keskiviikkona, maaliskuuta 12, 2008

Ja taas...


... meni kesäsuunnitelmat uusiksi. Olin jo elänyt kuvitelmissa, että ollaan 3,5kk Suomessa, mutta ei kai sittenkään. Eilisissä ruokapöytäneuvotteluissa kai päädyttiin siihen, että palataan jo elokuun lopussa tänne. Parasta tässä suunnitelmassa on kuitenki se, että sain agin mm:iin lapsi- ja miesvapaan matkan! 5 päivää olis nyt luvattu. Eli siis lennän sitten täältä sinne kisoihin ja saan nauttia koko kisat alusta loppuun yksin. Oli vaan suunnitelmissa myös mennä omalle työpaikalle kuukaudeksi hommiin, koska muten olis ollu jotenkin noloa vaan sluibailla koko kesä. Nyt kun se loma sitten kutistui ihan normaaliksi, en enää tiiä, missä välissä sitä sitten löhöilis. Kisakalenteri täyttyy kokoajan lisää ja aloitin myös järkkäämään luokkakokousta hoitsuluokalle.

Täällä sitten kaikki tehään vipan päälle ja isolla käellä. Kuten eilinen kolarisuma Adu Dhabin ja Dubain välisellä isolla valtatiellä. Aamulla kuulin radiosta, että jopa 20 autoa on siihen läjään menny sumun takia. Illalla luku oli jo 200 autoa. Kuvat on aika karmivat. Voit kattoa niitä täältä. Äitille tiedoksi, etä siinä ekan kuvan oikealla alhaalla lukee next, paina siitä ja näät ne kaiki kuvat.

Selvittelen taas päivittäin nuita koirarukan lentoja. Nythän tähän maahan kaikki eläinkuljetukset täytyy tehä cargon kautta, eli kaikista kalleimmalla tavalla. Hintakyselyjä lähti taas eilen, mutta kukaan ei oo vielä vastannu. Samalla tuli mieleen ne uuet säännökset niistä kielletyistä roduista ja kuonokopista. Yhtään kuonokoppaa en oo vielä nähny, tosin eipä ole huskyjä tai dobbereitakaan näkyny. Taannoisessa koiranäyttelyssä käteeni tuli tällainen ministeriön ohjelappu, jossa tiivistetysti lukee seuraavaa:

Lokakuussa 2007 Dubaissa on kielletty 16 rotua niiden vaarallisuuden vuoksi tai niiden tänne sopimattomuuden vuoksi. Kaikki koirat, riippumatta rodusta tulee olla rekisteröity paikalliseen rekisteriin (Hippo ei kyllä oo), rokotettu ja sirutettu. Kaikki koirat tulee olla remmissä kun liikutaan julkisilla paikoilla (noh..). Näillä 16 rodulla tulee lisäksi olla kuonokoppa julkisilla paikoilla. Näiden rotujen omistajien pitää laittaa kaikenmaailman papereita ja valokuvia koirastaan menemään municipalitylle ja ovat itse vastuussa koiriensa mahdollisista aiheuttamistaan vahingoista. Näitä koiria ei saa pitää kerrostaloissa.

Ja sitten nämä 16 rotua ovat: amerikan pit bull terrieri, amerikan bullterrieri, amerikan staffi, bullterrieri, Brasilian mastiffi/fila brasileiro, mini bullterrieri, napolin mastiffi, vanha Englannin bulldoggi, bulldoggi, sharpei, staffi, tosa, husky, rottweiler ja dobermanni. Ainakaan en itte löyä sitä kohtaa, jossa mainitaan näiden vaarallisten koirien lukumäärästä. Alussahan lehissä luki, että yksi vaarallinen doggi per talous.

Että sellasta tänne. Kerttu on nuhassa ja isi tekee lähtöään paratiisimaahan lomalle. Hipsun kanssa on nyt käyty reenaamassa 2 kertaa viikossa, joka siis tekee ehkä 5 kertaa yhteensä... Rimoja tippuu tällä tahilla ehkä enää 30-40 prossaa. Kontaktiesteitä ei oo. Ainakaan vielä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

moro. keväinen kuva kertusta(se o mulle vissiin jotain sukua..).. onks toi se tosa http://www.dkimages.com/discover/previews/795/40023229.JPG
oli vaan ainoa josta en oo ikinä kuullukaan.. ihan koiraltahan toi näyttää..
mut pistähän paremmaks: http://www.ferryhalim.com/orisinal/g3/bells.htm 47 miljaardia.. koukuttava peli.. joka lintu tuplaa pistemäärän