keskiviikkona, toukokuuta 07, 2008

Uuet tuulet puhaltaa... taas





Auton huolto kesti lähes viikon. Sinä aikana päätettiin, ettei sitä panna mihkään laivaan. Ei me mihkään Suomeen muuteta tai minnekään muualle. Emme siis kuulu siihen yli kymmeneen Suomiperheeseen, jotka tavaransa täällä pakkaa. Palataan tänne kesän jälkeen ja ollaan vaikka 3 vuotta jos tarttee. Siis jos ei muuta paikkaa myöhemmin löydy. Tuskin taloudellisesti parempaa paikkaa on. Jos kivempi paikka löytyy, kattellaan sitä sitten loppuvuonna. No, ei kai tänne sentään 3:ksi vuojeksi jäähä... Kyllähän tässä jo asunnon ostokin täältä mainittiin.

Joten elokuun lopussa tänne takasi ja alkuperäinen suunnitelma äitin rentouttavasta Helsingin agi mm-reissusta pätee yhä. Itseasiassa sain tänään jopa matkaseuraa Suomen reissulle. Slovakkikoiraharrastaja lähtee mukaan. Mainitsi jo aikaisemmin, että häntä kiinnostais lähteä kanssa kattomaan kisoja. Tänään pyysi varaamaan liput tapahtumaan. Martina on oikeasti tosi mukava ja järkevä tyyppi, jonka kanssa lähtee matkaan mielellään.


Kuten alakuvasta näkyy, on puomikin jo rakennettu. Menin tohon naapuritontille yks päivä ja vähän raahailin betonipalkkeja ja lankkuja ja kyllä tuo joltain näyttää. En jaksanu enempää nuita palkkeja nostella. Itseasiassa jos oisin enemmän niitä ottanu, nuo raksaseinää vasten olevat puut ei olis enää ollu niin hyvin pystyssä... Samalla kertaa tein myös keinua. Löysin sellasen tynnyrin (ei kuvassaoleva) ja siihen vaan lankkua päälle. Ihan se keinusta menee. Ei hääviä, mutta kuten oon todennu ennenkin, monta sataa prosenttia parempi tilanne tänä kesänä ku ennen.



Mm-reissun jälkeen loppuvuosi kuluu varmasti nopeasti, varsinkin joulun aika. Alkuvuosi tulee kulumaan sitäkin nopeammin. Sittenhän on jo taas kesä kohta ja vuosi menny. Ei se nyt niin kamalaa voi olla. Jospa se toinen auto vihdoin saatais hommattua. Ja ne omatki sukulaiset tänne.

Niin ja se miehen kesäkuun Suomen lomaki peruuntu. Tullaan sitten ihan vaan akkaporukalla. Kotimaan auto-ongelma on nyt pahin ikinä. Jos auton vuokraa, se kustantaa yli tuhannen euroa kuussa, joten se ei ole ratkaisu ainakaan koko kesäksi. Jos jonkun kivan kesäkoslan hommais. Vois ajaa sen sitten loman lopuksi vaikka seinään. Lentokentän seinään. Tämä autoton kesä tietty rajaa aika vähiin nämä kesäsuunnitelmat, joten kamut hei, mut/meät saa aina ottaa kyytiin joka puolelle Suomea. Eikä me viedä ku koko takapenkki. Ai niin, Milla eihän sulla oo sellasta ;)



Luokkakokous edistyy hyvin, Tänään sain paikankin varattua. Kyselin ainaki viittä eri paikkaa ja se kuues onnisti. Saunallinen kiva paikka. Kaikki luokkalaisetki on jo saatu kiinni, viimeinen Norjasta.

Kepa on kuumeessa. Käytiin toissapäivänä altaalla useampi tunti ja neiti oli lähes kokoajan veessä. Ei auta, vaikka lämpötilat on noin neljänkympin luokkaa, vesi on kylmää. Kuume nousi eilen jo 39:ään asti. Onneks ei oo nuhaa eikä muuta.


Jääkiekot siellä menee ihan ittestään. En oo ainakaan vielä löytäny mitään netti tv:tä, mistä pelejä näkis. Pitää kai laittaa ihan tällä minuutilla ylen joku nettiradio päälle ja kuunnella. Huomenna voi sitten kattoa tv-kaistasta jälkikäteen pelin. Tosin meän nettiyhteys on luokkaa matoposti, joten kuva tökkii pahemman kerran, mutta jos aamulla laittaa pelin lataukseen, illalla voi jo saaha ekan erän ilman stoppausta ;)

Kuten kuvista voi päätellä, olen saanut perinnön. Mies sai uuen luurin ja minä sen vanhan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno puomi, ja sullahan on jämerän näköistä rimanpätkää siellä :o)) + kenttä. Kyllä noilla eväillä pärjää!
P.S. Leppälän Jukka olis varmaan mielissään Kepan paidasta :o)

Anonyymi kirjoitti...

Osta kuule hyvä auto kesäkaaraksi. Ei maksa montaa satasta. Sellaisia saa alle viidensadan ja vakuutusmaksukin vain pariksi kuukaudeksi, niin ei ko menoksi vain.
Kiva, että pupu saa taas hoitajan sinne Keminmaahan.
Tervolan poppoo