tiistaina, toukokuuta 27, 2008

Vähiin käy,


ennenku loma alkaa! Ei jaksais oikein mitään tehä, kun riemu repeää alle kahen viikon päästä. Nyt on miehellekkin saatu liput samaan koneeseen meän kanssa. Tosin istumapaikat on varmaan miten sattuu. Previsiitillä oltiin samassa koneessa koko perhe, silloin ku neiti oli jotain 3kk vanha. Majapaikkaa kyseltiin ekalle viikolle Vantaalle ja miten sattuikaan sama homma ku viime vuonna, talonväki ittessään lähtee lomalle just silloin. Mennään siis sinne alkuviikoksi ja varmaan sitten Tampereen suuntaan iltakisoihin ja kavereille kylään. Ekana viikonloppuna saattaa olla kotiäitin vapaapäivät heti kyseessä, jos vaan saahaan tarpeelliset tavarat hankittua mökille ja isi jäis lapsen kanssa sinne. Mutta turha nuolasta vielä ennenku tipahtaa.

Eilen illalla hokasin, että agirotuun loppuu se halvin ilmoittautuminen. Onneks nykyään lähes joka paikkaan saa netin kautta ilmot hoiettua, joten asia kunnossa. Jos nyt osaan laskea ja muistan kaiken, oon tällä hetkellä ilmot hoitanu kahteen tottelevaisuuskokeeseen ja kymmeneen agistarttiin plus sm-joukkueeseen plus agirotujoukkueeseen. Viime vuonna tais olla vielä isommat lukemat. Juhannuksen lupasin olla kisaamatta, kunhan pääsen tuonen Tampereen iltakisoihin. Mies kun lähtee jussin jälkeen heinäkuuksi takas tienaamaan, alkaa kokopäivätoiminen suhaaminen eestaas ja reenaaminen. Tietty siihen väliin mahtuu särkänniemeä, puuhamaata, korkeasaarta ja muumimaailmaa, mökkeilyä unohtamatta.

Kävin äsken kattelemassa agi.fi sm-nollatilastoja ekaa kertaa ja yllätyin kun meillä oliki 4 sm-nollaa, tosin ei niillä mitään tee, ku niitä pitäs olla melkein tuplat. No kummiski kattelin niitä kärkipään koiria, että keskimääräisesti puolet starteista on johtanu nollaan. Hain meän tiedot ja kyllä hävetti. 14 starttia, joista 4 nollaa ;( Että me ollaan niiiin huonoja. Sitä ku menee tukka putkella, ni ei ihan sitte viime vuonna ainakaan rimat pysyny paikoillaan. Ihme, jos tänä vuonna olis eri tilanne. Oli siellä onneks niitäki, joilla tyyliin 20 starttia ja yks säälinolla.

Eilen oltiin Suomi-koulun kevätjuhlassa. Kerttukin sai ekan toikkarin, osallistumisesta. Kovasti on ollut harmissaan kun muskari on nyt loppu, onneks muistoiksi jäi paljon lauluja, joita hoilotetaan jopa yksin nukkumaan mennessä. Ens vuonnahan neiti meneekin sinne isompien ryhmään, jonne äitin ei enää mene. Sitäpä ootellessa...

Täällä lämpötilat ja kosteus nousee tasasta tahtia. Tai ei oikeestaan tasaista vaan ehkä viien asteen pykälissä. Vasta oli taas ihan kohtuullista, mutta eilen ja tänään... huh huh. Silti paljon on porukkaa kipeänä. Kellä on kuumetta, kellä nuhaa ja kellä jopa jotain kurkkutulehuksia. Meillä nokka vuotaa säännöllisen epäsäännöllisesti, toivotaan että lähtöpäivänä ollaan kunnossa.

Tässä muutamana päivänä oon leikkiny insinööriä, tosin näitä asioita ei ole kyllä koulussa opetettu. Koulussa keskityttiin koodien vääntöön ja siihen, miten kännyt toimii. Eilen avasin miehen vessan (meillä omat veskit) lavuaarin viemärin. Se on vain ehkä pari viikkoa ollu ihan tukossa. Ei jaksanu pyytää korjausmiestä mitään meän hiuksia sieltä ulos vetään. Yleensähän ne putket saa helposti auki, mutta niitten tiukkaan kiinnilaittaminen on se olennainen ongelma. Nyt sekin sujui ja kotiäiti tuli hyvälle mielelle. Toinen "iso projekti" on ollu matkarattaitten peseminen. Tähän asti oon pessy vaan ne yhellä käellä irrotettavat kankaat. Nyt tässä yhtenä päivänä sain jonku kohtauksen ja irrotin noin 20 ruuvia, jolloin kaikki kankaat lähti pesuun. Sen verran järkeä oli, että samantien laitoin ne ruuvit paikoilleen. Nyt jos joku vielä jaksais ne kankaat laittaa paikoilleen.

BB fanina kerrottakoon, että eilen Aussien big brotheriin saivat pienen pienen kultaisen noutajan pennun, jolle opettavat mm. agilityä. Siinä vois mennä eräältäkin kouluttajalta muusin väärään kurkkuun ku näkis, miten sitä ehkä 12 viikkosta pentua viiään minikeinuun. Pääsee rävähtään aika kovasti. Mulla menee takuuvarmasti uuet potut heti Suomessa väärään kurkkuun kun jää netistä pitkälle tauolla. Ellei sitten ihme ole tapahtunut ja mökkialue saatu 3G-kartalle talven aikana.
Dubain ja Sharjahin rajalla oli joku nähny pahaa pahaa katottavaa. Kaks naista (libanonilainen ja bulgarialainen) oli kähmineet, pussailleet ja kierineet hiekassa toistensa kanssa. Siis kamalaa! Oli tietty poliisille soitettu ja nyt neitokaiset on kuukauen linnassa, jonka jälkeen ne karkoitetaan maasta. Mitähän muuta täällä? Delfinaario on avattu. Brittieläinaktivistiryhmä on jo tuominnu koko homman, kertomalla, ettei ne eläinparat suinkaan ole mitään toisen polven delfinaarioelukoita, ikään kuin se olis jotenki parempaa kohtelua. Mutta anyway, sanovat niien olevan ihan luonnosta pyydystettyjä ja koulutettuja elukoita. No ihan sama, meän perhe luultavasti ei tue minkään sortin delfinaariota. Tuo korkeasaariki on siinä rajalla, mutta viime vuojen kokemuksen perusteella ok.
Alkais olla lounasaika oikeestaan jo ohi. Hirveesti tekis mieli kiinalaisen Pandaravintolan chicken comboa, mutta ei sitä tähän hätään saa. Sitä paitti oon syöny sen nyt tällä viikolla (3. päivä menossa) jo kaks kertaa. Voikohan siitä saaha yliannostusta. Pitää silti vielä monta kertaa käyä Pandassa vierailulla, että saa tarpeekseen ennen kesää. Annos maksaa 3,5 euroa, joten hinnat on ihan erit kotimaan kanssa. Mutta onneks Suomessa saa kunnon kebabit ja pitsat. Ja maksalaatikot, hikipitsat, makkarat, mansikat ja kaikki muut. Miten niin ruoka aina mielessä? En ees kehtaa sanoa, montako ruisleipää söin eilen siellä kevätjuhlassa.
PS. Niinhan ne viisut meni aivan perseelleen. Köyhät maat anto toisilleen pojoja. Jostain syystä silti Norja sai pisteitä yli tarpeen. Ruotsin laulaja oli kyllä meikattu ihan kotkan näköseksi. Venäjän biisin takaa paljastu tuottaja-Timbaland, eipä ihme, että pärjäs. Ei se silti paras kappale ollu missään nimessä. Ainoastaan sen sokean laulajan kappale jäi soimaan päähän. Aika erikoinen esitys heillä silti oli. Eka se sokea laulajaparka yritettiin savulla saaha kai itkemään ja sitte vielä jotain tuulta vai mitä se oli.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

olen lueskellut blogiasi sillä silmällä että millaista lapsiperheen elämä on siellä suunnalla - kun meidän oli määrä muuttaa Dubaihin joksikin aikaa. Se reissu sittemmin peruuntui. Mutta kiitos viihdyttävästä blogistasi!

Nyt olemme tulossa Quatariin kesäkuussa ainakin pariksi viikoksi. Ehkä pian myös Bahrainiin. Tunnetko ketään suomalaisia/skandeja näissä maissa...tai tunteeko joku blogisi lukija? Olisi ollut helpottavaa kysellä pakkausvinkkejä ennenkuin lähtee rasavillin kolmevuotiaan ja puolivuotiaan allergikkovauvan kanssa reissuun!

Mukavaa jatkoa sinulle ja hyvää Suomen-kesälomaa!
Eeva (eeva.harma (at) gmail.com)

Anonyymi kirjoitti...

Paras mitä mä löysin agi.fi-sivuilta oli 52 kisaa ja 1 nolla. Melko hyvä nollaprosentti ;-)

Kivaa nähdä pian!