sunnuntaina, maaliskuuta 30, 2008

Helpottaa?

Pahin ahistus alkaa ehkä väistymään. Sain eilen kokonaisen vapaapäivän. No, tein vain ruokaa ja siivosin ja laitoin illalla lapsen nukkumaan. Ja kävin hammaslääkärissä kidutuksessa. Oikeesti ei sattunu yhtään, jopa puudutuspiikkiä ennen laitettiin puudutusgeeliä ikeniin. Ihan niinku pikkulapselle. Kaks reikää sieltä paikattiin, toinen isompi ja toinen ihan pieni. Kuinka paljon se voikaan hermostuttaa kun kesken poraamisen lekuri kysyy, että eikö tätä hammasta ole yhtään särkenyt? Jätetään ne juurihoidot viimisiin kertoihin, sitäkin pitää kuulemma tehä vähintään 2 kertaa, auts!

Perheen hävittyä ovesta ulos yritin mennä eilen yksikseni bussilla ostarille. Bussi tuli kerranki ajoissa, muttei ottanu ketään kyytiin. Olin siis kolmannella pysäkillä lähtöpisteestä. Busseissa on naisille varattuna eestä noin 10 paikkaa ja jos kaikki ne paikat on täyttä ja vaikka takana oliski tilaa, ei naisia kyytiin pääse. Taksilla sitten. Oliki Dubain mukavin kuski. Koko matkan se selitti, että greensissä on ainaki 10 tyyppiä huitomassa kyytiä, mutta ei halunnu niitä ottaa. Otti sitten minut. Kuulemma sen takia, etten juuri tehnyt asian eteen mitään. Hälle oli isompi kyyti jo myöhäsemmäksi varattuna, eikä näin ollen taksikeskuksessa oletettu hänen ajavan muuta. Jostain syystä se tiesi heti mut nähtyään, että olen Moeen menossa ja tällaselle pienelle matkalle sillä oli aikaa. Kuski selitti, kuinka ne rakentaa vaimon ja lasten kanssa taloa Pakistaniin ja vaimo oli pyytäny tuomaan täältä mm. suihkut sinne taloon. Olivat vähän kinastelleet asiasta ja mies sanoi, että riita unohetaan aika nopeasti ja huomenna vaimo pyytää tuomaan ovia.

Kerroin, että ite toin viimeksi Suomesta tänne pottuja. Hän vaahtosi pakistanilaisista kunnon potuista ja kertoi kerran tuoneen jopa kotimaista voita, se kun on ihan erilaista ku mitä täällä on. Ne mun tuomat 4 kiloa pottujahan unohtu tonne kaappiin ja lensivät runsaine ituineen vasta roskiskuiluun.

Osallistuttiin eilen omalta osaltamme siihen energiansäästöiltaan. Sammutettiin kaikki muut vehkeet paitti töllö, tietty. Istuttiin kynttilänvalossa.

Tänään käytiin rannalla vaihteeksi. Loistokelit! Siellä rannan vieressä on ollu jo parin viikon ajan 2 matkailuautoa. Tänään näin siellä koiran kiinni remmissä ja tietenki menin ihmettelemään. Selvisi, että toinen auto oli ollu matkalla 11 vuotta! Oli saksalais/ruotsalaispariskunta, jos oikein ymmärsin. En jutellu niien kanssa, kun eivät näyttäneet kovin innokkailta porisemaan, ihmekkös tuo nuin monen vuojen jälkeen. Se koira-auto oli ollu matkalla vasta 3 kuukautta. Heillä oli 2 labbista mukana. Tosin toinen koirista oli ottanu loparit asuntoautoelämästä viime viikolla ja siis karannut yöllä. Koira oli kuulemma kohtalaisen tyhmä eikä koskaan tullut karkureissuiltaan itte takaisin. Oli siis tehny niitä ennenki. Omistaja just siinä soitteli paikalliselle K9:lle ilmoitusta. Kyselin, että mites nuo rajamuodollisuudet menee koirien kanssa, että voiko vaan ajella läpi. Mies kertoi, että useasti ajetaan vaan läpi ja jos joku kyselee niin näytetään sitä EU-passia. Joskus kuulemma kutsutaan elukkalääkäriä paikalle. Puheessa vilisi sanat Australia, Afrikka yms. paikat, joihin olivat menossa. Pohjoismaat ovat kuulemma vaikeinta aluetta lemmikkien suhteen ja niinhän ne toki on.

Ja taas pienet asiat riemastuttaa. Eilen yhessä rättikaupassa oli nuoriarabimies kaavussaan ja Räikköslippiksessään. Että oli kaunista katteltavaa. Telkkarissa oli joku jenkki-talk-show, jossa oli KISSin joku tyyppi ja kertoi, kuinka Helsingin keikan liput myytiin 7 minuutissa loppuun. Ah, Suomi! Ja vielä tää. Joku hömppäkanava aina tekee niitä listauksia rikkaimmista yms. julkkiksista, Räikkönen siellä oli 50 centtien yms. starojen seassa ihan korkeallaki.

Ei kommentteja: