-kouluun. Kepardi oli kyllä niin pökkyrässä autossa nukutun puolituntisen jälkeen, että osa tunnista meni ihan istumiseksi.

Tällä meän vieralla sattu tietenki olemaan odottamattomia tuttuja täällä Dubaissa. Vielä yhteisiä meän kanssa. Tää kaveri on siis opiskellut Lontoossa samassa yliopistossa yhen Suomi-koulun opettaja miehen (kansalaisuudesta en oo varma, joku näistä lähimaista kummiski) kanssa. Tän meän vieraan oli pakko tulla myös Suomi-kouluun, koska tähän turistikierrokseen meni koko päivä eikä ollu aikaa puottaa sitä muuallekaan kyytistä. Tottakai tämä vieras ja hänen vanha tuttunsa Mirja (jonka häissä oli ollut vuosia sitten Lontoossa) tapasivat sattumalta koulun käytävällä. Mirja haukko henkeään ja oli aivan äimän käkenä. Eivät siis ole vuosikausiin tavanneet.

Uusi sohvakin saapui eilen Ikeasta. Joskus tässäkin maassa joku saapuu sovittuna aikana, tällä kertaa jopa 2 tuntia etuajassa. Just äskettäin sovittiin, ettei Hipsua päästetä sotkemaan tuota sohvaa, mutta siinähän se makaa. Kuka sen raaskii häätää siitä pois?

Kesälomalippuja ei oo tilattu, enkä tilaa, ennenku tiiän, otetaanko meno- vaiko meno-paluuliput. Sovittiin jo, että muutetaan täältä syksyllä pois. Nyt en enää ole siitäkään enää varma.. Autoon sentään käytiin kysymässä huoltoaikaa, pienet lommot peittoon, vaha päälle, sisäputsaus ja tietty ne ikkunoitten tummennukset. Mehän ollaan kai ainut perhe, jolla niitä ei ole. Suomessahan paistaa paljon enempi aurinko ku täällä, joten laitetaan ne nyt kun auto on tarkoitus lastata laivaan.

Hipon kanssa ollaan reeneissä käyty. Viimeksi jäi tosi hyvä mieli yleisistä reeneistä kun ne meni niin hyvin. Paikalla oli reilut 10 dogia ja osa ihan kunnollisiakin. Ne jopa pysty oleen irti, eikä ne lähteneet äriseen muille. Itseasiassa täällä varmaan koirat käyttäytyy keskimääräisesti paremmin kuin Suomessa. Yleensä on vähintään koko perhe, ellei vielä isovanhemmatki mukana reeneissä. Se on niin ihmeellistä, kun koiralle jotain opetetaan. Viimeksi jo varoitin ihmisiä, että seuraavalla kerralla oikeasti alan periä "kusimaksua" 5 dirtsua joka kerran, kun joku kusee putken reunaan. Se älli niiltä ihmisiltä vielä puuttuu, että ne kattois, minne antavat koiransa kuseksia. Minä raahaan sitä kusista putkea autossa joka viikko. Eikä se ole ees mun oma. Nyt aattelin pestä sen, ja panna kolikkokupin sen viereen perjantaina.

Viimeksi reeneihin tepasteli korkkareillaan aikamoisen näköinen pimatsu. No oikeestaan se oli ehkä lähes viiskymppinen eukko, jolla tosin oli korkkarit, sävy sävyyn punaset legginssit, puna-valkoraidallinen en-tiiä-mikä-erikoinen paitaosa ja valkoinen lippis. Asusteisiin kuului iso valkoinen villis, chihuahua ja 2 sekarotuisen koiruus. Tähän lisätään erittäin voimakkaasti tummalla rajatut, pinkillä maalatut runsaalla botoksilla varustetut huulet, sekä tosi näyttävät ripset ja luomivärit plus vahvat rajaukset. Yks koirista oli vaan kiinni, muut irti ja eukko liihottaa tosi myöhässä keskelle tottisreenejä. Myöhemmin kyselin, että kukas kumma tää oli, nainen lähti ennen agiosuutta pois. Muut kertoivat hänen olevan suurella sydämellä varustettu saksalainen, joka on pelastanut kaikki omat nykyiset koiransa erinäisistä palatseista, jopa sen valkoisen villiksen. Saapuu kuulemma aina joka paikkaan myöhässä, mutta on todella ystävällinen. Ironista kyllä, nainen omistaa erittäin menestyksekkään kauneussalongin. Tekee töitä lähinnä sheikkien vaimoille. Niimpä tietty.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

olisko frouvan ulkoasusta kesäkisa-lookiksi :o)